Mióta dress code a bolyhos pulcsi???!!!

Félelmetes kommentcunamit indított be a minap egy szokványosnak tűnő posztom.

Magam is meglepődtem.

Történt, hogy bankomban bankoltam, értsd: hosszú perceken át bambultam, s vártam, hogy Terike (nyilván álnév!!!) befejezze a trécselést aktuális ügyfele pénzügyi helyzetéről, izé... mit nem mondok... hogy megvitassák mennyit nőtt Ödönke az elmúlt négy nap alatt, továbbá hogyan módosultak ezidőtájt a közétkeztetési szokások a Teknőspáncél Óvoda Vizisikló csoportjában, vagy valami efféle bázisproblematikát vitattak a hozzám elszűrődő hangfoszlányok alapján. Egy fél pillanattal azelőtt, hogy szervezetem az éber kóma állapotából a jótékony REM alvásba átcsusszant volna, körbepislantottam a helyiségen. Bár nem vagyok egy divatfasiszta (ennél a résznél majd lehet kiáltozni, hogy a francokat nem!), a takaros kis ügyféltérben szolgálatot teljesítő bankipari biorobotok ruházatát egy másodperc alatt felmértem, hogy aszondja egy zakó/ing/nyakkendő kombó, aztán egy kiskosztüm (takaros), megint csak egy ing/nyakkendő kombó, ezt követi egy kellemes öltöny, rögtön utána egy behatárolhatatlan, eklektikus ruhakupac pisztollyal az oldalán (ja, ő a biztonsági őr...), és a sort egy fehér blúzt követően egy bolyhos pulcsi zárja...

Lefotóztam...

"Tisztelt Esküdtszék, tisztelt Bíróság, védencem ártatlan, ösztönösen cselekedett!"

Hibáztam...

No nem a fotóval, az kihagyhatatlan téma lett volna, hanem az arckitakarás nélküli megosztással. A posztban feltett kérdést idézném: "Bankár... dress code vajon mi?"

A poszt alá érkező kommentáradatból rengeteg következtetést le lehet vonni egyfelől kis hazánk idegállapotáról, továbbá a magyarországi oktatási rendszer áldásos tevékenysége okán kialakuló, speciális vitakultúráról.

Az öltözködés kommunikáció, amivel kifejezésre juttathatjuk egyéniségünket azokon a kereteken belül, amit egy adott esemény normái megkövetelnek. Az öltözködésnek mára kialakult normarendszere van, és az alapvető viselkedéskultúra része.

Hiszem, hogy ugyanúgy meg lehet sérteni valakit, amennyiben az esküvőjén vendégként nem az alkalomhoz illően öltözünk fel, mintha nem köszönnénk, vagy nem adnánk át ülőhelyünket a buszon egy idős hölgynek. Mondjuk, hogy jó étvágyat, vagy egészségedre, boldog új évet kívánunk, előre engedjük hölgytársainkat az ajtónál, felsegítjük a babakocsit a lépcsőn, és úgy általában az alkalomhoz illő stílusban társalgunk. Be nem tartás esetén természetesen nem kell szabálysértési eljárással számolnunk, ettől függetlenül a padlóra sem köpködünk csak úgy. Ahogy a viselkedési normákat sem keverhetjük következmények nélkül, illene kritikusan fogadnunk egy egyértelműen nem a helyhez illő öltözéket. 

Jó esetben nem beszélünk úgy a munkahelyen a főnökünkkel, vagy az ügyfelekkel, ahogyan a haverokkal hétvégén meccsnézés közben. Nem tilos, de értetlenség, rosszallás övezné azt, aki így tesz.

Egész egyszerűen nincsen rajta mit mentegetni! 

Tudom, hogy vannak, akiknek bármilyen összetett, politikai kérdés megválaszolására elég az "elmúltnyolcév", vagy az, hogy "gyurcsány", legújabban a "soros". Ahogy ezeket a kérdéseket sem lehet egybites válaszokkal leírni - azaz lehet, csak nekem például nem felel meg -, ugyanúgy nem indok egy öltözködési anomáliára a pénz, a napi hangulat, a családi állapot, az átélt traumák, az időjárásváltozás, a szomszéd kutyája, vagy egynémely hozzászóló helyesírással való küzdelme - ha csak ezzel tudsz hadakozni, akkor megfogtalak!!!

Vitatkozni lehet, sőt, kell is, abból épülünk, de irreleváns témákat kár ide csatolni. A pénz kérdése annyira elcsépelt, hisz a "fast fashion" korát éljük, s aki nem egy búvárharangban tengeti napjait tudja, hogy ugyanannyiért fel lehet öltözni kreatívan, mint okádék módon. Azt sem értem, miért befolyásoló tényező, hogy valaki épp milyen időszakát éli? Szépen is néznénk ki, ha 30-40 éves pályafutások minden hullámvölgyét kirakatba helyeznénk megjelenésünk által! Szakítás, haláleset, beteg gyerek, válás, kapuzárási pánik, szar feleség, szar férj; milyen szép volna, ha mindez kiolvasható lenne napi megjelenésünkből...

A fotó egyértelmű környezetben készült, ami még a selfbranding kisiskolásait se hozná zavarba, ez pedig a munkahely. Hosszú évek során kialakultak az adott tevékenységekhez köthető öltözködési keretek, amelyek kifejezik a szóban forgó pozíció, a kollégák, valamint az ügyfelek iránti tiszteletet, s illeszkednek a cég arculatába.

Mindezekből karakteresen kilépni igenis tiszteletlenség!

Elég körülnézni, és akkor nem fogsz hibázni!

béke

Kun Gergely

3 Tovább

A TV2, vagy az RTL Klub lopott? Kit érdekel???!!!

Ha mindannyiszor kaptam volna egy ezrest, mikor egy stylist megkeres, öltöztetném-e aktuális tévéműsoruk arcát, már kőgazdag ember lennék. Mindamellett egy kezemen meg tudom számolni, hány ilyen telefonhívás végződik tényleges megállapodással. 

Nem mondhatom még meg, hogy ki lesz a műsorvezető... sajnos a díszlet még nincs elfogadva, úgyhogy ahhoz sem tudunk igazodni... az arculatról már beszélgettünk a stábbal, de még minden képlékeny... nem tudom, mikor forgatunk, de az tutti, hogy akkor majd azonnal kell minden egyszerre... neeeeem, sajna az kizárt, hogy a mmmművééész el tudjon jönni személyesen. Szóval elvinnénk egy rahedli cuccot, és majd meglátjuk, mi kell... ja, és majd elfelejtettem, fizetni nem tudunk, maximum reklámidővel, de az sem a műsor környezetében, mert azt már eladta a producer egy ruhás cimborájának, ahonnan az asszony cuccait kapja ezért barterbe'... na jó, úgy néz ki valamicskét ki tudunk szorítani, de max a tényleges összeg felét, és azt is csak 240 napos átutalással, de ne a producer cégének számlázd, hanem egy project cégnek a Banán Köztársaságban...

Tudom, meg az én kurva anyámat!

Na, ezért öltözteti a magyar műsorok 90%-át a Háda "divatház", vagy jobb esetben a Zara, vagy a Boss, mert oda a viselt ruhát szépen vissza lehet vinni, amit majd jól eladnak originálként neked, kedves vásárló!

Ezeket a paramétereket nyilván nem a stylist szüli, sajnos ilyen keretek között kell nagy részüknek dolgoznia. Értik ők a szakmájukat nem is kicsit, csak hát ugye a profitelvárás mindent felülír.

Aztán pár hete jött egy hívás egy általam nagyra becsült stylisttól, gondoltam két perc alatt megfutjuk az udvarias köröket, kicsit polemizálgatunk a honi divat közállapotokon, megbeszéljük, milyen jó is lenne, ha, de sajnos nem, és elköszönünk.

Enerváltságom azonban pillanatok alatt érdeklődésbe csapott át.

Megvan a moderátor? A kulissza kész? Az arculat átgondolva? A forgatási napok lefixálva? A műsorvezető eljön a ruhapróbára, és még ruhakeret is van???

Csípjen meg valaki! Ez még mindig Magyarország?

Igen, nyugi, ez még mindig az. 

Na nem a styling tekintetében, mert ott vérbeli profizmus volt minden perc, hanem azért, mert a SIXX becenevű komment robot e tárgyban elkövetett bejegyzését olvasva ragadtam billentyűzetet. Azért nem lehet könnyű ennek a fickónak nap mint nap leírogatni a könnyed esztrádműsorokról, hogy azok könnyedek, és a műfaj íratlan szabályait követve nem tekintik feladatuknak a világ megváltását. 

SIXX kolléga ezúttal ennél jóval messzebbre ment bejegyzésében! Hovatovább plágiummal, hogy ne mondjam lopással vádolja a TV2-t! 
Ha valakinek, hát neki igazán nem lehet újdonság, hogy a két piacvezető kereskedelmi médium tartalmilag folyamatosan egymásra ereszti műsorait, hol az egyik, hol a másik vádolva lopással a versenytársat. Az ég kék, a fű zöld, a tévék lopnak, SIXX meg fikáz.

Ugyanúgy nem láttam a Piramis nevezetű játék egyetlen adását sem, ahogy az általam nagyon nagyra tartott Sebestyén Balázs féle verziót sem a konkurrens csatornán. Ígérem, megnézem majd mindkettőt. Hogy valamelyik az én műsorom lesz-e, nem tudom. Icipici részem volt a TV2 produkciójában, így talán megengeditek nekem, hogy parányi pozitív előítélettel fogok viseltetni a Stohl András által moderált műsor iránt.

És mivel jelen sorokat Ausztriában pötyögöm - hisz a meló az első - , hadd álljon itt egy leheletnyi szóvicc, amihez a sógorok nyelvének minimum középszintű ismerete kell (a német nyelvet nem bíró olvasóknak pici segítség az utóiratban).

Die Frage ist, ob die Sendung durch Herr Stohl gestohlen wurde?

Mindenkinek kívánok egy boldogabb új évet, hisz abból nem lehet baj!

üdv


Kun Gergely

u.i.: "Az a kérdés, hogy a műsort Stohl úr lopta-e el?" (stehlen, stahl, hat gestohlen - jelentése: lopni) Azaz a német mondat egy kissé erőltetett szójáték a Művész Úr nevével :)

0 Tovább

Gardrób

blogavatar

Felnőtt tartalom, csak igényes és érett férfiaknak! Mindent megtudsz arról, hogy mit tehetsz azért, hogy a nők felfigyeljenek rád, az üzletfeleid elismerjenek, és követendő példának tartsanak, de legfőképpen, hogy te magad rátalálj saját stílusodra.

A Loft Outlet divatszakértőjének Instagram oldala - gerrri74

Instagram

Kövesd a Loft Outletet a Facebook-on

HTML

Címkefelhő

loft outlet (23),ferfi divat (20),öltöny (13),férfi öltöny (9),Loft (9),zako (5),divat (4),mesterházy attila (4),nyakkendő (3),Giorgio Armani (3),Kiszel Tunde (3),Sebestyan Balazs (3),Orbán Viktor (3),férfi ing (3),Roberto Cavalli (3),hamisítás (3),Hermes (2),Louis Vuitton (2),trendszetter (2),Brad Pitt (2),Pinter Attila (2),Benedek Tibor (2),gucci (2),menyasszony (2),Schiffer András (2),Rodeo Drive (2),berki krisztián (2),Los Angeles (2),Instagram (2),Herczeg Zoltan (2),szalagavató (2),slim fit (2),Róma (2),gatsby (2),Vona Gábor (2),férfi cipő (2),Lagzi Lajcsi (2),Friderikusz Sándor (2),smoking (2),stohl andrás (2),magyar futballvalogatott (2),Fodor Gabor (2),esküvő (2),casual (2),messi (2),Schobert Norbert (2),Rubint Réka (2),slim féfri divat (2),Andy Vajna (2),palácsik timea (2),mszp (2),Gyurcsány Ferenc (2),hosszú ujjú ing (1),Eurovíziós dalfesztivál (1),Conchita Wurst (1),Kelemen Anna (1),Rövid ujjú ing (1),Robbie Williams (1),Budapest Sportaréna (1),Thomas Neuwirth (1),tom ford (1),kommunikáció (1),balázs (1),4n4ln (1),trendsetter (1),Beverley Hills (1),Magyar Labdarugo-szovetseg (1),Vajna Tímea (1),Sebestyén Balázs (1),californication (1),Balaton (1),magyar labdarugo valogatott (1),donatella versace (1),Ata (1),V Zolika (1),Budapest Taxi (1),Bango Margit (1),Medveczky Ilona (1),kuki (1),sípálya (1),jagermeister (1),yeti (1),hütte (1),Unicum (1),kiszel tünde (1),Gundel Takacs Gabor (1),Dolhai Attila (1),Pokorny Lia (1),Zámbó Árpád (1),Demokratikus Koalíció (1),Orbán Vikor (1),horvath csaba (1),Deutsch Tamás (1),raszta frizura (1),Bagi-Nacsa (1),Budai Gyula (1),Szecsődi Ráró (1),Szecsődi Károly (1),nünüke (1),pompás nünüke (1),LMP (1),Zsidro Tamas (1),újságírók (1),Gerbeaud-haz (1),meglepetés party (1),szülinap (1),Kun Gergely (1),Vona (1),sajtótájékoztató (1),Gerbeaud (1),red neck (1),Gyurcsán Ferenc (1),kőbányai kínai piac (1),mellény (1),sál (1),átmeneti öltözködés (1),Galeries Lafayette (1),győzike (1),Bál (1),Tallai Andras (1),puskás ferenc (1),Story Gala (1),Harrods (1),GUM (1),Jason_yeats (1),Thomasopdebeeck (1),Alexander.kraft (1),Toth Vera (1),madonna (1),il Bacio di Stile (1),Hex tie (1),Hexenschuß (1),mezőkövesd (1),férfi nadrág (1),Összezárva Friderikusszal (1),Berki (1),Született feleségek (1),férfi karkötő (1),loftoutlet (1),useunused (1),formaruha (1),olimpia (1),Scherer Péter (1),Stohl András (1),sportöltözék (1),citytrail (1),futás (1),Noszály Sándor (1),lopás (1),szomszédok (1),szulejmán (1),Válótársak (1),Keymanstyle (1),Valentino (1),Dandy (1),kockás öltöny (1),Gáspár Győző (1),Emir Kusturica (1),Falus Ferenc (1),Főpolgármesteri Hivatal (1),Schobert Norbi (1),ice bucket (1),önkormányzati választás (1),Hajdú Péter (1),Zimányi Linda (1),focistafeleségek (1),Robben (1),Dress for less (1),tippmix (1),FIFA (1),Puzser Robert (1),selfie (1),futball vilagbajnoksag (1),Norbi Update (1),norbi (1),double monk (1),férfi kiegészítők (1),Ausztrália (1),Andre Goodfriend (1),habony árpád (1),dolce & gabbana (1),Zuckenberg (1),Szalay-Bobrovinczky Kristóf (1),női egyenjogúság (1),Karl Stefanovic (1),John Deere (1),Andre Agassi (1),tőzsde (1),Private banking (1),elegans (1),The Today Show (1),Dardai Pal (1),üzleti dress code (1),Marshalls (1),ruházat (1),Radics Gigi (1),COMET-dijkioszto (1),Comet Gála (1),VIVA COMET-dij (1),Farkashazy Tivadar (1),Vágó István (1),Juszt László (1),Gálvölgyi János (1),Szabó Zsófi (1),Comet Cloth Comedy (1),Csobot Adél (1),esküvői ruha (1),Vőlegény (1),Kállay Saunders András (1),vv béci (1),Loft Out (1),gigi (1),Osvárt Andrea (1),Pampalini (1),Bajnai Gordon (1),Kilián-laktanya (1),Csányi Sándor (1),Balotelli (1),Női és Gyermekruha Nagykereskedelmi Vállalat… (1),ballonkabát (1),megcsalás (1),divat világa (1),outlet (1),Dzsudzsak Balazs (1),világbajnokság (1),Nino Cerutti (1),Szárszói találkozó (1),Szárszó (1),Pep Guardiola (1),guardiola (1),férfi vízilabda-válogatott (1),Barcelona (1),vőlegény ruhája (1),esküvői öltöny (1),pénzmogul (1),üzleti tárgyalás (1),Ferrari (1),zakó (1),trend (1),ing (1),learazas (1),sale (1),szabó (1),Savile Row (1),ford (1),bmw (1),Audi (1),porsche (1),Lionel Messi (1),méret (1),Aranylabda (1),öltözék (1),nadrág (1),fat boys slim (1),Rogán Antal (1),lanvin (1),Fendi (1),Horn Gyula (1),Barack Obama USA elnök (1),menyasszonyi ruha (1),politikusok (1),Louis Vuitton hátizsák (1),Ferragamo (1),metroszexualis (1),Firenze (1),Nápoly (1),Milano (1),Zsolnay Porcelanmanufaktura Zrt. (1),Michelin csillag (1),meleg (1),buzi (1),Vidámpark (1),nyakkendo (1),pataky attila (1),Fásy Ádám (1),Bunyós Pityu (1),Postás Józsi (1),Balazs Pali (1),cakó kinga (1),Sugarbird ruhakollekcio (1),DJ Ötzi (1),Csóré Béla (1),rtl klub (1),Pitt Immagine Uomo (1),Istenes Bence (1),Eder Krisztian (1),VV6 (1),zombi (1),szex (1),ejszakai elet (1),Budapest (1),teli olimpia (1),Szocsi (1),Etyek (1),Liptai Claudia (1),Hajos Andras (1),Árpás László (1),Rokusfalvy Pal (1),Joshi Bharat (1),Fekete Laci (1),nagy duett (1),győr (1),médiabál (1),Szocsi olimpia 2014 (1),Szocsi 2014 (1),ruha (1),h&m (1),Giorgo (1),Ómolnár Miklós (1),Ralph Lauren (1),Alföldi Róbert (1),Caramel (1),rendőrség (1),kannás bor (1),Vácszentlászló (1),Zacher Gabor (1),Dobó Kata (1),tél (1),MÁV-Aszód (1),aszód (1),wellness-hetvege (1),wellness szallodak (1),dresscode (1),mély dekoltázs (1),Kaposvari Egyetem (1),öltözködési tanácsadó (1),öltönyök (1),középosztály (1),gazdagság (1),Steve Siebold (1),siruha (1),sibakancs (1),Tilla (1),Vadon Jani (1),wunderschön (1),Kulka János (1),fasfhionfave (1),Wolfie (1),Carbonfools (1),fehér balázs (1),Leonardo DiCaprio (1),George Clooney (1),teczar szilard (1),szőke nő (1),billiárd (1),éjszaka (1),buli (1),Berki Krisztian labdarugo (1),ingyen buli (1),magna cum laude (1)

Tőlünk kérj öltözködési tanácsot!