A pufi mellény az NER lovagi vért?!

Időtlen idők, azaz dehogyis, inkább csupán a demokrácia létrejötte óta a demos, a nép istenadta joga a ius murmurandi - a mormogás joga, tágabb értelemben a plebs elvitathatatlan lehetősége a felszólaláshoz a mindenkori hatalommal szemben. Az évszázadok során többszörös metamorfózison átesett alapjog rengeteg formát öltött, manapság a szabad véleménynyilvánítás elnevezés áll legközelebb az eredeti keretekhez, mely határmezsgyéket a kemény kritikákon át egészen, a közösségi térben elkövetett trollkodásig bezárólag ki-ki a szája íze szerint értelmez.

Kritikát jellemzően ékesszóló lángelmék fogalmaztak meg, s a nép által visszhangzott gondolataik már akkor is segítettek politikai szekértáborokba terelni a mélyen tisztelt polgárokat. Az idő múlásával - és kitartó, következetes munkával - a nép jelentős része sikeresen küzdötte le magát egy annyira alacsony szintre, ahol már a magvas gondolatok értelmezhetetlenné, ezáltal feleslegessé válnak, így a morgolódást, legyen az bármilyen irányú, egybites tőmondatokba kellett sűríteni ahhoz, hogy munícióval szolgálhassanak a hétköznapi diskurzusokban.

Ekkortájt jelent meg a porondon a politikai elemző intézménye, és ezzel egyidejűleg ennek elfajzott változata, a politikai elemzőnek látszó biorobot, a politikai bémunkás - lásd politischer Lohnarbeiter. :)

Felmerülhet a kérdés, minek bíbelődik ilyen fejtegetésekkel egy öltözködéssel, tágabb értelemben viselkedési kultúrával foglalkozó blog?

Megmondom.

Az, hogy napi szintű csatákat folytatunk a hozzánk betérő emberekkel a bennük kialakult öltözködési gátak lebontásáért, számunkra megszokott. Így kell megvédeni a világ minden pontján, minden pillanatban elfogadott navy blue öltönyt, hogy az nem BKV kék (fiatalabb olvasók kedvéért BKK kék...), a barna szín nem csupán a katonai ruházat része, zöldet nem kizárólag vadászok viselnek, a szürke nem mindenkit emlékeztet egérre, élénk színeket nem csupán melegek viselnek, és igen, tisztelt uraim, létezik másfajta színű cipő is, mint a fekete...

Az elmúlt hetekben a politikai bulvár legaljáról érkező, összehangolt támadás érte egyik kedvenc ruházati kiegészítőmet, a jobb helyeken inkább vitorlás mellénynek hívott, az idehaza közismerten pufimellénynek titulált ruhadarabot. Mindazon bértollnokok, kik képesség hiányában nem tudnak frappáns és nem utolsó sorban megalapozott kritikát megfogalmazni trollkodásuk céltábláiról, alantas módon könnyen emészthető külsőségekbe kapaszkodva törnek babérokra.

Az emberek azon része, amelyik a gondolkodást nem tekinti opciónak, örömmel csap le ezen leegyszerűsítő meghatározásokra, és vidáman harsogja frissen szerzett tudását a Hörpi Büfében. A külső jegyek metafórává alakulása nem ritka a történelem során, gondoljunk csak többek között a pufajkás, a kéksisakos kifejezésekre, vagy régebbről a vörösingesekre akár, de a lodenkabát jelentősége is túlmutat a ruhadarabon. Ezek mindegyike egy jellegzetes vonás alapján sorolja egy kalap alá egy homogén csoport képviselőit, ugyanakkor bántóan leegyszerűsítő is lehet.

Pufimellényes NER lovagokról olvasok mindenütt, ahol a politikai elemzőnek látszó, fizetett troll igyekszik megspórolni az oknyomozó újságírással együtt járó fáradalmakat és szorgalmat. Különösen veszélyes ez akkor, ha egy valóban létező társadalmi jelenséget tesz ezáltal idézőjelbe a munkáját trehányul végző író.

Nem, kedves újságírók, a komoly melót nem tudjátok megspórolni! Tessék feltáró kritikai észrevételeket tenni mindenütt, ahol erre alapot szolgáltatnak, és akkor is tartani kellene egy intellektuális nívót, ha úgy érzitek, hogy a mondandó nem mindenkinek jön át. Bízzunk benne, hogy a szinvonal emelése tájékozódásra fogja ösztönözni a mélyebb értelmi szinten mozgókat is.

Egyébként pedig hogy várhatjátok el, hogy ne tituláljanak benneteket riposztozva romkocsmákban sörözgető, kockásinges, kinyúlt pulcsis álértelmiségieknek, ha ti is ezen a szinten háborúztok?

El a kezekkel a pufi mellényektől, tessék melózni, a hátam közepére sem kívánok egy újabb ruházati dilemmát a vevőink fejében, van elég e nélkül is!

üdv


Kun Gergely

0 Tovább

Lakatos Márknak miért szabad?

Ha mindannyiszor kaptam volna egy ezrest, amennyiszer megkérdezték tőlem... na mindegy, hagyjuk is a francba...

Hihetetlen, de még mindig ez a téma január és február folyamán, hogy mit vegyen fel a szerencsétlen PÓGÁR egy bál jellegű rendezvényen, ahol is a dress code hangsúlyozottan a 'black tie'? Na, meg még a másik, hogy ugye májusban is tart a januári leárazásotok, mer' csak akkor tudok bejönni... persze, hogy tart, hisz még a 2012-es karácsonyi vásárnak sincs vége, nem is beszélve a tavaly előtti nyúlról!

Visszakanyarodva az alap felvetéshez, a válasz roppant egyszerű, hasonlóan több más szituáció analógiájához, nevezetesen búvárkodni búvárruhában, síelni sícuccban, úszni fürdőgatyában kell, és nem, sajnos rosszul gondolod, még akkor sem jó siklóernyőzéshez a nagyi damasztabrosza, ha csupán egyszer mész el kipróbálni ezt az extrém sportot.

Emlékezetessé tette a kis Horváth Józsika számára az iskolai tematikus barokk esten való részvételt kedves édesanyja merésznek tűnő húzása, mivel szerinte a helyzetre kiválóan adaptálható a bátyótól kölcsönbe kapott MÉTA melegítő a fluoreszkáló oldalcsíkokkal, valamint a szemet gyönyörködtető felfeslésekkel fenéktájékon. Amennyiben nem törsz Józsikához hasonló babérokra, úgy fogadj el egy baráti jótanácsot:

Ne légy Józsika!

A fentebb raklap egyszerűséggel levezetett tétel alól persze akadnak kivételek, amit azonban hihetetlen finom szenzorokkal kell tudnunk megérezni. Példának okáért amennyiben az ember fia/lánya (nem kívánt rész törlendő) stylist, úgy véleményem szerint kutya kötelessége vagy hozni a tűpontos formális előírásokat, vagy - és ehhez kell az igazi érzék - üzenetértékkel bíró kreativitással összeállítani valami egészen formabontót.

Felmerülhet a jogosnak tűnő kérdés, hogy ha a stylistnak lehet, nékünk ugyan miért nem?

Lakatos Márknak és Herczeg Zolinak például nemcsak szabad, de tőlük el is várható. Mindketten bravúrosan hozták a formát.

Nem állítanám, hogy nem akadnak további kivételek, de mint azt fentebb is említettem, nagy érzékenységgel kell nyúlni az efféle kicsapongásokhoz, mert megjelenésünk akaratunkon kívül is üzenetértékkel bír majd.

Extravagancia és kreativitás, ezek lehetnek a sorvezetőink, amikor "kibeszélni" vágyunk a formális térből. Az extravagancia egy mindenkori relatív fogalom. Mást jelenthet egy békés, amerikai amish közösségben, és megint mást a new yorki bankár yuppiek szokásos szombat esti polgárpukkasztó heppöningjén az éppen aktuális roof top barban. A kreativitás pedig egy olyan tulajdonság, mint hogy például valaki magas, vagy alacsony, szóval vagy van, vagy nincs, tanulni nem lehet, egyszóval ha híjján vagy eme készségnek, jobban teszed, ha tanácsot kérsz olyanoktól, akik éppen azért keveredtek egy bizonyos szakterületre, mert bennük megvan ez a skill.

Amikor régi jó ismerősöm és kedves barátja - kik történetesen chefek, de a fine diningtól meglehetősen távol eső stílusban fejtik ki áldásos gasztronómiai tevékenységüket - a fentebb vázolt kérdéssel fordultak hozzám, először kategórikusan a formális szmoking felé tereltem őket. Rövid beszélgetést követően azonban arra jutottunk, hogy meg kell ragadnunk a szituációban rejtőző lehetőséget egy kis figyelemfelkeltő zajongásra, továbbá annak kommunikálására, hogy a két delikvens a street food keretei közt alkot maradandót és magas minőséget.

Jeleztem feléjük, hogy amennyiben ez megszokottá válik - értsd folyamatosan meghívottak lesznek szakmai díjátadókra - elkerülhetetlen lesz a klasszikus viselet beszerzése, mivel aki folyamatosan polgárt pukkaszt, az egy idő után ezáltal válik unalmassá.

Azt gondolom, hogy a szettek abszolút hozták az "első bálozó" fogalmában rejtező pozitív imidzset, és az már csak külön szerencse, hogy Schiffer Miklós személyében a kifogástalanul elegáns, klasszikus forma köré szolgáltattak egy pimasz keretet.

Fogadjátok szeretettel:

üdv

Kun Gergely

 

0 Tovább

Vajna Timi miben véleményvezér?

Arról már többször esett szó eme oldalakon, hogy kis hazánk élen jár az amúgy teljesen egyértelmű nemzetközi fogalmak fals használatában, de legalábbis a helyes átvételt követően a kifejezés valós tartalmának villámgyors kiüresítésében. Legyen az bistro, discount, handmade, bio, self branding, trendsetter, coach vagy akár az outlet - aminek esetében mi is szívunk folyamatosan -, a nagyérdemű tévedhetetlenségének biztos tudatában használja mindenre, ami néki tetszik, koptatja, s távolítja a meghatározást az eredeti értelmezéstől.

Kiposztoltam az oldalamra egy képet. Nem nagy ügy, ezt napjában többször megteszem. A fotón Vajna Timi látható majdnem hiánytalan síszettben, tőle szokatlanul ezúttal zárt terpeszben. Bugyi van rajta, ezt onnan tudom, hogy sígatyó nincsen. Gyengébbek kedvéért, kik szánalmas életüket az instagram világán kívül tengetik, elárulom, hogy a fotó a méltán népszerű, #skibikini hashtaggel ellátott sorozatba kíván illeszkedni, melyet előszeretettel posztolnak kellemes külsejű, síelő hölgyek.

És ez idáig teljesen rendben is van. Nékem azzal semmi dolgom nincsen, hogy egy már nem annyira friss ara, házaséveit kedves urától távol, egzotikus nyaralásokból, frissítő sízésekbe átcsúszva, a világ legmenőbb, legtrendibb, legexkluzívabb klubjaiban éli, s mindezekről félóránként tájékoztatást ad.

Nézze, aki nézi, irígykedjék, aki akar, engem bizony nem zavar, sőt, nagyon szép helyszínekre kalauzol el ily módon, még ha csak virtuálisan is Vajna Timi.

A bennem felmerült kérdés csupán az volt, hogy mindezt miért kell szponzorált tartalomként, fizetett hirdetés formájában népszerűsíteni?

Tudom, hogy Timi megosztó személyiség, és a posztomba ágyazott kérdést csak keveseknek sikerült értelmeznie, vagy ha sikerült is, előszeretettel kezdtek el a hölgy kapcsán egyebekről diskurálni.

Többekben felvetődött, hogy Vajna Timinek ezekkel a posztokkal tűpontos elképzelései vannak, és a róla kialakított képet egy teljesen világos logikai szál mentén, tudatosan szeretné építeni egy jól kikristályosodott cél irányába, ami pedig nem más, mint a hazai celebközélet legfrissebb felfedezettje, a legújabb, kiüresítésre váró fogalom, az influencer.

Az influencer, ha úgy tetszik véleményvezér, trendeket befolyásoló személyiség, fogyasztási agitátor, néptribun azonban sajnálatos módon nem a fán terem, nem elsajátítható terület az egyetemen (szakmunkásképzőben...?), de még csak nem is elhatározás kérdése, legyen szó egy még oly ambíciózusan törekvő személyiségről akár, mint Timi.

Az influencer - többek szerény vélekedésére alapítva - egy olyan személyiség, aki hosszú évek kitartó munkájával egy bizonyos területen letett valamit az asztalra, eredményessége okán közmegbecsülésnek örvend, területén egyértelműen véleményformáló jelenség. A modern marketing egy kvázi nem irodalmi metaforaként az illetőt az adott területtel azonosítja, egybeolvasztja, és a teljes hasonulásban rejtező lehetőségeket ipari méretekben kiaknázza.

A 50 Cent nevezetű rapper mind klippjeiben, mind pedig magánéletében már annyi éjszakai pillangó kebléről nyalt le tudatmódosításra alkalmas anyagokat, hogy néki bízvást elhiszi egy jól körülhatárolt target group, hogy eme tevékenységhez (értsd csecsnyalás) nincs is jobb kiegészítő az EFFEN vodkánál.

Usain Bolt annyiszor burkolta porfelhőbe a mögötte kullogó sporttársait, hogy még a legkisebb kölköm is tudja, a PUMAnál nincsen gyorsabban szaladó cipellő a világon.

Connor McGregornak is szét kellett rúgnia egy pár segget a ringben, míg felfigyelt reá az Audemars Piguet.

Gianluca Vacchinak pedig bármit elhiszünk, mer' ő meg mindenben (is) jó.

Ennyi.

Persze lehetséges, mint már oly sokszor megtörtént, hogy csak én nem látom az összefüggéseket. Azt gondolom, hogy aki csak két hetet foglalkozott már életében vállalkozás létrehozásával, felfuttatásával, működtetésével, az tudja, hogy sem a gyémántkereskedést, sem a szépségkirálynő-választást (valamelyiket), sem pedig a fánkozót nem lehet úgy terelgetni, hogy névleges tulajdonosa az év meghatározó hányadát ezen cégektől pár ezer kilóméternyire tölti. Ha valaki hallott már frissebb híreket, az jelezze, de én per pillanat ezeket a tevékenységeket tudnám valamelyest Vajna Timihez kötni.

Addig is, míg brit marketingszakemberek feltárják a jelenségben rejtező dilemmákat, jómagam azon álláspontra helyezkedem, hogy Timi a "Hogyan picsáskodjuk körbe a Föld nevű bolygót egy élemedett korú, joviális úr pénzén?" témában alkot maradandót, s mint ilyen méltán számíthat majd a területhez köthető termékek és szolgáltatások hirdetőinek megkeresésére.

Már, ha akad ilyen...

üdv


Kun Gergely 

1 Tovább

A Nagy Gatsby is így csinálná

Most, hogy hátunk megett tudhatjuk a nagyigmándi önkéntes tűzoltók jubileumi, 125 éves bálját, egyúttal a nem annyira intenzíven fluktuáló törzsközönség hetvenkettedszer is meghallgathatta a rendezvény fővédnökének, Vitéz Szíkszóyy Alajos Ottokár, nyugalmazott tűzoltóparacsnok, ma is aktív háztűznéző közkedvelt történetét a híres alsóigmándi pajtatűzről, többen is elérkezettnek látták az időt az eseménysorozat megreformálására.

No, nem mintha nem töltene el bárkit bizsergető otthonosságérzet, amikor már vakon is leemeli a rántotthúst ugyanarról a helyről, asztaltársasága változatlan (...ütemben öregszik...), és a konferanszié évről évre, óramű pontossággal a tizenegyedik unikum-dreher mixet követően hány bele a tubába.

- Anyukám, egy perc, és tálalják a töltöttkáposztát!
- Már éjfél???
- Még nem, de a Kopánszky épp most húzott be egyet a Szabó főorvos úrnak, aki részegen a parketten a nejét csöcsörészte!
- Ja, igazad van, drágám, akkor minnnnyá hozzák!

Az ilyen és ehhez hasonló panelek minden visszatérő esemény óhatatlan velejárói. Nem csoda, hogy a szervezők könyékig rágott körmökkel igyekeznek ötletelni, hogyan is tehetnének valamit a krónikus unalombafulladás ellen.
Nem rossz gondolat, bár persze nem is túl kreatív a zenekar csereberélése, mivel szerény nyomott tapasztalataim szerint éjfél körül még a legelvetemültebb metálbandák is a "Csavardfelaszőőnyegettmégmaéééjjjel"-t csapatják, s a Zúri közönség rockandroll-nak vélt szabadmozgást végez.

Gyakorlott bálra járóként nekem jobban bejönnek a vendégsereget valamelyest aktívabb részvételre sarkalló lehetőségek, de még ennél is szórakoztatóbbak a tematikus rendezvények.

Legyen szó barokk-, századeleji-, halász-, vadász-, madarász-, olasz-, francia-, orosz-, vagy bajor bálról, a hazai közönség legalább fele az alkalomhoz illőnek érzi évtizedes, polyurethan érettségi öltönyét, elektrosztatizáló, banánzöld, rövidujjú ingét és zsírpecsétes nyakkendőjét az adott tematikához.

Fentiek tudatában kissé tartottam attól, hogyan is fogadja majd a vendégsereglet a rendes évi Teniszbál témájául a Gatsby történetet.

Meg kell mondjam, hogy mind a résztvevők, mind pedig az est szervezői jelesre vizsgáztak!

Az érkezés pillanatától az est főbb állomásain keresztül az 1920-as, '30-as évek Amerikája folyamatosan jelen volt.

A szeszcsempészek után kutakodó rendőrök, az újságjait kínáló rikkancsfiú, a hosszú szipkáikkal csücsörítő, tollboába csavart, feslett hölgyek, a fényesre vikszolt lakkcipőkben, dobtáras fegyvereikkel flangáló gengszterek, a hófehér selyemsálas, cilinderes házigazda korhű kuliszzái voltak az eseménynek.

Le a kalappal a vendégsereg előtt, akik a kényelmes fanyalgás helyett a játékos összekacsintást választották, s vidáman gyalogoltak bele a jól felépített díszletbe!

Így kell ezt csinálni! Remekül éreztük magunkat!

Kun Gergely

0 Tovább

Gardrób

blogavatar

Felnőtt tartalom, csak igényes és érett férfiaknak! Mindent megtudsz arról, hogy mit tehetsz azért, hogy a nők felfigyeljenek rád, az üzletfeleid elismerjenek, és követendő példának tartsanak, de legfőképpen, hogy te magad rátalálj saját stílusodra.

A Loft Outlet divatszakértőjének Instagram oldala - gerrri74

Instagram

Kövesd a Loft Outletet a Facebook-on

HTML

Címkefelhő

loft outlet (23),ferfi divat (20),öltöny (13),férfi öltöny (9),Loft (9),zako (5),divat (4),mesterházy attila (4),nyakkendő (3),Giorgio Armani (3),Kiszel Tunde (3),Sebestyan Balazs (3),Orbán Viktor (3),férfi ing (3),Roberto Cavalli (3),hamisítás (3),Hermes (2),Louis Vuitton (2),trendszetter (2),Brad Pitt (2),Pinter Attila (2),Benedek Tibor (2),gucci (2),menyasszony (2),Schiffer András (2),Rodeo Drive (2),berki krisztián (2),Los Angeles (2),Instagram (2),Herczeg Zoltan (2),szalagavató (2),slim fit (2),Róma (2),gatsby (2),Vona Gábor (2),férfi cipő (2),Lagzi Lajcsi (2),Friderikusz Sándor (2),smoking (2),stohl andrás (2),magyar futballvalogatott (2),Fodor Gabor (2),esküvő (2),casual (2),messi (2),Schobert Norbert (2),Rubint Réka (2),slim féfri divat (2),Andy Vajna (2),palácsik timea (2),mszp (2),Gyurcsány Ferenc (2),hosszú ujjú ing (1),Eurovíziós dalfesztivál (1),Conchita Wurst (1),Kelemen Anna (1),Rövid ujjú ing (1),Robbie Williams (1),Budapest Sportaréna (1),Thomas Neuwirth (1),tom ford (1),kommunikáció (1),balázs (1),4n4ln (1),trendsetter (1),Beverley Hills (1),Magyar Labdarugo-szovetseg (1),Vajna Tímea (1),Sebestyén Balázs (1),californication (1),Balaton (1),magyar labdarugo valogatott (1),donatella versace (1),Ata (1),V Zolika (1),Budapest Taxi (1),Bango Margit (1),Medveczky Ilona (1),kuki (1),sípálya (1),jagermeister (1),yeti (1),hütte (1),Unicum (1),kiszel tünde (1),Gundel Takacs Gabor (1),Dolhai Attila (1),Pokorny Lia (1),Zámbó Árpád (1),Demokratikus Koalíció (1),Orbán Vikor (1),horvath csaba (1),Deutsch Tamás (1),raszta frizura (1),Bagi-Nacsa (1),Budai Gyula (1),Szecsődi Ráró (1),Szecsődi Károly (1),nünüke (1),pompás nünüke (1),LMP (1),Zsidro Tamas (1),újságírók (1),Gerbeaud-haz (1),meglepetés party (1),szülinap (1),Kun Gergely (1),Vona (1),sajtótájékoztató (1),Gerbeaud (1),red neck (1),Gyurcsán Ferenc (1),kőbányai kínai piac (1),mellény (1),sál (1),átmeneti öltözködés (1),Galeries Lafayette (1),győzike (1),Bál (1),Tallai Andras (1),puskás ferenc (1),Story Gala (1),Harrods (1),GUM (1),Jason_yeats (1),Thomasopdebeeck (1),Alexander.kraft (1),Toth Vera (1),madonna (1),il Bacio di Stile (1),Hex tie (1),Hexenschuß (1),mezőkövesd (1),férfi nadrág (1),Összezárva Friderikusszal (1),Berki (1),Született feleségek (1),férfi karkötő (1),loftoutlet (1),useunused (1),formaruha (1),olimpia (1),Scherer Péter (1),Stohl András (1),sportöltözék (1),citytrail (1),futás (1),Noszály Sándor (1),lopás (1),szomszédok (1),szulejmán (1),Válótársak (1),Keymanstyle (1),Valentino (1),Dandy (1),kockás öltöny (1),Gáspár Győző (1),Emir Kusturica (1),Falus Ferenc (1),Főpolgármesteri Hivatal (1),Schobert Norbi (1),ice bucket (1),önkormányzati választás (1),Hajdú Péter (1),Zimányi Linda (1),focistafeleségek (1),Robben (1),Dress for less (1),tippmix (1),FIFA (1),Puzser Robert (1),selfie (1),futball vilagbajnoksag (1),Norbi Update (1),norbi (1),double monk (1),férfi kiegészítők (1),Ausztrália (1),Andre Goodfriend (1),habony árpád (1),dolce & gabbana (1),Zuckenberg (1),Szalay-Bobrovinczky Kristóf (1),női egyenjogúság (1),Karl Stefanovic (1),John Deere (1),Andre Agassi (1),tőzsde (1),Private banking (1),elegans (1),The Today Show (1),Dardai Pal (1),üzleti dress code (1),Marshalls (1),ruházat (1),Radics Gigi (1),COMET-dijkioszto (1),Comet Gála (1),VIVA COMET-dij (1),Farkashazy Tivadar (1),Vágó István (1),Juszt László (1),Gálvölgyi János (1),Szabó Zsófi (1),Comet Cloth Comedy (1),Csobot Adél (1),esküvői ruha (1),Vőlegény (1),Kállay Saunders András (1),vv béci (1),Loft Out (1),gigi (1),Osvárt Andrea (1),Pampalini (1),Bajnai Gordon (1),Kilián-laktanya (1),Csányi Sándor (1),Balotelli (1),Női és Gyermekruha Nagykereskedelmi Vállalat… (1),ballonkabát (1),megcsalás (1),divat világa (1),outlet (1),Dzsudzsak Balazs (1),világbajnokság (1),Nino Cerutti (1),Szárszói találkozó (1),Szárszó (1),Pep Guardiola (1),guardiola (1),férfi vízilabda-válogatott (1),Barcelona (1),vőlegény ruhája (1),esküvői öltöny (1),pénzmogul (1),üzleti tárgyalás (1),Ferrari (1),zakó (1),trend (1),ing (1),learazas (1),sale (1),szabó (1),Savile Row (1),ford (1),bmw (1),Audi (1),porsche (1),Lionel Messi (1),méret (1),Aranylabda (1),öltözék (1),nadrág (1),fat boys slim (1),Rogán Antal (1),lanvin (1),Fendi (1),Horn Gyula (1),Barack Obama USA elnök (1),menyasszonyi ruha (1),politikusok (1),Louis Vuitton hátizsák (1),Ferragamo (1),metroszexualis (1),Firenze (1),Nápoly (1),Milano (1),Zsolnay Porcelanmanufaktura Zrt. (1),Michelin csillag (1),meleg (1),buzi (1),Vidámpark (1),nyakkendo (1),pataky attila (1),Fásy Ádám (1),Bunyós Pityu (1),Postás Józsi (1),Balazs Pali (1),cakó kinga (1),Sugarbird ruhakollekcio (1),DJ Ötzi (1),Csóré Béla (1),rtl klub (1),Pitt Immagine Uomo (1),Istenes Bence (1),Eder Krisztian (1),VV6 (1),zombi (1),szex (1),ejszakai elet (1),Budapest (1),teli olimpia (1),Szocsi (1),Etyek (1),Liptai Claudia (1),Hajos Andras (1),Árpás László (1),Rokusfalvy Pal (1),Joshi Bharat (1),Fekete Laci (1),nagy duett (1),győr (1),médiabál (1),Szocsi olimpia 2014 (1),Szocsi 2014 (1),ruha (1),h&m (1),Giorgo (1),Ómolnár Miklós (1),Ralph Lauren (1),Alföldi Róbert (1),Caramel (1),rendőrség (1),kannás bor (1),Vácszentlászló (1),Zacher Gabor (1),Dobó Kata (1),tél (1),MÁV-Aszód (1),aszód (1),wellness-hetvege (1),wellness szallodak (1),dresscode (1),mély dekoltázs (1),Kaposvari Egyetem (1),öltözködési tanácsadó (1),öltönyök (1),középosztály (1),gazdagság (1),Steve Siebold (1),siruha (1),sibakancs (1),Tilla (1),Vadon Jani (1),wunderschön (1),Kulka János (1),fasfhionfave (1),Wolfie (1),Carbonfools (1),fehér balázs (1),Leonardo DiCaprio (1),George Clooney (1),teczar szilard (1),szőke nő (1),billiárd (1),éjszaka (1),buli (1),Berki Krisztian labdarugo (1),ingyen buli (1),magna cum laude (1)

Tőlünk kérj öltözködési tanácsot!