Hajcsat lesz a férfi divat?

Nem kisebb dolgon horgadott fel a magyar ma reggel, mint a Gucci milánói divatbemutatóján! Felhorgadni jó, mert a felhorgadás aztat feltételezi, hogy egy bizonyos dolog rendkívüli mértékben foglalkoztat bennünket, fontosnak tartjuk, érette kiállunk, felszólamlunk, ha bántják, kiabálunk!

Nosza, ez akkor örömhír, mert aztat jelenti, hogy honi polgártársaimat különösképpen érdekelni kezdte a divat! Nagy reményekkel vágtam neki hát az utcának abban bízva, hogy csupa-csupa remekül öltözött népeket fogok ottan találni, hisz kik ennyire aggódnak, maguk bizonnyal kiválóan művelik ezt a műfajt! Pár száz méter, valamint a tizenharmadik rövid ujjú, 65% polyuretán/35% bádog ing láttán már ahhoz sem volt kedvem, hogy a trottyos gatyákat megcsodáljam...

Kanyarodjunk egyet! Ezen hasábokon már többször értekeztünk azon, hogyan is kellene értelmezni egynémely divatbemutatót. Ki ne emlékezne még a szinte minden ovis csoportban jelen lévő, okoskodó, tudálékos kis pöcsfejre, aki meseolvasás közben azon puttyog, hogy a hétfejű sárkány márpedig nem létezik, hisz akkor bizonyára találtak volna a tudósok arra utaló csontvázakat, fosszíliákat, hogy élt valaha egy gerinces gyíkféle, aminek nyaktól hét irányban ágazott el a törzse?! Annak idején kiválóan tisztáztuk az ilyen értelmezési nézetkülönbségeket, Pistike kapott két nagy sallert, meg pár lapát homokot az okoskodó pofájába, osztjónapot!

Egy műfajt csakis az adott művészeti ág sajátságainak figyelembevételével ítélhetünk! Ne essünk abba a hibába, hogy egy alapvetően "promóciós performanszként" funkcionáló heppöninget összekeverünk a "most csak 150,- Ft a kristálycukor az Auchanban" típusú vásárlói megtévesztéssel! A kifutók világa nem egy olcsó katalógus, ahol csak és kizárólag azt a terméket kívánják bemutatni, amit cikkszám alapján rendelni lehet kis szobánk magányában!

A Gucciról beszélünk, amihez fogható, komplexen felépített brand talán csak egy tucatnyi ha akad a bolygón! Tesszük ezt egy olyan országban, ahol az országos tévécsatorna műsorvezetőjét a HÁDA turi öltöztette, és ahol a csütörtöki bálabontás az egyik legizgalmasabb divattörténés! Komolyan ott tart még mindenki, hogy azt gondolja, ezek a cuccok majd tonnaszámra megjelennek a butikok polcain???!!! Ezek a divatházak nem utolsó sorban profi pénzgyárak is, természetes, hogy az eladásra szánt cikkek gerince könnyebben értelmezhető lesz a hétköznapi ember számára is!Meghökkentés (felhorgadás gerjesztés?), polgárpukkasztás, trendforduló jelzés, hangulatkeltés! Ezek lennének többek közt egy "cat walk" esemény céljai!

Fotó: Pietro D'aprano / Europress / Getty

Fotó: Pietro D'aprano / Europress / Getty

És ha már itt tartunk, essék pár szó a modellek fikázásáról is! Amellett, hogy kis hazánk messzeföldön híres nyitottságáról, az ismeretlen dolgok elfogadásáról, távol áll tőlünk a szokatlan jelenségek negatív megítélése, továbbá köztudott (!!!), hogy 100 kiló alatt nincsen zsírdisznó férfiember, nehezen tudok elmenni a srácok piszkálása mellett! Induljunk ki abból, hogy tudósainknak még mindig nem sikerült megállapítaniuk, mit nevezhetünk objektíve szépnek, illetve milyen is a jóképű? Továbbá el kellene fogadnunk, hogy a kifutók világa nem az édesbájospofikájúnépnemzetimatyóhímzést keresi, hanem a fentiekből következően itt is a meghökkentésre, a különlegesre, ha úgy tetszik a különcre vágyik. Unásig ismételgethetném, hogy annak eldöntése, ki buzi, ki a fasza gyerek, kinek van jó teste, és hogy bejön-e a nőknek, vagy a srácoknak, véleményem szerint kép alapján lehetetlen.

Csak halkan szeretném megjegyezni, hogy Mick Jagger, aki vaságyastul sem üti meg alulról az ötven kilót, pofikája már 30 éves korában is gyűrtebb volt, mint egy sharpei segge, plöttyedt, csumpi szemei vannak, és nem áll tőle távol a nőiesebb darabok viselése csak 1985-ben több nőt farkalt meg, mint a fanyalgók együttvéve egész életükben, pedig abban az évben többször náthás is volt...

Kun Gergely

6 Tovább

Kecskével a diszkóban - a kutya már nem menő!

A mindenfajta világtrendek és a magyar rögvalóság közti távolságot semmi sem képes oly plasztikusan illusztrálni, mint a Kis Grófo művész(???)nevű előadó minapi slágere. A klipp alapjaiban rázta meg a YouTube világát. A magát írígylésre méltó szerénységgel csak szimplán bulibáróként aposztrofáló sztár megjelenése egyfelől a stílus felejthetetlen nagyágyújára, Notorius BIGre (ejtsd: bíájdzsí) hajaz, míg foltokban a világrengető Gangnam Style előadóját, PSY-t is felfedezhetjük, persze csak addig, míg a meleg levegő el nem kezd áramlani a hangszálai környezetében. Megszólalást követően a Fásy mulatós istálló bármelyik kappanhangú fellépőjével helyettesíthető lenne a srác.

A klipp felütése rendkívül erős, Grófo már itt egyértelművé teszi, hogy nélküle nem képzelhető el számottevő party, hisz a névjegyén is ez áll. Nyomatékot adhat még az üzenetnek a szakértőink által minimum (!!!) tizenkettőegészhattized karátosra saccolt, súlyos pecsétgyűrű is a benne foglalt legalább negyed-, de akár féldrágakővel. Számomra ez a kiegészítő mindig is komoly fejfájást okozott, mivel nem tudom értelmezni. Elfogadhatónak tartanám viselését, amennyiben a Harvardi Egyetem angol-rétoromán lingvisztika szakos diákjainak diplomaosztó bálja emlékéül szolgál, de Kis Grófo esetében, illetve a klipp nyelvezetének ismeretében sanszos, hogy nem erről van szó...

A dal indítása olyan magasra helyezi a lécet, hogy a Pixa nevű kiegészítő pótsegédelőadó felbukkanása a klipphez érdemben nem sokat tesz hozzá, szerepeltetése mégis mindvégig harmonikus a többi résztvevővel. Dícséretes, hogy az úr sporttevékenységét olyannyira komolyan veszi, hogy polyamid edzőnadrágjától egy pillanatra sem szabadul meg, ezzel is jelezvén, hogy bármikor kész egy kis spontán testmozgásra, mint például a klippben is látható húzódzkodó gyakorlatok egy EU szabvány játszótéren. A zakó anyagául kiszemelt, jacquard mintás bútorszövet is remek választásnak bizonyult. A nincs hulladék anyag, csak ötlettelen stylist jegyében fogant felsőrész visszafogott, már már észrevétlen résztvevője lehet szinte bármilyen szettnek, amennyiben a dress code koszovói birkapásztor evening jacket lesz az adott rendezvényen.

És ha már dress code, régi vágyam, hogy valaki segítsen meghatározni a rajos felöltözés fogalmát! Odáig tudom, hogy kifejezetten előnyben részesülnek a Sárkány Center szofisztikált butikjaiból származó, műarany szállal keményen átszőtt, mű Swarovskyval gazdagon díszített, ismert olasz divatházak neveivel alig észrevehetően ellátott darabok, de be kell valljam, hogy ezt követően eléggé elbizonytalanodom...

Fentebb említettük a birkapásztor stílust, és mit ad isten, csak előkerült egy házi jellegű kecske! Az erősen leszedáltnak tűnő jószág szerepeltetésének művészeti üzenetén még dolgoznak az elemzőink. Amint megnyugtató információk birtokába kerülünk, cikkünk frissülni fog. Az mindenesetre már most megállapítható, hogy a házi bulik evolúciós fejlődésének mi még egy korai szakaszán megrekedtünk. Kutyáink időnként részt vesznek a laza fröccsözgetéseken, de páros ujjú patás állatok beszervezése ezidáig nem jutott eszünkbe.

Senkinek nem okozott gondot az sem, hogy egy mulatási (jelentsen ez bármit is) feliratú pólóban mutatkozó, kedves kiskorú döbbent arccal szemléli, amint egy fonnyadt tejeszacskó seggű bérretyó rázza a valagát a szoba közepén. A döbbenetet persze értjük, bár hozzáteszem, neki annyiban könnyebb lehetett a látvány elviselése, hogy nem lassítva kellett átélnie. Szinte hallani véltem az egymásnak csapódó bőrleffentyűk zajos tapsikolását...

Be kell vallanom, hogy a klipp vége felé elbizonytalanodtam, hogy nem egy önironikus poénról van-e itten szó? Kis Grófo munkásságában komolyabban elmélyedve azonban látnom kellett, hogy a srác maximálisan komolyan veszi magát, és a dolgot valóban elhiszi, ahogy mondani szokás.

Milánó, Párizs, London ködbe vész...

Kun Gergely

P.S.: És aki akarja, itt megnézheti. Mi szóltunk előre....

0 Tovább

Andy Vajna új divatot teremtett

Palács... izé .... Vajna Timi szépségkirálynőt választott a hétvégén. Hogy nekiálltunk verni a billentyűzetet, annak mégsem ez, hanem drága férjura esti szettje adott apropót.

Van az úgy, hogy véleményünk revidiálására kényszerülünk. Félreértett, méltatlanul mellőzött zsenikkel történik sokszor, hogy az őket körülvevő közeg megvető pillantásaitól övezve kell éljék mindennapjaikat.

Bevallom, magam is sodródtam az árral, s felszínesen ítélkezve beálltam a siserehad soraiba sarat hajigálni. Mentségemre szóljon, hogy igyekeztem az öltözködési kommunikáció oldaláról közelíteni a témához. Na jó, olykor-olykor érintettem párkapcsolati érdekességeket, de csak felületi szinten...

Andy, kérlek bocsáss meg!

Bárcsak visszacsinálhatnám azt a néhány cikket, meg a tucatnyi posztot, melyekben harsányan ekéztük megjelenésedet! Csak bízni tudok benne, hogy képes vagy felülemelkedni piszkálódásainkon most, amikor a kritizált részletek egy általunk eleddig nem ismert ruházati dimenzióban számunkra is harmonikus egésszé álltak össze!

Melyek is volnának az új trend - azt hiszem mindenképpen nevezhetjük annak - leheletfinom jellemzői a formális öltözködés területén, amennyiben vagy annyira szerencsés, Kedves Olvasó, hogy Andyhez hasonló, karakteres sziluettel áldott meg jó sorsod?

Először is annak ellenére, hogy egyfelől alkatod ezért kiált, másfelől könnyen lehet, hogy anyagilag meg is engedhetnéd, véletlenül se készíttess magadnak méretes ruhát! Légy bátor, és oldd meg konfekcionált darabokból a szettet, keresd a kihívást!

Vajna stzle

Semmiképpen se lepődj meg azon, hogy az a zakó, amely hasmánt megfelelőnek bizonyul, bizony a térdedig ér majd! A korlátolt agyú tervezők ekkora körfogathoz valamilyen érthetetlen okból mindenképpen szálfa méretű emberkéket képzelnek. Te persze rá se ránts, és meg se próbáld a majdhogynem klepetusként rád boruló zekét alul rövidíteni! Hagyjuk meg az ilyen aljasságokat az olyanoknak, akik még hisznek a szabókban, és mindenféle úri huncutság által igyekeznek testre szabni a konfekciót!

Bravúrosan sikerült átemelned az új trendbe valamit az elődök látásmódjából akkor, amikor a zakó ujja alatt kikandikálni hagytad az inged mandzsettáját! Sietnék hozzátenni, hogy ezt is újszerűen teszed! Szakítva a korábbi elképzelésekkel, miszerint a mandzsettának begombolt helyzetben meg kell állnia a kézfejnél, engeded az inget egészen az ujjak közepéig belógni! Bravó!

Szeretném halkan megjegyezni, hogy a nyakkendő alatt kigombolt ingnyak ötletét előtted már olyan nagy nevek is alkalmazták, mint az öltözködés másik nagyágyúja, Demján Sándor, vagy a hozzád hasonlóan térfogati problémákkal küzdő showman, Hajdú Péter. Nincsen ám ezzel semmi gond, az átvett ötlet harmonikusan illeszkedik az egészhez.

Én is éreztem már, hogy mennyire elcsépelt az est végén a kötelező protokoll utáni szabadságot a csokornyakkendő hanyag meglazításával jelezni, ami egyébként Pierce Brosnan óta még egyetlen 007-esnek sem állt jól, de te ezt is remekül áthidaltad! Pokolba a kilazított nyakkendőcsomóval, vagy a kigombolt ingnyakkal (ja, az már amúgy is nyitva van...), lógassuk fele-fele arányban egyenlően normál nyakkendőnket! Bámulatosan kreatív! Olyannyira az, hogy az egyébként szánalmasan vékonyka Christopher Lambert is ellopta az ötletet még aznap este, amikor Andy az új trendet megvillantotta. Szeretne ő csak ily' megkomponált szettekben páváskodni, de ez nem jöhet össze akárkinek!

Észrevettük továbbá, hogy egy eredendően nagy valószinűséggel öltönynek készült ruha zakóját hordod szólóban, legalábbis a karakteres csík leginkább öltönyökön jelentkezik. Hogy mi történhetett a csíkos nadrággal - szétreccsenés, elporladás, szublimálás - annak történetét jótékony homály fedi...

Igyekeztünk megtalálni annak az okát, hogy vajon miért nem társítottál a szetthez nadrágszíjat? Arra nyilván gondolni sem merünk, hogy nem létezik ilyen méret, szóval alkalomadtán majd tájékoztass minket, az újdonságokra mindig éhes, nyitott követőidet, mi is az üzenete az öv elhagyásanak?

Ölel tisztelőd:

Kun Gergely

2 Tovább

Gardrób

blogavatar

Felnőtt tartalom, csak igényes és érett férfiaknak! Mindent megtudsz arról, hogy mit tehetsz azért, hogy a nők felfigyeljenek rád, az üzletfeleid elismerjenek, és követendő példának tartsanak, de legfőképpen, hogy te magad rátalálj saját stílusodra.

A Loft Outlet divatszakértőjének Instagram oldala - gerrri74

Instagram

Kövesd a Loft Outletet a Facebook-on

HTML

Címkefelhő

loft outlet (23),ferfi divat (20),öltöny (13),férfi öltöny (9),Loft (9),zako (5),divat (4),mesterházy attila (4),nyakkendő (3),Giorgio Armani (3),Kiszel Tunde (3),Sebestyan Balazs (3),Orbán Viktor (3),férfi ing (3),Roberto Cavalli (3),hamisítás (3),Hermes (2),Louis Vuitton (2),trendszetter (2),Brad Pitt (2),Pinter Attila (2),Benedek Tibor (2),gucci (2),menyasszony (2),Schiffer András (2),Rodeo Drive (2),berki krisztián (2),Los Angeles (2),Instagram (2),Herczeg Zoltan (2),szalagavató (2),slim fit (2),Róma (2),gatsby (2),Vona Gábor (2),férfi cipő (2),Lagzi Lajcsi (2),Friderikusz Sándor (2),smoking (2),stohl andrás (2),magyar futballvalogatott (2),Fodor Gabor (2),esküvő (2),casual (2),messi (2),Schobert Norbert (2),Rubint Réka (2),slim féfri divat (2),Andy Vajna (2),palácsik timea (2),mszp (2),Gyurcsány Ferenc (2),hosszú ujjú ing (1),Eurovíziós dalfesztivál (1),Conchita Wurst (1),Kelemen Anna (1),Rövid ujjú ing (1),Robbie Williams (1),Budapest Sportaréna (1),Thomas Neuwirth (1),tom ford (1),kommunikáció (1),balázs (1),4n4ln (1),trendsetter (1),Beverley Hills (1),Magyar Labdarugo-szovetseg (1),Vajna Tímea (1),Sebestyén Balázs (1),californication (1),Balaton (1),magyar labdarugo valogatott (1),donatella versace (1),Ata (1),V Zolika (1),Budapest Taxi (1),Bango Margit (1),Medveczky Ilona (1),kuki (1),sípálya (1),jagermeister (1),yeti (1),hütte (1),Unicum (1),kiszel tünde (1),Gundel Takacs Gabor (1),Dolhai Attila (1),Pokorny Lia (1),Zámbó Árpád (1),Demokratikus Koalíció (1),Orbán Vikor (1),horvath csaba (1),Deutsch Tamás (1),raszta frizura (1),Bagi-Nacsa (1),Budai Gyula (1),Szecsődi Ráró (1),Szecsődi Károly (1),nünüke (1),pompás nünüke (1),LMP (1),Zsidro Tamas (1),újságírók (1),Gerbeaud-haz (1),meglepetés party (1),szülinap (1),Kun Gergely (1),Vona (1),sajtótájékoztató (1),Gerbeaud (1),red neck (1),Gyurcsán Ferenc (1),kőbányai kínai piac (1),mellény (1),sál (1),átmeneti öltözködés (1),Galeries Lafayette (1),győzike (1),Bál (1),Tallai Andras (1),puskás ferenc (1),Story Gala (1),Harrods (1),GUM (1),Jason_yeats (1),Thomasopdebeeck (1),Alexander.kraft (1),Toth Vera (1),madonna (1),il Bacio di Stile (1),Hex tie (1),Hexenschuß (1),mezőkövesd (1),férfi nadrág (1),Összezárva Friderikusszal (1),Berki (1),Született feleségek (1),férfi karkötő (1),loftoutlet (1),useunused (1),formaruha (1),olimpia (1),Scherer Péter (1),Stohl András (1),sportöltözék (1),citytrail (1),futás (1),Noszály Sándor (1),lopás (1),szomszédok (1),szulejmán (1),Válótársak (1),Keymanstyle (1),Valentino (1),Dandy (1),kockás öltöny (1),Gáspár Győző (1),Emir Kusturica (1),Falus Ferenc (1),Főpolgármesteri Hivatal (1),Schobert Norbi (1),ice bucket (1),önkormányzati választás (1),Hajdú Péter (1),Zimányi Linda (1),focistafeleségek (1),Robben (1),Dress for less (1),tippmix (1),FIFA (1),Puzser Robert (1),selfie (1),futball vilagbajnoksag (1),Norbi Update (1),norbi (1),double monk (1),férfi kiegészítők (1),Ausztrália (1),Andre Goodfriend (1),habony árpád (1),dolce & gabbana (1),Zuckenberg (1),Szalay-Bobrovinczky Kristóf (1),női egyenjogúság (1),Karl Stefanovic (1),John Deere (1),Andre Agassi (1),tőzsde (1),Private banking (1),elegans (1),The Today Show (1),Dardai Pal (1),üzleti dress code (1),Marshalls (1),ruházat (1),Radics Gigi (1),COMET-dijkioszto (1),Comet Gála (1),VIVA COMET-dij (1),Farkashazy Tivadar (1),Vágó István (1),Juszt László (1),Gálvölgyi János (1),Szabó Zsófi (1),Comet Cloth Comedy (1),Csobot Adél (1),esküvői ruha (1),Vőlegény (1),Kállay Saunders András (1),vv béci (1),Loft Out (1),gigi (1),Osvárt Andrea (1),Pampalini (1),Bajnai Gordon (1),Kilián-laktanya (1),Csányi Sándor (1),Balotelli (1),Női és Gyermekruha Nagykereskedelmi Vállalat… (1),ballonkabát (1),megcsalás (1),divat világa (1),outlet (1),Dzsudzsak Balazs (1),világbajnokság (1),Nino Cerutti (1),Szárszói találkozó (1),Szárszó (1),Pep Guardiola (1),guardiola (1),férfi vízilabda-válogatott (1),Barcelona (1),vőlegény ruhája (1),esküvői öltöny (1),pénzmogul (1),üzleti tárgyalás (1),Ferrari (1),zakó (1),trend (1),ing (1),learazas (1),sale (1),szabó (1),Savile Row (1),ford (1),bmw (1),Audi (1),porsche (1),Lionel Messi (1),méret (1),Aranylabda (1),öltözék (1),nadrág (1),fat boys slim (1),Rogán Antal (1),lanvin (1),Fendi (1),Horn Gyula (1),Barack Obama USA elnök (1),menyasszonyi ruha (1),politikusok (1),Louis Vuitton hátizsák (1),Ferragamo (1),metroszexualis (1),Firenze (1),Nápoly (1),Milano (1),Zsolnay Porcelanmanufaktura Zrt. (1),Michelin csillag (1),meleg (1),buzi (1),Vidámpark (1),nyakkendo (1),pataky attila (1),Fásy Ádám (1),Bunyós Pityu (1),Postás Józsi (1),Balazs Pali (1),cakó kinga (1),Sugarbird ruhakollekcio (1),DJ Ötzi (1),Csóré Béla (1),rtl klub (1),Pitt Immagine Uomo (1),Istenes Bence (1),Eder Krisztian (1),VV6 (1),zombi (1),szex (1),ejszakai elet (1),Budapest (1),teli olimpia (1),Szocsi (1),Etyek (1),Liptai Claudia (1),Hajos Andras (1),Árpás László (1),Rokusfalvy Pal (1),Joshi Bharat (1),Fekete Laci (1),nagy duett (1),győr (1),médiabál (1),Szocsi olimpia 2014 (1),Szocsi 2014 (1),ruha (1),h&m (1),Giorgo (1),Ómolnár Miklós (1),Ralph Lauren (1),Alföldi Róbert (1),Caramel (1),rendőrség (1),kannás bor (1),Vácszentlászló (1),Zacher Gabor (1),Dobó Kata (1),tél (1),MÁV-Aszód (1),aszód (1),wellness-hetvege (1),wellness szallodak (1),dresscode (1),mély dekoltázs (1),Kaposvari Egyetem (1),öltözködési tanácsadó (1),öltönyök (1),középosztály (1),gazdagság (1),Steve Siebold (1),siruha (1),sibakancs (1),Tilla (1),Vadon Jani (1),wunderschön (1),Kulka János (1),fasfhionfave (1),Wolfie (1),Carbonfools (1),fehér balázs (1),Leonardo DiCaprio (1),George Clooney (1),teczar szilard (1),szőke nő (1),billiárd (1),éjszaka (1),buli (1),Berki Krisztian labdarugo (1),ingyen buli (1),magna cum laude (1)

Tőlünk kérj öltözködési tanácsot!