ne szóljá' be tusupnak!


Kedves barátaim bevett szokásává vált dobálni felém a legkülönfélébb öltözködési anomáliákat bemutató fotókat. Külön izgalmat jelent, amennyiben ismert ember követi el a vélt, vagy valós divatbakit, mely esetek kiváló terepet biztosítanak az adott celebbel szembeni ellenérzések korlátlan kifejezésére. Idehaza lelki kielégülést okoz az irigyelt ember virtuális püfölése, és ebbéli tevékenysége során a drága Polgár gyakran még arról is megfeledkezik, hogy eredendően valami ruhasztori indította a lavinát. Bizony-bizony, a későn ébredő trollnak legalább 40-50 bazdmeggel átitatott buzizó kommentet kell feltekernie, ha az eredeti témához akarna jutni.

 
Alapvetően örülök annak, hogy a jelenség - mármint a képek küldözgetése - kialakult. Ez azt mutatja, figyelünk a szettekre. A máséra legalábbis.
A divat nem egy egzakt tudomány, ahol egyenletekkel lehetne igazolni egy ruhadarab létjogosultságát, sőt, még csak nem is lexikon, amit megírtak valamikor évekkel ezelőtt, és elég csak fellapozni, amennyiben vitás szituáció áll elő a közösségi térben. Éppen emiatt ritka az a hozzászólás, amelyik ne tartalmazna elfogadható észrevételeket, igazságmorzsákat. 

A totális, nagybetűs VÁLASZ tudói a divatban jellemzően kóklerek, akik évtizedeken át próbálnak már régóta meghaladott állításokba kapaszkodni, azokat szabályként feltüntetni.

Szóval itt van ez a Tusup gyerek, tudjátok, a Katinka házastársa, egyszerűbb is volna eztán Hosszúnének hívni, olyan fura neve van... Szóval kaptam róla egy fotót, íme:

A hozzám forduló delikvensekből mindig igyekszem kipréselni azt az információt, hogy öltözködésükkel mit szeretnének kommunikálni magukról a külvilág felé. Ha ezt sikerül meghatározni, azonnal könnyebb összeállítani az "önazonos" szettet. Az ilyen megjelenésnek azonban megvan az a hátránya, hogy lesznek olyanok - bizonnyal a  többségben -, akik nem tudják majd helyén kezelni a ruhánkat. Ezt a kockázatot azonban érdemes bevállalni, amennyiben a valóban értő közeg felé akarunk üzenni.

Személyesen sajnos nem ismerem a sikeredzőt, így csupán a média által sugallt kép áll rendelkezésemre, ami - valljuk be - nem egyszer félrevezető. Mer' mit is kell tudnunk róla?

Rátarti, tiszteletlen, arrogáns, beképzelt, "kihaénnem", önjáró fickó. Egy amerikai tapló. Szarik a normáinkra, meg a sportágból kigyomlálhatatlan, talpnyaló kádereinkre.

Sikerorientált, unikális köcsög!

A Zilyet mink nem szeressük....

Tegyük még hozzá, hogy egy szétvarrt, kigyúrt, aránytalanul izmos fenegyerekről beszélünk, aki látványosan tojik a konvenciókra úgy általában.

Szóval elgondolkodtam, hogyha én lennék Ő, vajon bele akarnék-e simulni a magyar sport önfényező, párhuzamos valóságban élő, menthetetlenül alkalmatlan, szürke bandáiba, vagy inkább....

... minden egyes lehetőséget megragadnék a különállásom karakteres, üvöltő kommunikálására?

Szerintetek milyen a szettje, ha ezek jártak a fejében? Még mindig azt gondoljátok, hogy fel kellett volna vennie egy fekete szmokingot, és az egybefüggő massza arctalan részeként elvesznie a tömegben? Na neeeeee! Ő biztosan nem ilyen! Jó, jó, az igaz, hogy jó volna összehozni őt egy kiváló szabóval, aki a konfekció ruhákat ráigazítja! A zakó ujja és a test is hosszú, a nadrágszár meg trottyos. Hozza az összes sablon hibát, amit a testmagasságukhoz képest rendkívül vállas, tömzsi emberkék el szoktak követni. Az is igaz, hogy másik ing/nyakkendő kombóval kísérném a szettet, és ehhez a formabontó, pimasz megjelenéshez túl formális a cipő, én ott is keményen odavertem volna a helyében.

Hadd állítsak mellé egy trendszetter fickót, szándékosan hagytam a fotón az instagram nevét, hátha idehaza is követőkre talál:

Hát valahogy így kellett volna villannia a srácnak, de nem érzem a szettjét annyira rossznak, hogy emiatt komolyabb össztüzet kellene zúdítanunk rá.

Részemről még annyit, hogyha bárki tud egy kontaktot hozzá, szeretettel várom a Loftban! A számom: 555-666-999

béke van

Kun Gergely

8 Tovább

náray, ne üsd a celebet!

Az általam nagyra tartott magyar tervező, a hazai divat megkerülhetetlen doyenje közösségi oldalán fakadt ki a minap. A poszt maga még decemberi, azaz tavalyi, de az ügy hullámai olyannyira nem csitulnak, hogy még egy ma reggeli rádióműsorban is téma volt Náray Tamás.

Ha lehet, ne is kezdjünk el polemizálgatni Náray munkásságáról, kreációi színvonaláról, a neve alatt megjelenő ruhák árairól, de arról se, hogy az ott található nívó megüti-e a világon tapasztalható szinteket, mert ezeknek semmi közük nem volna az általa egyébként tűpontosan leírt jelenséghez.

Történik ugyanis kis hazánkban, hogy egyes emberek előszeretettel kérnek kölcsön olyan tárgyakat, jelen esetben ruhákat, de ahogy hallom márkás órákat, autókat, komoly ékszereket, amikre vagy nincs pénzük, vagy van, de nem akarnak érte fizetni. Ezeket a - nevezzük így - celebritás kölcsönöket persze nem úgy kell elképzelni, mint a szó eredeti értelmében vett kölcsönt. Ilyenkor jellemzően a magyar rögvalóság valamelyik magát nagyra tartó nímandja gondolja úgy, hogy egy bizonyos tárgy, vagy szolgáltatás néki ismertsége okán jár, az adott brandet forgalmazó cég pedig érezze magát nyakig felszopva, amiért az aktuálisan futtatott senki viseli/vezeti/csuklóján hordja a barterben átadott ruhát/Porschet/Hublot-t...

Nem egy olyan esettel találkozom magam is, amikor - neveket nem fogok említeni - komolynak tűnő emberek keresnek meg direktben, vagy menedzserükön keresztül, ugyan adjak má' egy-egy rendezvényre ruhákat, mer' az nekem jó. Fel nem foghatom, hogy nekem ez miért volna jó, de beletörődtem már, hogy nem lehetek olyan, mint Torghelle Sanyi, és nem tudhatok mindent (is).

Tovább megyek, ezek a barternek álcázott "kölcsönök" az esetek nagy részében (sajnálatos saját tapasztalat) egyoldalú szerződésmódosításokba torkollnak, miszerint a magyar egek állócsillaga mégis megtartaná azt a ruhát, amiről pár nappal ezelőtt még azt mondta, nincs szüksége rá, éppen ezért kéri csak kölcsön (érted???!!!).

Hanemaztán és hovatovább olyan példa is akad jószerivel, amikor a drága delikvens kegyet gyakorol, és odáig ereszkedik le a plebsz világába, hogy jelentős kedvezménnyel - mely néki jár - megvenné a terméket. Ilyenkor természetesen a "diszkont"-ot nem mi kezdeményezzük, mindenkor az adott celebritás vázolja felénk mint egyedüli szóba jöhető lehetőséget. Miért is? Mer' csak!

Náray megunta.

Meg tudom érteni, én már évekkel ezelőtt meguntam. 

Leszögezném, hogy tőlem aztán mindenki kössön olyan megállapodásokat, amiket jónak, vagy a maga számára előnyösnek tart, de abban a kortünetben, amit Náray vázol, nem ez a borzasztó. A divattervező hibásan érvel, amikor a jelenség hátterében húzódó mozgatórugókat a celebek kezében látja.

Kedves Tamás, tévedsz, a dominósor dőléséért nem azok az emberek felelnek, akikkel te találkozol, hanem mi, a ZEMBEREK!

A negatív spirál úgy kezdődik, hogy a mélyen tisztelt nagyérdemű ízléstelen, semmitmondó, érdektelen és értéktelen műsorokat néz, "ZS" kategóriás zeneipari segédmunkásokat hallgat, nívótlan vicceken röhög, egyszóval alacsony színvonalon szórakozik. A producerek ráébredtek, hogy az alacsony színvonalú szórakoztatáshoz nívótlan nímandok, töltelék emberek, egyperces hírességek is bőven elégségesek, akik bármelyik percben képesek szar gázsiért majmot csinálni magukból. A helyzet persze azt eredményezi, hogy a nagybetűs SZÍNÉSZ kevés lehetőséghez jut, mert a szappanopera celeb elszívja előle a levegőt, a valódi ZENÉSZ nyomorog, mert Postás Józsi és Bunyós Pityu minden falusi búcsún tarol, és komikusnak még véletlenül sem nevezhető emberkék mennek céges bulikra hatvanháromezerpluszáfáért, olyanok, akik egy jó pillanatban eleresztett "bazdmeg"-et viccesnek találnak.

De mi, a nagybetűs Zemberek nevetünk, hallgatjuk, nézzük őket szakadatlan leértékelve ezáltal mindent és mindenkit, elsősorban persze saját magunkat.

Vegyük végre tudomásul, hogy sztárt, idolt mi csinálunk valakiből.

Én tudom, hogy a dolog valahol azzal kezdődik, hogy az aktuális VV/ÉNB/BigBrother reteknek azt mondják a sarki pizzázóban, hogy ne fizessen, részükről a megtiszteletetés, hogy itt evett.  Az ilyen ingyen ebédek építik fel aztán a nívótlan senkikben a sztárság érzetét. Hozzáteszem, hogy bizonyára könnyebb egy netto 300 forintos bekerülési árú pizzát nagyvonalúan felajánlani, mint több tíz-, vagy több százezer forintos ruhákat, pláne milliós karórákat, tízmilliós autócsodákat. 

Elhiszem Náraynak, hogy bőven elég olyan vevője akad, aki örömmel vásárol nála, elismeri a kreációkba fektetett tudást, időt, fantáziát és pénzt, éppen ezért úgy érzi, jó vásárt kötött. 

A divattervező kifakadásán fanyalgóknak pedig azt üzenném, ha nem is olyan jó Náray, akkor miért hordtátok eddig? Csak nem azért, mert ez volt ingyen, ugye???!!! Eddigi szánalmas viselkedéseteket csak tetézi a mostani fikázás, hogy így csinál magának ingyen reklámot Tamás. A kölcsönökből összetákolt hamis valóságból előbb-utóbb ki kell majd lépnetek, jobb volna erre mihamarabb felkészülni!


Kun Gergely

9 Tovább

Gardrób

blogavatar

Felnőtt tartalom, csak igényes és érett férfiaknak! Mindent megtudsz arról, hogy mit tehetsz azért, hogy a nők felfigyeljenek rád, az üzletfeleid elismerjenek, és követendő példának tartsanak, de legfőképpen, hogy te magad rátalálj saját stílusodra.

A Loft Outlet divatszakértőjének Instagram oldala - gerrri74

Instagram

Kövesd a Loft Outletet a Facebook-on

Legfrissebb bejegyzések

HTML

Címkefelhő

loft outlet (23),ferfi divat (20),öltöny (13),férfi öltöny (9),Loft (9),zako (5),divat (4),mesterházy attila (4),nyakkendő (3),Giorgio Armani (3),Kiszel Tunde (3),Sebestyan Balazs (3),Orbán Viktor (3),férfi ing (3),Roberto Cavalli (3),hamisítás (3),Hermes (2),Louis Vuitton (2),trendszetter (2),Brad Pitt (2),Pinter Attila (2),Benedek Tibor (2),gucci (2),menyasszony (2),Schiffer András (2),Rodeo Drive (2),berki krisztián (2),Los Angeles (2),Instagram (2),Herczeg Zoltan (2),szalagavató (2),slim fit (2),Róma (2),gatsby (2),Vona Gábor (2),férfi cipő (2),Lagzi Lajcsi (2),Friderikusz Sándor (2),smoking (2),stohl andrás (2),magyar futballvalogatott (2),Fodor Gabor (2),esküvő (2),casual (2),messi (2),Schobert Norbert (2),Rubint Réka (2),slim féfri divat (2),Andy Vajna (2),palácsik timea (2),mszp (2),Gyurcsány Ferenc (2),hosszú ujjú ing (1),Eurovíziós dalfesztivál (1),Conchita Wurst (1),Kelemen Anna (1),Rövid ujjú ing (1),Robbie Williams (1),Budapest Sportaréna (1),Thomas Neuwirth (1),tom ford (1),kommunikáció (1),balázs (1),4n4ln (1),trendsetter (1),Beverley Hills (1),Magyar Labdarugo-szovetseg (1),Vajna Tímea (1),Sebestyén Balázs (1),californication (1),Balaton (1),magyar labdarugo valogatott (1),donatella versace (1),Ata (1),V Zolika (1),Budapest Taxi (1),Bango Margit (1),Medveczky Ilona (1),kuki (1),sípálya (1),jagermeister (1),yeti (1),hütte (1),Unicum (1),kiszel tünde (1),Gundel Takacs Gabor (1),Dolhai Attila (1),Pokorny Lia (1),Zámbó Árpád (1),Demokratikus Koalíció (1),Orbán Vikor (1),horvath csaba (1),Deutsch Tamás (1),raszta frizura (1),Bagi-Nacsa (1),Budai Gyula (1),Szecsődi Ráró (1),Szecsődi Károly (1),nünüke (1),pompás nünüke (1),LMP (1),Zsidro Tamas (1),újságírók (1),Gerbeaud-haz (1),meglepetés party (1),szülinap (1),Kun Gergely (1),Vona (1),sajtótájékoztató (1),Gerbeaud (1),red neck (1),Gyurcsán Ferenc (1),kőbányai kínai piac (1),mellény (1),sál (1),átmeneti öltözködés (1),Galeries Lafayette (1),győzike (1),Bál (1),Tallai Andras (1),puskás ferenc (1),Story Gala (1),Harrods (1),GUM (1),Jason_yeats (1),Thomasopdebeeck (1),Alexander.kraft (1),Toth Vera (1),madonna (1),il Bacio di Stile (1),Hex tie (1),Hexenschuß (1),mezőkövesd (1),férfi nadrág (1),Összezárva Friderikusszal (1),Berki (1),Született feleségek (1),férfi karkötő (1),loftoutlet (1),useunused (1),formaruha (1),olimpia (1),Scherer Péter (1),Stohl András (1),sportöltözék (1),citytrail (1),futás (1),Noszály Sándor (1),lopás (1),szomszédok (1),szulejmán (1),Válótársak (1),Keymanstyle (1),Valentino (1),Dandy (1),kockás öltöny (1),Gáspár Győző (1),Emir Kusturica (1),Falus Ferenc (1),Főpolgármesteri Hivatal (1),Schobert Norbi (1),ice bucket (1),önkormányzati választás (1),Hajdú Péter (1),Zimányi Linda (1),focistafeleségek (1),Robben (1),Dress for less (1),tippmix (1),FIFA (1),Puzser Robert (1),selfie (1),futball vilagbajnoksag (1),Norbi Update (1),norbi (1),double monk (1),férfi kiegészítők (1),Ausztrália (1),Andre Goodfriend (1),habony árpád (1),dolce & gabbana (1),Zuckenberg (1),Szalay-Bobrovinczky Kristóf (1),női egyenjogúság (1),Karl Stefanovic (1),John Deere (1),Andre Agassi (1),tőzsde (1),Private banking (1),elegans (1),The Today Show (1),Dardai Pal (1),üzleti dress code (1),Marshalls (1),ruházat (1),Radics Gigi (1),COMET-dijkioszto (1),Comet Gála (1),VIVA COMET-dij (1),Farkashazy Tivadar (1),Vágó István (1),Juszt László (1),Gálvölgyi János (1),Szabó Zsófi (1),Comet Cloth Comedy (1),Csobot Adél (1),esküvői ruha (1),Vőlegény (1),Kállay Saunders András (1),vv béci (1),Loft Out (1),gigi (1),Osvárt Andrea (1),Pampalini (1),Bajnai Gordon (1),Kilián-laktanya (1),Csányi Sándor (1),Balotelli (1),Női és Gyermekruha Nagykereskedelmi Vállalat… (1),ballonkabát (1),megcsalás (1),divat világa (1),outlet (1),Dzsudzsak Balazs (1),világbajnokság (1),Nino Cerutti (1),Szárszói találkozó (1),Szárszó (1),Pep Guardiola (1),guardiola (1),férfi vízilabda-válogatott (1),Barcelona (1),vőlegény ruhája (1),esküvői öltöny (1),pénzmogul (1),üzleti tárgyalás (1),Ferrari (1),zakó (1),trend (1),ing (1),learazas (1),sale (1),szabó (1),Savile Row (1),ford (1),bmw (1),Audi (1),porsche (1),Lionel Messi (1),méret (1),Aranylabda (1),öltözék (1),nadrág (1),fat boys slim (1),Rogán Antal (1),lanvin (1),Fendi (1),Horn Gyula (1),Barack Obama USA elnök (1),menyasszonyi ruha (1),politikusok (1),Louis Vuitton hátizsák (1),Ferragamo (1),metroszexualis (1),Firenze (1),Nápoly (1),Milano (1),Zsolnay Porcelanmanufaktura Zrt. (1),Michelin csillag (1),meleg (1),buzi (1),Vidámpark (1),nyakkendo (1),pataky attila (1),Fásy Ádám (1),Bunyós Pityu (1),Postás Józsi (1),Balazs Pali (1),cakó kinga (1),Sugarbird ruhakollekcio (1),DJ Ötzi (1),Csóré Béla (1),rtl klub (1),Pitt Immagine Uomo (1),Istenes Bence (1),Eder Krisztian (1),VV6 (1),zombi (1),szex (1),ejszakai elet (1),Budapest (1),teli olimpia (1),Szocsi (1),Etyek (1),Liptai Claudia (1),Hajos Andras (1),Árpás László (1),Rokusfalvy Pal (1),Joshi Bharat (1),Fekete Laci (1),nagy duett (1),győr (1),médiabál (1),Szocsi olimpia 2014 (1),Szocsi 2014 (1),ruha (1),h&m (1),Giorgo (1),Ómolnár Miklós (1),Ralph Lauren (1),Alföldi Róbert (1),Caramel (1),rendőrség (1),kannás bor (1),Vácszentlászló (1),Zacher Gabor (1),Dobó Kata (1),tél (1),MÁV-Aszód (1),aszód (1),wellness-hetvege (1),wellness szallodak (1),dresscode (1),mély dekoltázs (1),Kaposvari Egyetem (1),öltözködési tanácsadó (1),öltönyök (1),középosztály (1),gazdagság (1),Steve Siebold (1),siruha (1),sibakancs (1),Tilla (1),Vadon Jani (1),wunderschön (1),Kulka János (1),fasfhionfave (1),Wolfie (1),Carbonfools (1),fehér balázs (1),Leonardo DiCaprio (1),George Clooney (1),teczar szilard (1),szőke nő (1),billiárd (1),éjszaka (1),buli (1),Berki Krisztian labdarugo (1),ingyen buli (1),magna cum laude (1)

Tőlünk kérj öltözködési tanácsot!