Gombhoz a kabátot, szetthez a menyasszonyt, avagy DubiczÚr házasodik!!!

A dilemmák dilemmája, a döntések non plus ultrája a párválasztás. 

Azaz csak az lenne, ha nem előzné meg a képzeletbeli tabellán egy dolog, ami nem más, mint a "mit vegyek fel az esküvőre?" problematikája.
Nem véletlen, hogy a legtöbbet emlegetett témák egyike a gardrób blogon is a mennyegző.

A kérdés még egy oly' viharedzett, divatfertőzött, ruhagurut is komoly nehézségek elé állított, mint kedves kollégánkat, a mindenki által csak DubiczÚrnak ismert Danit. Bár az is lehet, hogy éppen az okozta számára a dilemmák sokasodását, hogy munkájából adódóan elveszett a szettek óceánjában, mint dagadt gyerek a csokipultnál...

Bizony, bizony, Dani hajója a Tinder tengeren eltöltött hosszú, viszontagságos, bár sokszor örömteli utazást követően majdnem révbe ért. A majdnem alatt ruházati berkekben természetesen azt kell érteni, hogy a szett nagyjából összeállt, nincs más hátra, mint a vőlegény megjelenéséhez passzoló arát találni! Gond persze egy szál se! Ha van még valami, amihez DubiczÚr, az olasz szettek mágusa ért, az az elektromos berendezések megreparálása, továbbá a rapid asszonybeszerzés!

DubiczÚr számára a dilemmák dilemmája tehát nem a párválasztás sűrű erdejében keresendő, megoldja ő aztat se perc alatt! Azzal azonban még ő sem kalkulált, hogy mindjárt két szettbe is beleszeret, és igazán egyiket sem képes elengedni! A rutin, meg az évek, emitt rejtezik a titok nyitja, mellyel Danink zseniálisan oldja fel a problémában megbúvó feszültséget, viszi hát mindkét szettet a nagy napra! Az pedig, hogy élete párja, szőröstül bőröstül, szettestül mindenestül csupán az egyik ruhához illik, nem okozhat gondot, legott beszerez egy második arát, ki külsőre harmónikusan simul a másik vőlegény öltözethez!

Hibátlan döntés!

A karaván halad, szett marad, asszony igazodik!

Régi kuplékból tudja jól a magyar, hogy az asszony ingatag, ellenben egy remekül kialakított öltözet hosszú időn keresztül kiváló társa lehet a férfiembernek.

béke

Kun Gergely

u.i.: az egész fenti handabandából nyilván egy szó sem igaz, csajok, csak semmi pánik, DubiczÚr továbbra is szingli, és felkészülve várja az odaadó hölgyek ostromló seregeit!!! :)

0 Tovább

A hipster ringfenegyerek az öltönnyel üzen

Teszek én rá magasról, hogy milyen adatokkal kellene tisztában lenni a két srác sportkarrierjét illetően! Egy valamit azonban tudok. Augusztus 26-a végleg bevonul a sporttörténelembe. Na nem azért, mintha elemezni volna érdemes - bár elemzik serényen - , hogy teszem azt egy távolugró és egy rúdugró versengésében, ki is az esélyesebb? Vagy hogyha összeeresztik Michael Phelpst és Kásás Tamást úgy, hogy az amerikainak tilos lábtempóznia, akkor vajh' melyikük csapna be száz mellen elébb a célba? 

Van sportértéke az ügynek? Egy fikarcnyi se.

Ugye mennyire értelmetlen? Hát már hogy volna az???!!!

"It's the economy, stupid!" - ahogy a francia nyelvjárások legnagyobb amerika rajongója, Bill Clinton ex-elnök úr mondta vala.

A világnak azon a felén, ahol az adott sportágban minimum az elérhető maximumot kell hozni, már régóta nem kérdés, hogy az élsport a bolygó legnagyobb cirkusza. Ily' módon egyfelől a népek szellemivizuál tápláléka, másrészt kiapaszthatatlan bevételi forrás a sportmenedzselés császárainak.
Augusztus 26-a jelen állás szerint az idei év legnagyobb érdeklődéssel várt eseményét hozza. Nem lesz VB döntő, nincs El Classico, krikett összecsapást sem tartanak ikonikus csapatok közt és a Super Bowl-t sem helyezték át erre az időpontra.

Nevada állam, mely eddig is élen járt a sportfogadással óhatatlanul kéz a kézben járó csalás, vesztegetés, bundázás, illegális szerencsejáték és sok egyéb, a szervezett bűnözés üzleti profiljába tartozó tevékenység világszintű elterjesztésében, úgy gondolta, hogy otthont ad eme világszenzációnak, ezzel is tovább mélyítve a szakadékot a tényleges teljesítmény, valamint a zsetonra váltható népszerűség között.

Az ír fenegyerek és egy színesbőrű amerikai összecsap! 

Ez a szalagcím számomra sokkal inkább idéz egy brooklyni zugkocsma falára kitett plakátot, ahol a hátsó udvarban felállított ringben illegális boxmeccseket szerveznek, mintsem a T-Mobile Aréna vakító fényeit. Az 1800-as évek New York-i bandaháborúira emlékeztető nyelvezet azonban mára egészen mást takar. Egy valami persze közös a mostani eseményben és az akkori csetepatékban, ez pedig az imidzs és lóvé! Két dolog miatt képesek az emberek mindenüket egy lapra feltenni, ez pedig nem más, mint a fanatikus rajongás és a mindent elsöprő utálat.

Akkor is és most is zseniálisan felépített, jól körülhatárolható imidzsek csatáját tálalták elénk a vérprofik. Az 1800-as években az "afrikai pöröly"-re, vagy épp ellene fogadók tökéletesen tudtak azonosulni hősükkel, de ugyanígy lehetett együttérezni, vagy épp gyűlölni a "részeges, bevándorló, zsebkéses ír"-t.

Ma sincs ez másképp. Az esemény közeledtével a pénzgyárak elképesztő sebességre kapcsoltak. Átlag földi halandó számára észbontó összegekért kelnek el ringközeli helyek, és csak tippelni tudnak a szakértők, hogy az illegális jegyűzérek micsoda extraprofittal adnak túl felvásárolt jegyeiken. Az őrület fokozódásában kulcsszerep jut a két főszereplőnek, akik ezúttal nem ringbéli, hanem szuperhősi jellemvonásaikat csillogtatják. A majdani, fizikai adok-kapokot precízen felépített verbális összecsapások előzik meg, a drámai hatást fokozandó színpadias találkozásokon is egymásnak feszül a két delikvens.

Öltözködésünk finom üzeneteket közvetít a külvilág felé, de ha akarjuk, elérhetünk karakteresebb célzásokat is. Conor McGregor öltönyének krétacsíkja közelebbről nézve a nem túl szofisztikált "Fuck you" szavakat formázza, ami - lássuk be - nem túl bíztató kezdet egy kölcsönös és érdekmentes barátság megalapozásához. 

Pedig ha jobban belegondolunk, szövethette volna az ír fenegyerek akár az "I love you, Floyd" szavakat is a gyapjúba, hisz meseszép összeg hullik az ölébe az összecsapást követően.

See you on ringside, Mr McGregor!

Kun Gergely

1 Tovább

Személyes stílustanácsadás, vagy pakoló zombik

Kis hazánk élenjáró a legkülönbözőbb fogalmak jelentésének átértelmezésében, vagy ha úgy tetszik a kifejezés totális kiüresítésében. Így tettünk évtizedekkel ezelőtt a discount/diszkont meghatározással, tesszük folyamatosan az outlet szóval, vagy a vendéglátásban a bisztró fogalmával, hogy ne csak a kereskedelemből vegyek példákat, bár említhetném a privatizáció kifejezést is, mely alatt idehaza sokan egészen mást értenek, mint a nálunknál nyugatosabban szocializálódott népeknél.

Na mindegy.

Engedtessék meg nékem, hogy egy picikét érzékenyebben reagáljak a mindennapjaimat szorosan érintő fogalmi zavarokra. Amellett, hogy akad belőlük jócskán, én most önhatalmúlag a "személyes stílustanácsadás" manapság felkapott jelzős szerkezetével foglalkoznék.

Beletörődtem, hogy Magyarországon szinte minden, pályaválasztási zavarokkal küszködő egyén coach, mentor, lobbysta, személyi edző, brandépítő, vagy stylist akar lenni. Mit akar?! Már az!!! A maga 21 és fél évével, annak minden tapasztalatával, lehengerlő, ellentmondást nem tűrő elképzelésekkel nyomul, törtet, utat vág. Az attitüddel persze még nem is lenne baj, hova lenne a világ, ha nem lennének magabiztos, önmegvalósítók. A problémám az, hogy ezen, önmagukra címkét akasztó egyének, kérészéltű "villámkarrierjük" során elképesztően nagy pusztítást okoznak az amúgy is kusza fejekben.

A személyes stílustanácsadás két szavas összetétele nem meglepő módon két alapvető pilléren nyugszik. Egyfelől személyes, tehát nagy hangsúlyt fektet az adott delikvens megismerésére, kitérve természetszerűleg az ügyfél státuszára, kapcsolatrendszerére, megvalósítandó céljaira. Másfelől az előbbiek alapos kiismerését követően tanácsokat sorol a teljes megjelenés (tehát nem csupán a ruházat!!!) eszközrendszerében fellelhető támpontokra vonatlozóan, melyek az önazonos stílus kialakításakor szóba jöhetnek.

Hát ennyi, ezzel végeztünk is. Fogalom meghatározva, indulhatnak csatába a kis stylistok országszerte.

De nem úgy van az!

A selfbranding tengerében ezernyi segítségnyújtásra váró kéz ácsingózik, melyekre a fentebb említettek okán leginkább hiénák és dögkeselyűk csapnak le. 

Több, mint két évtizedet a divatban eltöltve eleve nem értem, amikor egy ruházati üzletben nem áll rendelkezésre minden emberi tényező a személyes stílustanácsadáshoz! Miért kell ezt a tevékenységet úgymond "kiszervezni" (hoppp, egy újabb kiüresedésre váró fogalom!!!), amikor ez elválaszthatatlan az üzletmenettől??? Vagy ti például el tudtok képzelni olyan hentest, aki nincs tisztában az általa kínált húsok elkészítési lehetőségeivel? Nem azt mondom, hogy legyen mindjárt Michelin csillagos chef, de azért ne kelljen már a Lehel csarnokba "húsleves coach"-al bemennem!!!

Sokszor kérdik tőlem, hogy aszondja "Ti olyan stílustanácsadás izével is foglalkoztok, amott a Loftban?" Hát mi mással?! Mással sem, csak azzal!!!

Beszélgetünk, felmérünk, igyekszünk megismerni, válogatunk, próbálunk, visszatérünk, koncepciót váltunk, újragondoljuk, felépítjük, utógondozzuk, testreszabjuk, és ami a legfontosabb, mindeközben egy percre sem engedjük el a felénk nyújtott kezeket!

Stílusra fel!


Kun Gergely

0 Tovább

Gardrób

blogavatar

Felnőtt tartalom, csak igényes és érett férfiaknak! Mindent megtudsz arról, hogy mit tehetsz azért, hogy a nők felfigyeljenek rád, az üzletfeleid elismerjenek, és követendő példának tartsanak, de legfőképpen, hogy te magad rátalálj saját stílusodra.

A Loft Outlet divatszakértőjének Instagram oldala - gerrri74

Instagram

Kövesd a Loft Outletet a Facebook-on

HTML

Címkefelhő

loft outlet (23),ferfi divat (20),öltöny (13),férfi öltöny (9),Loft (9),zako (5),divat (4),mesterházy attila (4),nyakkendő (3),Giorgio Armani (3),Kiszel Tunde (3),Sebestyan Balazs (3),Orbán Viktor (3),férfi ing (3),Roberto Cavalli (3),hamisítás (3),Hermes (2),Louis Vuitton (2),trendszetter (2),Brad Pitt (2),Pinter Attila (2),Benedek Tibor (2),gucci (2),menyasszony (2),Schiffer András (2),Rodeo Drive (2),berki krisztián (2),Los Angeles (2),Instagram (2),Herczeg Zoltan (2),szalagavató (2),slim fit (2),Róma (2),gatsby (2),Vona Gábor (2),férfi cipő (2),Lagzi Lajcsi (2),Friderikusz Sándor (2),smoking (2),stohl andrás (2),magyar futballvalogatott (2),Fodor Gabor (2),esküvő (2),casual (2),messi (2),Schobert Norbert (2),Rubint Réka (2),slim féfri divat (2),Andy Vajna (2),palácsik timea (2),mszp (2),Gyurcsány Ferenc (2),hosszú ujjú ing (1),Eurovíziós dalfesztivál (1),Conchita Wurst (1),Kelemen Anna (1),Rövid ujjú ing (1),Robbie Williams (1),Budapest Sportaréna (1),Thomas Neuwirth (1),tom ford (1),kommunikáció (1),balázs (1),4n4ln (1),trendsetter (1),Beverley Hills (1),Magyar Labdarugo-szovetseg (1),Vajna Tímea (1),Sebestyén Balázs (1),californication (1),Balaton (1),magyar labdarugo valogatott (1),donatella versace (1),Ata (1),V Zolika (1),Budapest Taxi (1),Bango Margit (1),Medveczky Ilona (1),kuki (1),sípálya (1),jagermeister (1),yeti (1),hütte (1),Unicum (1),kiszel tünde (1),Gundel Takacs Gabor (1),Dolhai Attila (1),Pokorny Lia (1),Zámbó Árpád (1),Demokratikus Koalíció (1),Orbán Vikor (1),horvath csaba (1),Deutsch Tamás (1),raszta frizura (1),Bagi-Nacsa (1),Budai Gyula (1),Szecsődi Ráró (1),Szecsődi Károly (1),nünüke (1),pompás nünüke (1),LMP (1),Zsidro Tamas (1),újságírók (1),Gerbeaud-haz (1),meglepetés party (1),szülinap (1),Kun Gergely (1),Vona (1),sajtótájékoztató (1),Gerbeaud (1),red neck (1),Gyurcsán Ferenc (1),kőbányai kínai piac (1),mellény (1),sál (1),átmeneti öltözködés (1),Galeries Lafayette (1),győzike (1),Bál (1),Tallai Andras (1),puskás ferenc (1),Story Gala (1),Harrods (1),GUM (1),Jason_yeats (1),Thomasopdebeeck (1),Alexander.kraft (1),Toth Vera (1),madonna (1),il Bacio di Stile (1),Hex tie (1),Hexenschuß (1),mezőkövesd (1),férfi nadrág (1),Összezárva Friderikusszal (1),Berki (1),Született feleségek (1),férfi karkötő (1),loftoutlet (1),useunused (1),formaruha (1),olimpia (1),Scherer Péter (1),Stohl András (1),sportöltözék (1),citytrail (1),futás (1),Noszály Sándor (1),lopás (1),szomszédok (1),szulejmán (1),Válótársak (1),Keymanstyle (1),Valentino (1),Dandy (1),kockás öltöny (1),Gáspár Győző (1),Emir Kusturica (1),Falus Ferenc (1),Főpolgármesteri Hivatal (1),Schobert Norbi (1),ice bucket (1),önkormányzati választás (1),Hajdú Péter (1),Zimányi Linda (1),focistafeleségek (1),Robben (1),Dress for less (1),tippmix (1),FIFA (1),Puzser Robert (1),selfie (1),futball vilagbajnoksag (1),Norbi Update (1),norbi (1),double monk (1),férfi kiegészítők (1),Ausztrália (1),Andre Goodfriend (1),habony árpád (1),dolce & gabbana (1),Zuckenberg (1),Szalay-Bobrovinczky Kristóf (1),női egyenjogúság (1),Karl Stefanovic (1),John Deere (1),Andre Agassi (1),tőzsde (1),Private banking (1),elegans (1),The Today Show (1),Dardai Pal (1),üzleti dress code (1),Marshalls (1),ruházat (1),Radics Gigi (1),COMET-dijkioszto (1),Comet Gála (1),VIVA COMET-dij (1),Farkashazy Tivadar (1),Vágó István (1),Juszt László (1),Gálvölgyi János (1),Szabó Zsófi (1),Comet Cloth Comedy (1),Csobot Adél (1),esküvői ruha (1),Vőlegény (1),Kállay Saunders András (1),vv béci (1),Loft Out (1),gigi (1),Osvárt Andrea (1),Pampalini (1),Bajnai Gordon (1),Kilián-laktanya (1),Csányi Sándor (1),Balotelli (1),Női és Gyermekruha Nagykereskedelmi Vállalat… (1),ballonkabát (1),megcsalás (1),divat világa (1),outlet (1),Dzsudzsak Balazs (1),világbajnokság (1),Nino Cerutti (1),Szárszói találkozó (1),Szárszó (1),Pep Guardiola (1),guardiola (1),férfi vízilabda-válogatott (1),Barcelona (1),vőlegény ruhája (1),esküvői öltöny (1),pénzmogul (1),üzleti tárgyalás (1),Ferrari (1),zakó (1),trend (1),ing (1),learazas (1),sale (1),szabó (1),Savile Row (1),ford (1),bmw (1),Audi (1),porsche (1),Lionel Messi (1),méret (1),Aranylabda (1),öltözék (1),nadrág (1),fat boys slim (1),Rogán Antal (1),lanvin (1),Fendi (1),Horn Gyula (1),Barack Obama USA elnök (1),menyasszonyi ruha (1),politikusok (1),Louis Vuitton hátizsák (1),Ferragamo (1),metroszexualis (1),Firenze (1),Nápoly (1),Milano (1),Zsolnay Porcelanmanufaktura Zrt. (1),Michelin csillag (1),meleg (1),buzi (1),Vidámpark (1),nyakkendo (1),pataky attila (1),Fásy Ádám (1),Bunyós Pityu (1),Postás Józsi (1),Balazs Pali (1),cakó kinga (1),Sugarbird ruhakollekcio (1),DJ Ötzi (1),Csóré Béla (1),rtl klub (1),Pitt Immagine Uomo (1),Istenes Bence (1),Eder Krisztian (1),VV6 (1),zombi (1),szex (1),ejszakai elet (1),Budapest (1),teli olimpia (1),Szocsi (1),Etyek (1),Liptai Claudia (1),Hajos Andras (1),Árpás László (1),Rokusfalvy Pal (1),Joshi Bharat (1),Fekete Laci (1),nagy duett (1),győr (1),médiabál (1),Szocsi olimpia 2014 (1),Szocsi 2014 (1),ruha (1),h&m (1),Giorgo (1),Ómolnár Miklós (1),Ralph Lauren (1),Alföldi Róbert (1),Caramel (1),rendőrség (1),kannás bor (1),Vácszentlászló (1),Zacher Gabor (1),Dobó Kata (1),tél (1),MÁV-Aszód (1),aszód (1),wellness-hetvege (1),wellness szallodak (1),dresscode (1),mély dekoltázs (1),Kaposvari Egyetem (1),öltözködési tanácsadó (1),öltönyök (1),középosztály (1),gazdagság (1),Steve Siebold (1),siruha (1),sibakancs (1),Tilla (1),Vadon Jani (1),wunderschön (1),Kulka János (1),fasfhionfave (1),Wolfie (1),Carbonfools (1),fehér balázs (1),Leonardo DiCaprio (1),George Clooney (1),teczar szilard (1),szőke nő (1),billiárd (1),éjszaka (1),buli (1),Berki Krisztian labdarugo (1),ingyen buli (1),magna cum laude (1)

Tőlünk kérj öltözködési tanácsot!