Amerika is szabályozza a tanárok öltözködését

A tegnapi posztunkat előkészítve számos olyan oldalra bukkantunk, amelyek a tanárok öltözködésére tesz javaslatot. Az egyik legalaposabb a Teaching Community 25 pontban foglalja össze, mit ne hordjon, de még véletlenül sem, egy tanár. Ebből csemegézünk most.

Ne hordjon Crocsot!

Hiába klassz, divatos és kényelmes, akkor is a beachre való, tenni-venni a garázsban, a ház körül. Illetve a gyerekeknek. Nem tanárnak! Különösen nem osztályba!

Ne húzzon a lábára Ugg csizmát!

Ez a csizma tuningolt mammusz. És mi az a mamusz? A pizsama része. És ki menne pizsamában dolgozni vagy tanítani? Ráadásul ennek a divatja 2014-ben kipörgött.

Hasitasi vagy vesetáska sem emeli a tanári méltóságot!

Még akkor sem, ha tökéletes Louis-Vuitton utánzat. Ha ilyet hord valaki, messziről üzeni, hogy egyáltalán semmi elképzelése sincs a divatról. Ugyanis nem 1983-ban vagyunk vakáción a családdal.

Melegítő alsó, felső sem menő! Ha tesitanár a kolléga, akkor sem!

Egyszerűen azért, mert a melegítő az edzőterembe való meg otthonra. 

De ugyanígy a jóganadrág és annak változatai sem biztos, hogy nyerők leszenek, kivéve, ha a tanár nem egy Pilates osztály osztályfőnöke. 

Egy tanár ne viseljen feliratios pólót!

Ki tudja, melyik gyerekből milyen reakciót vált ki. Jobb a békesség!

A csillogókkal felvarrt mente sem az igazi!

Ezt inkább a sztároknak érdemes meghagyni.

Az állatmintás outfit is kerülendő!

Ezekre igazából szavak nincsenek.

És végül: a rövid izgat és pusztít, a kellően hosszú viszont illő!

1 Tovább

Akkor miért és hogyan is öltözzenek a tanárok?

Szeretek egy-egy témában sokoldalúan tájékozódni, és erre lehetőségem is nyílt: a középiskolai matektanárom Horváth Péter, aki most a Nemzeti Pedagóguskar elnöke és a győri Révai Miklós Gimnázium jelenlegi igazgatója, magyarázta el az ATV-ben, hogy mi a fenére is lenne való az etikai kódex. Ahogy azt Petyától (így hívtuk az elnök urat mi, diákok egymás közt) megszokhattuk, rendkívül higgadt, logikus, érvekkel komolyan alátámasztott álláspontot képviselt.

Nekem ruhásként tulajdonképpen örülnöm kellene ennek az etikai kódexnek, hiszen a formálódó tervezet egy számunkra eddig elérhetetlen piaci csoportot terelhet az elegáns ruházat, így akár cégünk felé is. A repdesés helyett azonban egyelőre inkább hűvős mértéktartással figyelem az eseményeket, ugyanis kevéssé hiszek az utasításon és nem a belátáson alapuló változásokban, különösen ha azok a ruházatot érintik. Mielőtt bárki polititikai állásfoglalásként értelmezné az írásomat, ne tegye. Én csak az etikai kódex külső megjelenést érintő passzusairól beszélek, mert ehhez 20 éves gyakorlati tapasztalattal egy kicsit talán értek.

Pedagógus szülők gyermekeként nagyon jól ismerem azt a tanári attitüdöt, amelyik rögtön megkérdezi: Mi a jó büdös francért kellene nekem így öltöznöm? Erre a kérdésre a LOFTban legtöbbször azt a választ adom, mert a pozíciód, a státuszod ezt megköveteli.

Az egyes szakmákra jellemző, mára elterjedt megjelenési normákat, standardokat nem tervutasításos módszerekkel hozták ám egy adott társadalmi csoport tudomására, ez bizony jött magától. Egész pontosan a piac alakította. Azokban az üzletekben, vállalatokban, bankokban, amelyekben jól öltözött munkatársak fogadták a drága ügyfelet, nagyobb volt a forgalom. Nosza, mindenki azon igyekezett, hogy nála is több ügyfél legyen, és belátásos alapon az elegáns dress code mellett döntöttek.

Tehát az egyes szakmákra jellemző külső jegyek a felületes személő számára érdektelen kérdések lehetnek, de aki az üzletet viszi, nagyon is tudja forintosítani ezeket a kérdéseket. Nem tudom, ki hogy van vele, de én nyugodtabban bízom a pénzem egy olyan bankárra, aki megjelenésével (is) sikerességet, dinamizmust, rátermettséget sugároz, szívesebben rendeztetem jogi ügyeimet azzal az ügyvéddel, aki a precizitást, a megbízhatóságot, az átgondoltságot üzeni az öltözékével. Ugyanígy már az első percben nyugalommal tölt el az az orvos, aki elegánsan fogad, és kevésbé az, aki a magyar doktorok közt népszerű outfitben tündököl: fehér, hasig kigombolt köpeny, mellszőrben a csillagjegy medál diszkréten megcsillan...futottak még klumpa. Ilyenkor csak onnan tudom, hogy nem a hentesnél vagyok, hogy a díszlet más.

És akkor mi is van a suliban?

Ki ne emlékezne még az iskolai ünnepségeken rendre MÉTA melegítőben pózoló tesitanárokra, vagy az egységesen barna köpenyt (ejtsd: köppppeny) viselő technika- illetve rajz oktatókra, akik élcelődések céltáblái voltak az alkalomhoz abszolút nem illő ruháikban. Hozzáteszem, volt olyan matektanárom is (nem a fent nevezett!!!), aki lyukasóráját sportolással töltötte, és izzadt atlétában, rövidgatyában, méretes hónaljkutyájából penetráns bűzt árasztva szökkent ruganyosan a táblához. Elhihetitek, volt tisztelete a katedrának, meg a cosinus görbe is könnyebben átjött a fejekbe...

40 évvel később: ugyanaz az ing, frizura.

Aztán az is elképzelhető, hogy a belső és külső szexuális forradalmukat élő tizenéves kamaszok közé nem méretes tevepatát villantó leggingsben kellene érkeznie egynémely szinglisorban leledző tanerőknek. Az emlék még ma is él a sulimból: a kovalens kötés megérétse és a tanárnő válást követő másodvirágzása, illetve az ezzel együttjáró pusztító megjelenése együtt lépett be az életembe. Csak az utóbbiról vannak emlékeim, de azok nagyon kellemetlenek.

Szóval alapvetően érteni vélem én eztet a kódexet, mert a tudás és a szemléletmód átadásakor egyre nagyobb szerepet kap a közvetítő csatorna maga. Ugyanis olyan fiatalok koptatják a padokat manapság, akik három másodpercen belül "lejönnek" bármiről, ami számukra nem "kúl". Csakhogy, nem biztos, hogy csak a ruházat fogja ezt a kúúlságot megteremteni, hanem valami egészen más: a hivatástudat, a felkészültség, a gyerekek világának alapos ismerete, a gyerekek szeretete és tisztelete és még sorolhatnánk.

És ne legyünk álszemérmesek: a rendes, minőségi életet biztosító fizetés. Amennyiben az évtizedes ígéreteknek csak a töredéke valóra válik ebben a kérdésben, a probléma kódexek nélkül is meg fog oldódni.

A mondás itt is érvényes: "Kis pénz, kis foci, nagy pénz, nagy foci."

Kun Gergely

1 Tovább

Uj Péter cipőügyben nagyot tévedett

Számomra megtisztelő párbajba rángattak bele a minap azzal az Új Péterrel, ki már akkor is bloggolt, mikor még nem léteztek bloggerek, se blogok. Zsurnálkirály példaképemnek sikerült vérig sértenie az úgynevezett "vitorlás cipőt", megkérdőjelezvén annak létjogosultságát a mindenkori férfi mindenkori gardróbjában. Az korrekt a részéről, hogy nem saját álláspontját (azaz dehogynem!) tárja elénk a termék lezúzásakor, hiszen hogyan is feltételezhetnénk mérvadó véleményt a ruházatilag közismerten a kapucnis pulcsi-alvós póló-oldalzsebes nadrág Bermuda háromszögében megfeneklett tollforgató zsenitől.

Annyiban igaza van UP-nek, hogy a vitorlás korunk makkoscipőjének is nevezhető, de nem úgy, ahogyan ő gondolja. Mindkét lábbeli a loaferek családjába tartozik, ennyiben valóban rokonok, de a párhuzamot én inkább abban látom, hogy legalább annyira lett a bunkó ruházati közvélekedés áldozata a tengerész verzió, mint elegáns rokona, a divatból valójában soha ki nem vonuló belebújós talpravaló. Ahogy a fűzős, casual típus sem tehet arról, hogy a DiVino előtt rozéfreccset pörgető sokaság szinte már egyenruházatként veszi fel a 15 eurós parndorfi Ralph Lauren (Polo Sport) T-shirttel és térdgatyával, úgy a makkos sem volt hibáztatható, amiért gazdája susogós melegítővel és Merci emblémás fuksszal, esetleg még nyúlfarok kulcstartóval vélte a kombinációt helyesnek és illőnek.

A magyar trendkövetés konzervatív birkaságát jól mutatja az a jelenség, hogy egy sokáig elfeledett kellék manapság agyon lett használva. A divat nyelvét rendkívül alacsony szókinccsel beszélő honi férfiember valóban értelmezési nehézségekkel küzd, de nem csak a vitorlás loaferrel, hanem általában mindennel. A könnyed, nyári belebújós egy olyan ruházati kiegészítő, amelyből nemhogy egy sem, de akár több is lehetne a férfiember gardróbjában, és ezeket bátor színekben, lehetőleg az öv tónusával harmonizálva kéne viselni. Az unalmas csordafeeling azért alakul ki a szemlélőben, mert nem igazán látunk olyan megoldásokat, ahol remekül működik a vitorlás!

Boka fölé feltűrt, könnyed pamutnadrág, világos len ing, kellemes, béleletlen, nyári zakó harsány kézelőgombokkal, üvöltős díszzsepi! Hűvösebb nyári estéken zakó helyett kiváló kiegészítő lehet egy könnyű széldzseki vízlepergetős, orkán anyagból (esetleg selyem...?), a szett többi elemei pedig az imént megnevezettek lehetnek. Jómagam a rövid ujjú, gombos, galléros pamut T-shirt éjszakai használatáról erősen lebeszélnék mindenkit, nem tartom elegánsnak. Helyette a feltűrt ingujjat és a karon átvetett zakót javaslom.

UP és a véleményvezérként általa megidézett dél-koreai divattervező úgy látják, hogy a vitorlás loafer legnagyobb attrakciója az oldalán végigfutó kis bőrszalag lenne. Ki kell ábrándítsam mindkettőjüket, hiszen akad jó pár olyan verzió, ahol bőrbigyó nélkül kínálják a cipőket, mégis kellemes kiegészítői sokféle szettnek. A párhuzamként idecitált Csoóri Sándor vállalhatatlan nyakbaakasztója természetesen divattörténeti zsákutca. A fém totemállattal összefűzött bőrnyaklánc viselői maximum egy texasi csehó bendzsó versenyén számítanak trendinek, esetleg még idehaza EDDA koncerten, vagy a Televíziós Távgyógyászok és Látók paracsapusztai konferenciáján...

Szintúgy nem szép dolog felróni ennek a lábbelinek azt, hogy a komolyabb mahagóni dekkel rendelkező vitorlásokon leparancsolják viselőjükről, de azokon mindent lábbelit leparancsolnak az emberről. 

Bízom benne, hogy Magyarországon is eljön majd az a pillanat, amikor férfitársaim oly kreativitással nyúlnak az egyes divatkellékekhez, hogy a maihoz hasonló, szofisztikáltabb vitáknak is helye lesz! Amennyiben pedig Uj Péter beszerzi élete első trendi öltönyét, nagy nyilvánosság előtt kivégzem a sok közül az egyik loaferemet!

Kun Gergely

És akkor tessék szemezgetni:


1 Tovább

Troll, itt nagyon erős A Kontroll!

Kun Gergely

Szerző: Kun Gergely

Vitáztunk barátommal, aki ezeket az oldalakat nem kevésszer szerkeszti, szabad-e erről a témáról írnom. Szerinte szabad, csak felesleges.

Tehát ha felesleges, akkor mindenképpen írok. Akkor tehát nézzük az előzményeket.

A LoftOutlet és annak környezetében található felületek (Loft Outlet facebook oldal,  maga Gardrob blog, instagram) nem a hagyományos kereskedelmi sémákat követve épültek fel. Jómagam a társammal együtt a divatnak azon részéről cseppentünk ide, ahol jellemzően nagy tételben pörögnek a dolgok, és az egymással szemben álló felek mindegyike szakember a témában. Sok-sok évvel ezelőtt még csupán tucatnyi nagykereskedő "csinálta meg" az életünket, igaz ők tonnaszám vették a ruhákat. Aztán, ahogy az lenni szokott, barátainkon keresztül észrevétlenül beszivárogtak az egyedi vevők. Jött a haver, a haver haverja, mígnem olyan valaki állt az ajtóban, hogy még azt sem ismertem, akire hivatkozott.

Miért mondom ezt el? Kiskereskedő korszakunk első éveiben jellemzően olyan egyedi vevők érkeztek hozzánk, akik valakitől már nagyon jó véleményt hallottak rólunk, így többé-kevésbé tudták, hogy velünk (értem ezalatt a termékeket, az árakat, a minőséget, a márkákat, a stílust) kapcsolatban mire is számíthatnak. Ez lehetőséget adott arra, hogy a fanyalgók a közelünkbe sem jöttek, így a Loft egyszer csak olyan klubbá alakult, ahová mindenki szívesen érkezett, örömmel fogadta a legfrissebb olasz trendeket, csemegézett. Nem állítom, hogy nem voltak parázs viták, amit legtöbbször a delikvensben szunnyadó konzerv szemlélet szított, de a diskurzus mindenkor megmaradt az egymást kölcsönösen tiszteletben tartó mederben.

Nagyjából ekkor léptünk ki tudatosan is a cybertérbe. Akkor is tudom, most is tudom, hiába feszül meg az ember, trollok voltak, vannak, lesznek. Sokan mondják, hogy hagyjam a fenébe, ne is reagáljak az üres, frusztrált beszólásokra, egyszerűen töröljem az illetőt az oldalunkról. Bevallom sokszor így teszek, de van, hogy nem. Megmondom miért.

Képzeljetek el egy nyitottabb házibulit, ahová a meghívottak is meghívhatnak embereket. A társaság gerince ismeri egymást, illetve hasonlóan képzelnek el egy partyt. Akad azonban a betévedők közt olyan, aki nekiáll fikázni a zenét, a kaját, az italokat, beszól mások csajának, kellemetlenül viselkedik. Vajon kötelessége a házigazdának fellépni vele szemben? Egyértelműen igen, és nem csupán saját sértettsége okán, hanem azért is, mert ha nem így tesz, a társaság többsége úgy fogja érezni, nem állt ki az általuk is kedvelt dolgokért, és legközelebb talán már távol maradnak a rendezvényről.

Látok olyan oldalakat, ahol személyeskedésig fajuló viták alakulnak ki a kommentelők között anélkül, hogy a moderátor közbeavatkozna. Ezt nem tartom helyénvalónak. Előfordul nálunk is, hogy mire érzékelek egy bántó, durva kommentet, az oldalunk egyik-másik vehemensebb követője már le is rendezte az illetőt. Mégis úgy vélem, hogy ez alapvetően az adminisztrátor feladata.

Ne legyenek félreértések, a sziporkázó, esetenként szellemesen szurkálódó vitáknak helye van! Ha valami, hát a divat tényleg az a terület, ahol nincsenek kőbe vésett szabályok, ahol évtizedes normákat rúgnak fel szezonról szezonra. Vannak azonban olyan hozzászólások, amiket nem tűrök meg a mi felületeinken. 

"Ez egy buzi!", "Milyen szar ez a cipő!", "Ki a faszom vesz fel piros gatyát?!", "A vézna köcsög még életében nem evett egy jó pörköltet!", "Normális ember ilyet nem hord!", "Mehetsz ugrálni a pride-ra ebben, buzi köcsög!", "Egy rendes ruhát nem tesztek ki végre?!", "Ilyet csak a buzi Habony hord!", "Jó büdös lehet a lába zokni nélkül!", "Ez is csak egy fideszes majom!", "Sálat csak a ratyik hordanak!", "Rohadjá meg!"

Ahol ezek a mondatok véleménynek számítanak, ott én nem szeretnék lenni. A legfurább az egészben az, hogy a mi oldalunk nem egy agyonhypeolt, mainstream felület, ami kéretlenül minduntalan befurakszik az arcod elé, nem osztják meg rogyásig a posztjainkat, tehát mindazok, akik az idézett kommenteket írják, maguktól jönnek ide egy kis borzongásért. Én legalábbis senkinek nem tartottam pisztolyt a halántékához, hogy kövesse a megosztásainkat.

A hozzászólás jót tesz nekünk, hiszen ismerőseitek azonnal látják, hogy létezünk. Éppen ezért sokszor kezdeményezője is vagyok a vitáknak egy-egy izgalmas image fotóval, vagy cikkel. A klubhoz tartozás kellemes érzetét azonban fent szeretném tartani akkor is, amikor már több ezren vagyunk, és nem hagyom, hogy unatkozó, frusztrált trollok tönkretegyék a hangulatunkat!

1 Tovább

Koko 45 évesen is férfi maradt! Isten éltesse!

Ha mást nem is, Schobert Norbert fitneszguru, low carb pápa azt bizonnyal elérte kicsiny hazánkban, ha bárki, bárhol a Norbi nevet említi, még véletlenül sem az ilyen néven jegyzett barátunk ugrik be elsőre, hanem ő, az update sztár. Persze ennél azért sokkal több fűződik a pályafutásához, tiszteljük is mink őtet ezért nagyon, és üdvözöljük ezúton is.

Nade!

Az mégis csak eredmény, hogyha a 2000-es évek elején egynémely drogdílerek telefonjába a potenciális kuncsaft hajnaltájban a "kokómat akarom!" hangzatú, cizellált és mélyenszántó rendeléssel élt, legott elmerengett gyűrt homlokkal a megszólított kábszer makler, vajh' miért is kellene az ő ügyfelének Kovács "Kokó" István eme kései órán, és ha kéne is, hát miért rajta keresi...

Én nem vagyok a sportág rajongója, és nem igazán vagyok képben Kovács István pályafutásának amatőr időszakával, de úgy rémlik, mindent megnyert, amit csak lehetett. Számomra az Univerzum box istállónál eltöltött évei voltak emlékezetesek. Majd bizonnyal kijavít egynémely internet troll, ha tévedek, de azt gondolom, hogy a profi világot, és az azzal járó elképesztő média felhajtást ő ismertette meg az országgal.

Sehol nem tapasztalható még olyan pszichológiai hadviselés - a tengernyi munka mellett persze -, mint eme sportág környezetében. A jól felépített médiamegjelenések, a járulékos promóciók, a felhajtás, a cirkusz újdonságnak számított az esetlenül nyilatkozgató, amatőr módon elénk járuló más sportemberekhez képest.

Koko mérkőzéseit sorra magabiztosan nyerte, és ez akkor is komoly eredmény, ha a sok fanyalgó szerint azt is neki köszönhetjük, hogy éppen ráérő, pocakos, mexikói kidobóembereket is láthattunk a TV képernyőn. Elhittük, hogy jöhet Hamed a párducmintás gatyájában, a gagyi rappereket megszégyenítő fuxmennyiséggel a nyakában, de erre nem került sor. Juan Pablo Chacon bizonyult annak a falnak, amiről Kokó lepattant. Végleg.

A ringben is megmutatkozó intelligencia egyéb területeken is felszínre tört: Kokó tudatosan készült a box utáni évekre. A sportember karrierje töretlenül simult bele az üzletember sikereibe.

Miért is foglalkozik egy öltözködésről, tágabb értelemben életstílusról értekező férfi blog egy ökölvívóval?

Koko pályafutása szerencsére nem a tipikus magyar, fröccsözgetésbe, pacalozásba belepocakosodó sportkarrier ívet követi. Ahol Kokó abbahagyta, folytatta Kovács István. Megtalálta önmagát étteremtulajdonosként, reklámarcként, nemzetközi sportfelügyelőként, futóként és politikai arcként.

A magára minden téren mindig is adó embert soha nem látni slamposan, megjelenése mindig az alkalomhoz illő. Szakkomentátorként nem jellemző rá a reklám plecsnikkel teleragasztott ruházat, ami dühítően elterjedt és a sportcsatornákon két lábon járó hirdetőoszlopokká alacsonyított a "szakembereket".

Koko az élő példája annak, hogy 40 felett is meg lehet őrizni egy olyan sziluettet, ami gond nélkül összefésülhető a legfrissebb olasz trendek slim fit vonalaival.

Kovács Kokó István, isten éltessen 45. szülinapod alkalmából!

Kun Gergely

6 Tovább

 Sziget: ​do not entertain me anymore!

Kevés olyan dolog van, amiért hajlandó vagyok kilépni a komfortzónámból. Robbie Wiliams ilyen. Láttam már őt Pesten kívül Bécsben és Milánóban is. Régi rajongója vagyok. Mikor feloszlott annak idején a Take That, sok millió tini nindzsa lányka bőgött, meg én.

Gondoltam, itt a nagy alkalom, hogy elveszítsem szüzességem a Sziget fesztivállal! Előzetesen tájékozódva az uralkodó dress code vonatkozásában felöltöttem a legócskább kutyasétáltatós szettemet. Régen sikerült ennyire túltolnom az outfitet, legyen elég annyi, hogy kizárólag Zimány Linda öltözött le minket, meg még esetleg Andy Vajna, de hát ki tudná őt ezen a téren überelni?!

A fesztivál mint lifestyle esemény a főiskolai éveket megidéző laza HÉVezéssel vette kezdetét, mivelhogy nem lehetett taxit kapni. A zöld vonattal utazni mindig egy élmény, kiváltképp az 36 fokban, heringmódra összezsúfolva vidám brit turistákkal, akik mind testszag, mind pedig saját gyomortartalom pólón való elhelyezésének vonatkozásában világrekordokra törnek. Jelenlétük egyébként azért hatott üditőleg, mert társaságukban a permanens húgyszag laza háttérszösszenet volt csupán. Ekkor még nem sejtettem, hogy az egész este meghatározó illatélményével van dolgom.

Az úgynevezett Víájpí Csekkinn lebonyolításával négy (4!!!) viharedzett pógár volt hivatott megküzdeni, emigyen téve hozzá újabb órácskát a melegben való ácsorgáshoz. El sem akarom képzelni a "mezei" bejutás küzdelmeit... Az álldogálás, továbbá a Pintér Attila ex szövetségi kapitány szakmai irányítása alatt a fejekbe vésett tolódás gyakorlása közben üditő színfolt volt az az olasz turista, aki harsány "Háááááziiiiii, háziiiiiiiii, hááááázzzziiiii" kiáltásokkal próbálta megtörni a várakozás unalmát. Programja kitörölhetetlenül beleégett az agyamba... Meggoogleztam, a kifejezés semmilyen ismert nyelven nem jelent semmit, egyedül egy zárvány dialektusban, melyet kizárólag perui elszigetelt törzsek beszélnek jelenti azt, hogy "Üdv néked, Szigetlakó"! Tudatmódosító szerek ötletszerű koktélját sejtem a háttérben...

Sanyarú sorsom eleddig megkímélt a sivatagi homokvihar élményétől, de a Sziget teljes területén embermagasságig hömpölygő sűrű porfelhőnek köszönhetően ezt az élményt is kipipálhattam (two in one)! Tapasztalt Szigetjáró haverom szerint, idézném: "Örüljé', hogy tegnap nem esett!" Így hát örültem, és azon lamentálgattam a következő másfél órában - volt időm bőven: pénzfeltöltés, DiVino-s bódé előtt ácsorgás borra várva - hogy vajon a direkt sár, vagy az izzadtsággal keveredő por okozhat taknyosabb feelinget lábszártájékon...

Már csak négy embernyire voltam célomtól, a világot jelentő deszkapulttól, amikoris rázendítettek mögöttem a sertésjelmezbe öltözött briton lánykák, hogyaszondja "leeeeeetmííííííííííííentötééééééénjjjjúúúúúúúú!!!!!" Pár percre rá Robbie Williams is eljutott a hallójáratomig.

Zacher Gábor, ügyeletes toxikológia őrangyal megjelenése a tömegben sokak számára józanítólag hatott, legott vissza is fordultak újabb szeszek rendeléséért. Magam is áldom azt a tiszta pillanatomat, amikor mindjárt két adag (értsd: liter) bort rendeltem, megkímélve magamat egy újabb tolódásos sorbanállástól. Az emigyen felhalmozott palackok (2 boros, 3 mentes víz, 1 kóla és egy bubis ásványvíz a barátunknak, akit soha többé nem láttunk...) kézben tartása, nem beszélve az elfogyasztásról még Sivának, a sokkarú istenségnek is dicséretére vált volna, dehát támaszkodó pultokat nem szavaztak meg számunkra a Sziget meeting építészei.

Szinte mindig, amikor 3-4 óránál többet töltenek el humanoidok vesestimuláló szerek ipari mennyiségű bevitelével, felmerül  az ürítés kérdése. Ezt ki-ki neveltetése és higiéniai szocializációja mentén számtalan formában végzi.

A Szigeten előforduló megoldások közül a legelterjedtebb a fa tövébe brúzolás, lehetőség szerint a tevékenységre mások figyelmét is felhívó üvöltözés kíséretében. Futottak még bokor tövébe szarás és társai, de azért úgy vettem észre, hogy a látogatók egy nem elhanyagolható része a vízöblítéses ánglius sztájl tántoríthatatlan híve e téren. Magam is közéjük tartozom, és mint ilyen kifejezetten zavar a TOI TOI erdőben kísérletezni az ajtók rángatásával, hogy a vaksötétben találjak végre egy embertelenül bűzlő (első nap még csak!!!!) műanyag kalitkát, ahol dolgom végezhetem.

Egy kurva csapot (má' bocs a kifejezésért) senkinek nem jutott eszébe odadeponálni, ellenben a WC-s kislány felvilágosított, hogy kb 800 m-re találok olyan mosdót, ahol akad folyó víz is. Én ilyenekkel, amiket a színes tévében minden évben büszkén mutogatnak, jelentem, nem találkoztam...

Lényeg a lényeg Robbie döbbenetesen jó volt még ilyen körülmények között is. Elfogadom, hogy  éppen a fesztivál műfajához tartozó dolgok azok, melyek nekem nem jöttek be, de azért egy óvatos észrevételt engedjenek meg nekem a szervezők. Amikor egy bizonyos emberke - és ennek a típusnak van elkölthető pénz a zsebében - kimozdul otthonról, legalább olyan, vagy jobb nívót vár el, mint amit odahaza megszokott. Elkutyagol Afrikába, bebarangolja a vadregényes tájakat, kiteszi magát az elemeknek, de közben és különösen a nap végén, európai komfortra vágyik!

Elfogadom azt is, hogy a rendezvény irányába az érdeklődés nemcsak töretlen, de még növekszik is. El kellene dönteni azonban azt is, hogy a szervezők "darabra" mennek, vagy pedig költési potenciálra. Ha ez utóbbira (is), akkor legalábbis kellene teremteni szigeteket a Szigeten ilyen nívón.

Köszi, én addig is végeztem.

Kun Gergely

3 Tovább

Gardrób

blogavatar

Felnőtt tartalom, csak igényes és érett férfiaknak! Mindent megtudsz arról, hogy mit tehetsz azért, hogy a nők felfigyeljenek rád, az üzletfeleid elismerjenek, és követendő példának tartsanak, de legfőképpen, hogy te magad rátalálj saját stílusodra.

A Loft Outlet divatszakértőjének Instagram oldala - gerrri74

Instagram

Kövesd a Loft Outletet a Facebook-on

HTML

Címkefelhő

loft outlet (23),ferfi divat (20),öltöny (13),férfi öltöny (9),Loft (9),zako (5),divat (4),mesterházy attila (4),nyakkendő (3),Giorgio Armani (3),Kiszel Tunde (3),Sebestyan Balazs (3),Orbán Viktor (3),férfi ing (3),Roberto Cavalli (3),hamisítás (3),Hermes (2),Louis Vuitton (2),trendszetter (2),Brad Pitt (2),Pinter Attila (2),Benedek Tibor (2),gucci (2),menyasszony (2),Schiffer András (2),Rodeo Drive (2),berki krisztián (2),Los Angeles (2),Instagram (2),Herczeg Zoltan (2),szalagavató (2),slim fit (2),Róma (2),gatsby (2),Vona Gábor (2),férfi cipő (2),Lagzi Lajcsi (2),Friderikusz Sándor (2),smoking (2),stohl andrás (2),magyar futballvalogatott (2),Fodor Gabor (2),esküvő (2),casual (2),messi (2),Schobert Norbert (2),Rubint Réka (2),slim féfri divat (2),Andy Vajna (2),palácsik timea (2),mszp (2),Gyurcsány Ferenc (2),hosszú ujjú ing (1),Eurovíziós dalfesztivál (1),Conchita Wurst (1),Kelemen Anna (1),Rövid ujjú ing (1),Robbie Williams (1),Budapest Sportaréna (1),Thomas Neuwirth (1),tom ford (1),kommunikáció (1),balázs (1),4n4ln (1),trendsetter (1),Beverley Hills (1),Magyar Labdarugo-szovetseg (1),Vajna Tímea (1),Sebestyén Balázs (1),californication (1),Balaton (1),magyar labdarugo valogatott (1),donatella versace (1),Ata (1),V Zolika (1),Budapest Taxi (1),Bango Margit (1),Medveczky Ilona (1),kuki (1),sípálya (1),jagermeister (1),yeti (1),hütte (1),Unicum (1),kiszel tünde (1),Gundel Takacs Gabor (1),Dolhai Attila (1),Pokorny Lia (1),Zámbó Árpád (1),Demokratikus Koalíció (1),Orbán Vikor (1),horvath csaba (1),Deutsch Tamás (1),raszta frizura (1),Bagi-Nacsa (1),Budai Gyula (1),Szecsődi Ráró (1),Szecsődi Károly (1),nünüke (1),pompás nünüke (1),LMP (1),Zsidro Tamas (1),újságírók (1),Gerbeaud-haz (1),meglepetés party (1),szülinap (1),Kun Gergely (1),Vona (1),sajtótájékoztató (1),Gerbeaud (1),red neck (1),Gyurcsán Ferenc (1),kőbányai kínai piac (1),mellény (1),sál (1),átmeneti öltözködés (1),Galeries Lafayette (1),győzike (1),Bál (1),Tallai Andras (1),puskás ferenc (1),Story Gala (1),Harrods (1),GUM (1),Jason_yeats (1),Thomasopdebeeck (1),Alexander.kraft (1),Toth Vera (1),madonna (1),il Bacio di Stile (1),Hex tie (1),Hexenschuß (1),mezőkövesd (1),férfi nadrág (1),Összezárva Friderikusszal (1),Berki (1),Született feleségek (1),férfi karkötő (1),loftoutlet (1),useunused (1),formaruha (1),olimpia (1),Scherer Péter (1),Stohl András (1),sportöltözék (1),citytrail (1),futás (1),Noszály Sándor (1),lopás (1),szomszédok (1),szulejmán (1),Válótársak (1),Keymanstyle (1),Valentino (1),Dandy (1),kockás öltöny (1),Gáspár Győző (1),Emir Kusturica (1),Falus Ferenc (1),Főpolgármesteri Hivatal (1),Schobert Norbi (1),ice bucket (1),önkormányzati választás (1),Hajdú Péter (1),Zimányi Linda (1),focistafeleségek (1),Robben (1),Dress for less (1),tippmix (1),FIFA (1),Puzser Robert (1),selfie (1),futball vilagbajnoksag (1),Norbi Update (1),norbi (1),double monk (1),férfi kiegészítők (1),Ausztrália (1),Andre Goodfriend (1),habony árpád (1),dolce & gabbana (1),Zuckenberg (1),Szalay-Bobrovinczky Kristóf (1),női egyenjogúság (1),Karl Stefanovic (1),John Deere (1),Andre Agassi (1),tőzsde (1),Private banking (1),elegans (1),The Today Show (1),Dardai Pal (1),üzleti dress code (1),Marshalls (1),ruházat (1),Radics Gigi (1),COMET-dijkioszto (1),Comet Gála (1),VIVA COMET-dij (1),Farkashazy Tivadar (1),Vágó István (1),Juszt László (1),Gálvölgyi János (1),Szabó Zsófi (1),Comet Cloth Comedy (1),Csobot Adél (1),esküvői ruha (1),Vőlegény (1),Kállay Saunders András (1),vv béci (1),Loft Out (1),gigi (1),Osvárt Andrea (1),Pampalini (1),Bajnai Gordon (1),Kilián-laktanya (1),Csányi Sándor (1),Balotelli (1),Női és Gyermekruha Nagykereskedelmi Vállalat… (1),ballonkabát (1),megcsalás (1),divat világa (1),outlet (1),Dzsudzsak Balazs (1),világbajnokság (1),Nino Cerutti (1),Szárszói találkozó (1),Szárszó (1),Pep Guardiola (1),guardiola (1),férfi vízilabda-válogatott (1),Barcelona (1),vőlegény ruhája (1),esküvői öltöny (1),pénzmogul (1),üzleti tárgyalás (1),Ferrari (1),zakó (1),trend (1),ing (1),learazas (1),sale (1),szabó (1),Savile Row (1),ford (1),bmw (1),Audi (1),porsche (1),Lionel Messi (1),méret (1),Aranylabda (1),öltözék (1),nadrág (1),fat boys slim (1),Rogán Antal (1),lanvin (1),Fendi (1),Horn Gyula (1),Barack Obama USA elnök (1),menyasszonyi ruha (1),politikusok (1),Louis Vuitton hátizsák (1),Ferragamo (1),metroszexualis (1),Firenze (1),Nápoly (1),Milano (1),Zsolnay Porcelanmanufaktura Zrt. (1),Michelin csillag (1),meleg (1),buzi (1),Vidámpark (1),nyakkendo (1),pataky attila (1),Fásy Ádám (1),Bunyós Pityu (1),Postás Józsi (1),Balazs Pali (1),cakó kinga (1),Sugarbird ruhakollekcio (1),DJ Ötzi (1),Csóré Béla (1),rtl klub (1),Pitt Immagine Uomo (1),Istenes Bence (1),Eder Krisztian (1),VV6 (1),zombi (1),szex (1),ejszakai elet (1),Budapest (1),teli olimpia (1),Szocsi (1),Etyek (1),Liptai Claudia (1),Hajos Andras (1),Árpás László (1),Rokusfalvy Pal (1),Joshi Bharat (1),Fekete Laci (1),nagy duett (1),győr (1),médiabál (1),Szocsi olimpia 2014 (1),Szocsi 2014 (1),ruha (1),h&m (1),Giorgo (1),Ómolnár Miklós (1),Ralph Lauren (1),Alföldi Róbert (1),Caramel (1),rendőrség (1),kannás bor (1),Vácszentlászló (1),Zacher Gabor (1),Dobó Kata (1),tél (1),MÁV-Aszód (1),aszód (1),wellness-hetvege (1),wellness szallodak (1),dresscode (1),mély dekoltázs (1),Kaposvari Egyetem (1),öltözködési tanácsadó (1),öltönyök (1),középosztály (1),gazdagság (1),Steve Siebold (1),siruha (1),sibakancs (1),Tilla (1),Vadon Jani (1),wunderschön (1),Kulka János (1),fasfhionfave (1),Wolfie (1),Carbonfools (1),fehér balázs (1),Leonardo DiCaprio (1),George Clooney (1),teczar szilard (1),szőke nő (1),billiárd (1),éjszaka (1),buli (1),Berki Krisztian labdarugo (1),ingyen buli (1),magna cum laude (1)

Tőlünk kérj öltözködési tanácsot!