Budapest leszarja Firenzét

Sokadszor vagyok a divatvilág Mekkájaként is aposztrofált firenzei Pitti Uomo kiállításon, de első alkalommal a Playboy tudósítójaként. Bizonyára nem emiatt, de először kerített hatalmába egy furcsa érzés. A vásár hangulata, a kiválóan öltözött emberek sokasága mindig felvillanyoz, az élmény hetekig témául szolgál a divatról folytatott beszélgetéseimhez. Korábban a blogon írtam is már az egyik ilyen vizitről; ezúttal is tele voltam ötletekkel, miket fogok majd bebillentyűzni, mégis napok óta csak tologatom a múlt heti eseményről való tudósítást...

A szavak, a jelzők, amik feltolulnak bennem nem igazán adják át azon emberkék számára a Pitti Uomo hangulatát, akik a divatot annak hazai koordinátarendszerében értelmezik. Példának okáért hiába mondom azt szenvedélyesen, hogy a forgatagban százszámra bukkantak fel bitang módon öltözött különc fazonok, amikor Magyarországon - tisztelet a maroknyi kivételnek - már egy halványlila ing megvásárlása is komoly dilemmák elé állítja a nagyérdeműt. Mit kezdenek vajon azzal az információval, hogy minden pantalló szabadon hagyja villogni a színes zoknikat, miközben harisnyaként tapadnak viselőjük lábára abban az országban, ahol értelmezhetetlen "trottyokban" végződnek a nadrágszárak, és továbbra is két számmal nagyobb zakókban "villognak" a teremtés koronái?

Az aktuálisan trendi férficipőt idehaza simán lemakkosozzák, sálat csak minden századik férfi visel, díszzsepit minden ezredik, a kék az BKV ellenőrös, a fekete az sírásós, a szürke az kalauzos, a zöld vadászos, a barna meg katonás. A kockás az papás, a rózsaszín buzis, az aprómintás hawaiios, a csíkos pizsamás, karkötőt nem igazán hord a magyar, a dupla soros zakótrend meg úgy ahogy van elkerülte hazánkat...

Tényleg nem marad más, mint télen a melegebb, nyáron pedig a szellősebb krumpliszsák, és lehet csodálkozóan pislogni, hogy vajon miért néz ki a TV-ben a nyilatkozók 95%-a úgy, mintha 1960-ból ragadt volna itt?! Egy olyan országban, ahol egy turkáló reklámjában elhangzik a "megérkezett az új kollekció" mondat, és senki nem röhögi el magát, ott bizony bármi megtörténhet!

Az olasz divat, amit nem túlzás világdivatnak is nevezni, egy hosszabb lélegzetvételnyi letisztult korszakot követően ismét visszatért ahhoz a vonalhoz, amiben igazán otthonosan mozog, az üvöltős, mediterrán színekhez, a harsányhoz. Az 1930-as évek szeszcsempész szettjeit megszégyenítő, rikító fődarabok és kellékek fantasztikus lehetőséget adnak viselőjük számára arra, ami véleményem szerint a divat legfontosabb célja, nevezetesen az önkifejezésre a megszólalás előtt.

Pedig valamelyest még kedvére is tesznek a világtrendek a magyar elképzeléseknek! Eltűnni látszik a divatmagazinokat éveken át uraló, meghatározhatatlan nemű férfi modell, és helyére bekerültek a 95-1oo kilós drabál állatok. Örülhetne is minden magyar, aki szerint 100 kiló alatt nincsen férfi, bár sietve hozzátenném, hogy ezek a viking szakállas, szétvarrt, kigyúrt fajtából való hímek még köszönő viszonyban sincsenek az otthon fellelhető 110 kilós zsírmalacokkal, akiket úgy kell kiműteni a Porschekból a BOB, meg a TOKYO előtt...

Trendi lett a dandy, úgyhogy lehet újra fodrászhoz, meg klasszikus borbélyhoz járni a rőzseipari szakmunkások helyett, akik ezt az ötlettelen bilifrizurát csapatják a fejekre pestszerte!

A Pitti Uomo-t kiállításnak nevezik, de azért nem keverendő össze azokkal a vásárokkal, ahol a sablon standok között bolyongva elveszik az ember a szürke egyhangúságban. A cipőápolással foglalkozó japán (!!!) világcég meghív egy kellemes olasz kávéra, mialatt szakavatott kezek frissítik fel megfáradt lábbelinket. Egy másik stand kellős közepén több száz eurós kasmír termékek készülnek szorgos kezek által, míg picit odébb egy cipőmanufaktúra enged betekintést az egyedi igényekre varrott műremekek gyártási folyamatába. Nem ritka egy installáció közepére helyezett cafe racer motor, vagy egy múzeális értékű, csodálatosan restaurált (vagy soha el nem nyűtt?) Porsche kabrió.

A konzerv szemléletűeknek olyan a Pitti Uomo, mint a nyúl ürege, zegzugos, színes, nyüzsgő, érthetetlen, ám mégis beszippant. Hogy úgy szabadulsz-e innen, hogy függővé válsz-e, az csak rajtad áll! Szerintem tégy egy kísérletet legközelebb idén nyáron, én ott leszek!

Kun Gergely

3 Tovább

A Hódi Bub rejtély...

Tudom, hogy most még azon kevesek is kiszeretnek belőlem, akik eddig bírtak, de töredelmesen be kell valljam, hogy gyakran nézem az Édes élet-et... Ezt a mostani szériát nem tartom annyira szórakoztatónak, mint a kezdetieket, hiányoznak nékem például Cinthia Diktátor és Varga Viktor szürreális agyzsibbasztásai, melyek kellemesen le tudtak meríteni egy fárasztóbb nap végén. Na nem mondom, a jelenlegi epizódok lekövetése sem igényel egy nagycsoportosénál összetettebb koncentrációs képességet, de nyilván nem is ez a cél.

A kis kedvencem a Hódi Pami. Esküszöm bírom a csajt. Még ezt a baltaarcú, balkáni macsót is képes volt egy kissé lefékezni, az már más kérdés, hogy jól jár-e vele. Cserfes, visszapofázik, nem hagyja magát, és még azokra a berkiféle, döbbenetesen beképzelt röffenésekre is vannak csattanós válaszai, amelyek még a legtapasztaltabb debattereknek is ajkára fagyasztanák a szót. Hódi Pami egy az egyben hozza azt a tipikus, magyar bigét, aki napjait melegítőnadrágban, farmerben, vagy ülepes naciban, tornacipőben, laza felsőben, esetleg egy magára hajított kötött klepetusban éli. Ezekkel a szettekkel nincs is semmi baj, én se öltöznék ki azért, mert mindjárt betoppan a Berki... hát esemény az?!

Szóval nézem, és felfedeztem, hogy életem párja nem ritkán a Hódiéhoz hasonlatos kis bubban tekeri össze fejtetőn a haját. Mondtam is néki (mármint Tökinek, nem Hódinak!), hogy - mivel a hajászati jelenséget már korábban elneveztem Hódi Bubnak - épp itt lenne az ideje, hogy fizessen a kizárólag hozzám, esetleg még Pamelához tartozó jogokért megfelelő díjat! Csajom, aki nem kisebb szájat fejlesztett ki az évek során, mint a sorozat celeb, kapásból riposztolt, hogy már régóta hordja így (is) a hajzatát, jó reggelt, hogy méltóztattam észrevenni, és különben is, egyrészt ez most így divat!

Amikor bármely nőnemű lény szájából elhangzik az egyrészt kifejezés, rögtön tudom, hogy abba burkolja a szájtapasznak szánt kamu dumát, és jellemzően a soha el nem hangzó "másrészt" tartalmazná (!!!) az érdemi információkat. Jelen esetben azonban a véletlenek szerencsés cikázásának köszönhetően fény derült a Hódi Bub jelenség valódi hátterére. Valahova mentünk párban, hirtelen kellett elkészülni, kölkök hozták a szokásos formájukat, szóval egy hamisítatlan palermoi külváros családi hangulata kezdett kirajzolódni. Hogy oldjam a feszkót, megjegyeztem, hogy milyen remekül áll néki a kis Hódi Bub, mire ő kapásból odavágta, hogyha lett volna ideje hajat mosni, most nem kéne így összetekerve hordania...

Bummmm... szóval ez az oka!

A panaszáradatot, miszerint a két büdös kölök mellett még erre sincsen ideje, már meg sem hallottam, annyira tetszett a megvilágosodás! Azóta alig bírom tűrtőztetni magam, ha Hódi Bub frizurával találkozom hölgy ismerőseimnél, hogy meg ne jegyezzem, na mi van, ma sem volt elegendő idő egy alaposabb hajmosásra??? :)

Hajrá, Hódi, bírlak!

(Hódi Bub copyright: Kun Gergely)

Kun Gergely

1 Tovább

Na, ilyen egy kedves internet troll!!!


Említettem már többször, hogy instagram bubus vagyok. Beszippantott a megörökített pillanatok világa. Sokszor észre sem veszem, és hosszú perceken át görgetem a bolygó minden szegletéből érkező felvételeket. Szórakoztat, kedvelem. Azon kapom magam, hogyha bántják ezt a közösségi teret, felhorgadok. Éppen ezért vicsorogva kerestem rá Celeste Barber (#celestebarber) oldalára, akiről azt írták valahol a neten, hogy kigúnyolja a közösségi média által sugárzott kamu világot.
Vicsorgásom percek alatt vigyorgássá szelidült látva, hogy nem csupán egy újabb álprűd, irígy fröcsögésről van szó, hanem egy kreatív hölgy szellemes megnyilvánulásai tartanak görbe tükröt a világ mainstream fotómegosztói elé.

Van itten minden kérem szépen! Miranda Kerr szexi alsóneműben, illetve ugyanő tarkóig emelt lábbal jógázva.

Kate Upton áttetsző vizes pólóban, sellőlányként a medence szélén kapaszkodva.

Justin Bieber kést nyalogat (a másodlagos jelentéstartalmon még dolgoznak elemzőink, elsődleges üzenet pedig nincs is...).

Jessica Simpson csábosan merengve hajol ki egy robogó autóból (a frizura még mindig tart...), vagy épp Lady Gaga pózol érthetetlen szettben (ő bizonyára érti...).

Akad olyan felvétel, ahol az általam nem ismert Princess Piamia-t figurázza az ausztrál humorista, amint épp márkás tatyót tartva selfiezik tükör előtt (a recycling ALDIs szatyor olyan proli, hogy az már egyszerűen zseniális !!!). A mozdulat annyira nemzetközi, hogy Sarka Katától, Zimány Lindán át Bódy Sylvy-ig (vagy Sylvy-yg... nem tudom, hogy írják helyesen...) bármely ex, vagy jelenleg is regnáló magyar glammodellnek is becsületére válna.

Kim Kardashian, aki évek óta abból él remekül, hogy ő Kim Kardashian, szintén kap az arcába egy tükrös önfotó erejéig. A tökéletes hangú Beyonce is hiába mutatja meg, miért nem csupán a zenei karrier lehetőségét látta benne annak idején Jay Z, Celeste célkeresztjébe került ő is.

A képek kifejezetten viccesek, találóak, és ami a legfontosabb, egy csöppet sem bántók. Nyoma sincs bennük annak az álprűd fröcsögésnek, ami idehaza körbelengi az effajta posztokat, a Hajdú család karácsonyfáját, Schobert Norbi vidám nyaralását télen, vagy mostanság Vajna Timike kalandozásait a nagyvilágban.

El kéne fogadni végre, hogy vannak, akik tényleg így élnek, ezért tudnak csillogó fotókat posztolni. Az, hogy ez számukra természetes, a mi értékünkből mit sem von le, a boldogság nem feltétlenül ezen múlik. Az viszont biztos, hogy az irigykedő puffogás nem teszi vidámabbá senkinek a napját.

Az instagram oldal tanúsága szerint Celeste boldog párkapcsolatban él párjával, pozitív öniróniával vállalja fel az enyhe hurkákat hastájékon, a kissé megnövekedett sonkáit, csapzott rőzséjét, lehetetlen sminkjeit, cseppet sem feltűnő arcát. Ő ilyen. Vidám, ragyog, humoros, kedves, szerethető. Az ilyen kritikusra lehetetlen haragudni.

Kun Gergely

3 Tovább

Gardrób

blogavatar

Felnőtt tartalom, csak igényes és érett férfiaknak! Mindent megtudsz arról, hogy mit tehetsz azért, hogy a nők felfigyeljenek rád, az üzletfeleid elismerjenek, és követendő példának tartsanak, de legfőképpen, hogy te magad rátalálj saját stílusodra.

A Loft Outlet divatszakértőjének Instagram oldala - gerrri74

Instagram

Kövesd a Loft Outletet a Facebook-on

Legfrissebb bejegyzések

HTML

Címkefelhő

loft outlet (23),ferfi divat (20),öltöny (13),férfi öltöny (9),Loft (9),zako (5),divat (4),mesterházy attila (4),nyakkendő (3),Giorgio Armani (3),Kiszel Tunde (3),Sebestyan Balazs (3),Orbán Viktor (3),férfi ing (3),Roberto Cavalli (3),hamisítás (3),Hermes (2),Louis Vuitton (2),trendszetter (2),Brad Pitt (2),Pinter Attila (2),Benedek Tibor (2),gucci (2),menyasszony (2),Schiffer András (2),Rodeo Drive (2),berki krisztián (2),Los Angeles (2),Instagram (2),Herczeg Zoltan (2),szalagavató (2),slim fit (2),Róma (2),gatsby (2),Vona Gábor (2),férfi cipő (2),Lagzi Lajcsi (2),Friderikusz Sándor (2),smoking (2),stohl andrás (2),magyar futballvalogatott (2),Fodor Gabor (2),esküvő (2),casual (2),messi (2),Schobert Norbert (2),Rubint Réka (2),slim féfri divat (2),Andy Vajna (2),palácsik timea (2),mszp (2),Gyurcsány Ferenc (2),hosszú ujjú ing (1),Eurovíziós dalfesztivál (1),Conchita Wurst (1),Kelemen Anna (1),Rövid ujjú ing (1),Robbie Williams (1),Budapest Sportaréna (1),Thomas Neuwirth (1),tom ford (1),kommunikáció (1),balázs (1),4n4ln (1),trendsetter (1),Beverley Hills (1),Magyar Labdarugo-szovetseg (1),Vajna Tímea (1),Sebestyén Balázs (1),californication (1),Balaton (1),magyar labdarugo valogatott (1),donatella versace (1),Ata (1),V Zolika (1),Budapest Taxi (1),Bango Margit (1),Medveczky Ilona (1),kuki (1),sípálya (1),jagermeister (1),yeti (1),hütte (1),Unicum (1),kiszel tünde (1),Gundel Takacs Gabor (1),Dolhai Attila (1),Pokorny Lia (1),Zámbó Árpád (1),Demokratikus Koalíció (1),Orbán Vikor (1),horvath csaba (1),Deutsch Tamás (1),raszta frizura (1),Bagi-Nacsa (1),Budai Gyula (1),Szecsődi Ráró (1),Szecsődi Károly (1),nünüke (1),pompás nünüke (1),LMP (1),Zsidro Tamas (1),újságírók (1),Gerbeaud-haz (1),meglepetés party (1),szülinap (1),Kun Gergely (1),Vona (1),sajtótájékoztató (1),Gerbeaud (1),red neck (1),Gyurcsán Ferenc (1),kőbányai kínai piac (1),mellény (1),sál (1),átmeneti öltözködés (1),Galeries Lafayette (1),győzike (1),Bál (1),Tallai Andras (1),puskás ferenc (1),Story Gala (1),Harrods (1),GUM (1),Jason_yeats (1),Thomasopdebeeck (1),Alexander.kraft (1),Toth Vera (1),madonna (1),il Bacio di Stile (1),Hex tie (1),Hexenschuß (1),mezőkövesd (1),férfi nadrág (1),Összezárva Friderikusszal (1),Berki (1),Született feleségek (1),férfi karkötő (1),loftoutlet (1),useunused (1),formaruha (1),olimpia (1),Scherer Péter (1),Stohl András (1),sportöltözék (1),citytrail (1),futás (1),Noszály Sándor (1),lopás (1),szomszédok (1),szulejmán (1),Válótársak (1),Keymanstyle (1),Valentino (1),Dandy (1),kockás öltöny (1),Gáspár Győző (1),Emir Kusturica (1),Falus Ferenc (1),Főpolgármesteri Hivatal (1),Schobert Norbi (1),ice bucket (1),önkormányzati választás (1),Hajdú Péter (1),Zimányi Linda (1),focistafeleségek (1),Robben (1),Dress for less (1),tippmix (1),FIFA (1),Puzser Robert (1),selfie (1),futball vilagbajnoksag (1),Norbi Update (1),norbi (1),double monk (1),férfi kiegészítők (1),Ausztrália (1),Andre Goodfriend (1),habony árpád (1),dolce & gabbana (1),Zuckenberg (1),Szalay-Bobrovinczky Kristóf (1),női egyenjogúság (1),Karl Stefanovic (1),John Deere (1),Andre Agassi (1),tőzsde (1),Private banking (1),elegans (1),The Today Show (1),Dardai Pal (1),üzleti dress code (1),Marshalls (1),ruházat (1),Radics Gigi (1),COMET-dijkioszto (1),Comet Gála (1),VIVA COMET-dij (1),Farkashazy Tivadar (1),Vágó István (1),Juszt László (1),Gálvölgyi János (1),Szabó Zsófi (1),Comet Cloth Comedy (1),Csobot Adél (1),esküvői ruha (1),Vőlegény (1),Kállay Saunders András (1),vv béci (1),Loft Out (1),gigi (1),Osvárt Andrea (1),Pampalini (1),Bajnai Gordon (1),Kilián-laktanya (1),Csányi Sándor (1),Balotelli (1),Női és Gyermekruha Nagykereskedelmi Vállalat… (1),ballonkabát (1),megcsalás (1),divat világa (1),outlet (1),Dzsudzsak Balazs (1),világbajnokság (1),Nino Cerutti (1),Szárszói találkozó (1),Szárszó (1),Pep Guardiola (1),guardiola (1),férfi vízilabda-válogatott (1),Barcelona (1),vőlegény ruhája (1),esküvői öltöny (1),pénzmogul (1),üzleti tárgyalás (1),Ferrari (1),zakó (1),trend (1),ing (1),learazas (1),sale (1),szabó (1),Savile Row (1),ford (1),bmw (1),Audi (1),porsche (1),Lionel Messi (1),méret (1),Aranylabda (1),öltözék (1),nadrág (1),fat boys slim (1),Rogán Antal (1),lanvin (1),Fendi (1),Horn Gyula (1),Barack Obama USA elnök (1),menyasszonyi ruha (1),politikusok (1),Louis Vuitton hátizsák (1),Ferragamo (1),metroszexualis (1),Firenze (1),Nápoly (1),Milano (1),Zsolnay Porcelanmanufaktura Zrt. (1),Michelin csillag (1),meleg (1),buzi (1),Vidámpark (1),nyakkendo (1),pataky attila (1),Fásy Ádám (1),Bunyós Pityu (1),Postás Józsi (1),Balazs Pali (1),cakó kinga (1),Sugarbird ruhakollekcio (1),DJ Ötzi (1),Csóré Béla (1),rtl klub (1),Pitt Immagine Uomo (1),Istenes Bence (1),Eder Krisztian (1),VV6 (1),zombi (1),szex (1),ejszakai elet (1),Budapest (1),teli olimpia (1),Szocsi (1),Etyek (1),Liptai Claudia (1),Hajos Andras (1),Árpás László (1),Rokusfalvy Pal (1),Joshi Bharat (1),Fekete Laci (1),nagy duett (1),győr (1),médiabál (1),Szocsi olimpia 2014 (1),Szocsi 2014 (1),ruha (1),h&m (1),Giorgo (1),Ómolnár Miklós (1),Ralph Lauren (1),Alföldi Róbert (1),Caramel (1),rendőrség (1),kannás bor (1),Vácszentlászló (1),Zacher Gabor (1),Dobó Kata (1),tél (1),MÁV-Aszód (1),aszód (1),wellness-hetvege (1),wellness szallodak (1),dresscode (1),mély dekoltázs (1),Kaposvari Egyetem (1),öltözködési tanácsadó (1),öltönyök (1),középosztály (1),gazdagság (1),Steve Siebold (1),siruha (1),sibakancs (1),Tilla (1),Vadon Jani (1),wunderschön (1),Kulka János (1),fasfhionfave (1),Wolfie (1),Carbonfools (1),fehér balázs (1),Leonardo DiCaprio (1),George Clooney (1),teczar szilard (1),szőke nő (1),billiárd (1),éjszaka (1),buli (1),Berki Krisztian labdarugo (1),ingyen buli (1),magna cum laude (1)

Tőlünk kérj öltözködési tanácsot!