Szar mer buzis!

Fika kultúra lett a magyar. Fikázunk mindent és mindenkit. Ennek bázisa a nyilvánvaló és mélyenszántó mindenhezértés. A magyar ugyanis szakértő és szakkommentáló (szakkommentelő). A tízmillió futballedző, politikai elemző, chemtrailszakértő, tehetségkutató, mesterszakács, befektetési tanácsadó, szomállijé, Darwin tagadó, barista, brókermediátor, újabban pedig bevándorlásügyi szakvátesz, halálbüntetés jogász, nincs mese a hóhér országa lettünk...

Az egy főre eső ókájés bizonyítványok terén minden kétséget kizáróan világelsők vagyunk, és egyébként mi még ahhoz is értünk, hogy diploma nélkül is mindenhez értsünk.

Nemzeti összetartozást, önképet, miegymást erősítő, nem szerzett, hanem alanyi jogon fennálló, kvázi veleszületett magyar szakértelem a sztájlisztság is, továbbá az eme tudásanyaggal szoros szimbiózisban élő buziságmegállapítás. Hazai berkekben jómagam kiváltképp kerülöm a stylist megnevezést egyfelől a titulust használó, önjelölt megmondó emberek általános nívótlansága, másfelől a környezetemben dömpingszerűen felbukkanó, ellentmondástnemtűrő divatértés okán. Majd 20 évnyi tapasztalat a pályán nem vértezett fel olyan tudással, amit a rákosbaszomhadházi Hörpi büfében (korábban 8853-as számú italkimérés) egyetlen délután alatt ne zúznának porrá a véletlenszerűen épp ott poharazgató szakemberek.

Folyamatosan érkeznek a tűéles megállapítások, a rendszerszerűen alátámasztott vélemények, hogyaszondja (idézet): "Ez a díszzsepi ahhoz a kockás zakóhoz szar!" Mintegy önkínzásképpen olykor-olykor belemegyek a "diskurzusba", finoman érdeklődöm, hogy ha nem ez, akkor mi volna a javaslat. Konkrét válasz nem érkezik, ellenben újabb észrevétel a szett másik eleméhez, miszerint (idézet): "meg ez a kockás zakó is szar!" Kimondhatatlanul szeretnék jómagam is felvérteződni eme szaktudással, így nem véletlenül kutakodok tovább, mivel is támasztaná alá a szakértő iménti észrevételeit. Hosszas nyaggatásomra meg is érkezik a megdönthetetlen álláspont: "Hát nem látod, hogy buzis?!

A nemi identitás átlagtól eltérő mibenlétét ruházat alapján felmérni képes szakemberek mindig is írígységem tárgyát képezték. Nekem ez nem megy. Hozzáteszem, hogy nem is érdekel a téma. Sanszos, hogy az ilyetén hozzászólók önmaguk is kihívásokkal küzdenek e téren, és harcos kiszólásaikkal valamit leplezni kívánnak, hiszen legtöbbször egyedülálló férfiaktól érkeznek eme sarkos észrevételek...

Sietnék leszögezni, hogy magam is egy vagyok a tízmillióból, ergo rendelkezem néminemű szupererővel. Például elég egy pillantást vetnem a flasztert súroló, trottyos gatyaszáradra, és máris tudni fogom, hogy egy igénytelen pöcsfej vagy! De jelenjél csak meg óriás feliratos pólóban egy éjszakai rendezvényen, bizton állíthatom, hogy kevés közös témánk lesz! Túrjál bele az ötlettelen frizurádba, már érzem, hogy kreativitás terén nem kell veled számoljak! A farmer/fehér ing/kék zakó/Converse/fröccs a kézben kombó megmutatja, hogy egy menthetetlen szürke egérke vagy, aki saját gondolatok híján kénytelen másolni, és beállni a sorba!

Gyáva vagy kezdeményezni, túl beképzelt vagy kérdezni, nem vagy nyitott, hogy újat felfedezz, szürke vagy és áporodott, konzervatívnak látszó felszíned alól kibukkan az avittságod, és mindezt a szart, amit cipelsz mérhetetlen rosszindulattal és arroganciával színezed!

Élj vele boldogan, áldásom rád! Block user....

Kun Gergely

2 Tovább

Vajna Timi, értünk mindent!

Vannak pillanatok, mikor fél szavakból is megértünk egy helyzetet, akadnak azonban olyanok is, amikor még ennyi sem kell. Hidd el, Timi, a tied is ilyen szitu. Éppen ezért nincsen értelme magyarázkodnod, kristálytiszta minden. Különben is, a legutóbbi megszólalásod óta összeugrik a gyomrom, valahányszor nyilatkozol!

Ilyenkor már előre félek, kioktatod-e újfent az alant elterülő plebszt, hány karátos gyémánttal illik megörvendeztetni életünk párját egynémely alkalmakkor. Persze különösen izgalmas ez annak a Vajna Timinek a szájából, kinek Palácsikként még pofoneső jutott osztályrészül. Tudtad, hogy egy-két békát le kell majd nyelni, egyebekről nem is beszélve, de én már akkor sejtettem, hogy a hoszteszlányok tömegéből kiemelkedve, egy "ZS" kategóriás, idegbeteg színésszerűség mellett élni csak egy állomás lesz a te karrieredben.

Andy egy remek fickó, hetvenes éveire sok magyar kortársától eltérően neki abszolút nincsenek súlyproblémái, súlya az ugyan van, csupán gondja nincsen ezzel. Leszarja. Van mindemellett bájos arcberendezése, mely megnyugtatásul szolgál bárkinek, ki odapislant. Ha mindez - amint azt legfrissebb nyilatkozatodban állítod, kedves Timi - elegendő volna ahhoz, hogy elcsavarja egy harmadannyi korú lányka fejét, többezer kedves öregurat látnák naphosszat a parkokban sétálgatni, oldalukon lufiszájú, gumimellű, csokicső szítta retkekkel.

Nevezhetnénk ezt a duettet egyfajta modern kori szimbiózisnak hasonlóan bizonyos gombafajokhoz, melyek a fák gyökeréhez tapadva szívják azok életnedveit, de félek, hogy az érzelmi intelligenciát tekintve a párhuzam sértő lenne a kifinomult spórásokra nézve.

Nem is tudom, kinek szeretnél bizonyítani, Timi, hisz nekünk nem kell. Tán újdonsült barátaidnak? Banderasnak?  Schwarzinak?! Hidd el, náluk jobban senki sem ismeri ezt a szitut. Évtizedeken át futószalagon szállították számukra a készséges hölgyeket, Arninak tán csak új májból volt többre szüksége...

A te motivációdat megértjük, Timi, sőt, azt kell mondjam, hogy még elegánsabb is arra hivatkozva szórni a pénzt, hogy a férjed vagyonából "fussa" rá, mint ahogy Zimány Linda kolléganőd teszi, aki hivatalos pénzkereseti lehetőségként az elmúlt évekből maximum a Jude Law-val töltött túlórákat tudja felmutatni. Akinek bizonygatni kéne a döntését, az sokkal inkább Andy. 

Példát vehetne hasonlóan kistafírozott los angelesi emberkékről, pl Dan Bilzerianról, aki tudja jól, hogy elég egy félhangos sercintés a százdolláros pénzköteggel, s máris egymás póthaját tépik a lányok a Ferrari anyósülésért versengve.

Addig is, amíg megfejtjük a titkot, maradtok ti ketten a szánalmas hazai celebvilág furcsa párja, a plebsznek meg vagyonok híjján nem marad más, mint dugni otthon szerelemből.

Kun Gergely

3 Tovább

A magyar sztájlisztok nem ismerik a külföldi trendeket

Egyre gyakrabban szaladok bele a cybertérben olyan mesterségesen gerjesztett álvitákba, amelyekben egyébként általam nagyrabecsült, tájékozott, jótollú véleményvezérek mondják meg a tutit a divatról. Nyilván most nem volna elegáns nevekkel megspékelni az írásomat, azonban amennyiben bárki is túltolja az okosságát az ingerküszöbömön, gondolkodás nélkül meg fogom tenni azt is. Így most csak általánosságban írnék pár észrevételt a jelenségről.

Bizonyára felszisszennének az idecitált párhuzamon az építészek, de ahogyan az ő szakmájukban, úgy a divat terén sincsenek kőbe vésett, meghaladni tiltott dolgok. Ha ez ugyanis nem így volna, akkor több száz éve ugyanolyan építészeti megoldásokkal találkoznánk világszerte.

Nem vitatom, az alapképzettség feljogosít markáns véleményalkotásra, de ne mondjuk már ki ellentmondást nem tűrően a frankót! Jómagam közgazdászként távolabbról pottyantam bele a divatszakmába, de az itt eltöltött majd húsz év meggyőzött arról, hogy egy rendkívül képlékeny, a tegnapok kőbe vésett szabályait rendre felrugdosó, a tradíciókat tisztelve meghaladó területről van szó. Talán éppen azért, mert vizsgálódásaimban nem kötnek tanult regulák, nyitottabb és éhesebb vagyok minden változásra szezonról szezonra.

"A divat az, ami divattá válik!"

Az első pilantásra faramucinak tűnő mondás kiválóan érzékelteti a valóságot. Nincs az az egzakt tudás, ami lehetővé teszi birtokosának a divattrendekben bekövetkező fordulatok előrejelzését. Éppen ezért tűntök nevetségesnek, kedves honi sztájlisztok, amikor nadrághosszok, zakógombok, reverek, zsebek, formák és fazonok tekintetében centiméterek alapján mondtok ítéletet egynémely kreációkról!

A tradíciók tisztelete minden szakmában fontos, de eme szabályokhoz való vak ragaszkodás inkább tűnik konzervatív maradiságnak, mellyel avittságotokat szeretnétek elrejteni a közönség elől.

A legfrissebb, áprilisi VOGUE L'UOMO-ban fedeztem fel a mellékelt két képet, melyekre bevallom, jómagam is felszisszentem elsőre.

Az egyiken egy szandálos szett látható, persze nem a keletnémet, randigyilkos szandi/zokni kombó, mely 100%-os biztonságot nyújt teherbeesés ellen a szexuális aktus garantált meghiúsulása okán, hanem egy ízlésesebb példány. Tessék, lehet hurrogni!

A másik - ohhhh mily' skandallum - egy rövidujjú ing, melynek a magyar szekrényekből való kigyomlálásán jómagam is elévülhetetlen érdemeket szereztem :). Igen, nem tagadom, pozitívabban álltam a jelenséghez rögvest, amint észrevettem, hogy egy Louis Vuitton darabról van szó, mely márkát nem igazán lehet vádolni a tradíciók semmibevételével, ugyanakkor játszi könnyedséggel nyúl meghökkentően új alapanyagokhoz, formákhoz, színekhez.

Nem tudom, hányan vagyunk hazai férfiak, kik minden egyes számát igyekeznek beszerezni a világdivatban ikonnak számító kiadványból, de hadd legyek annyira beképzelt, hogy nem lehetünk sokan. Öt eurót is képesek elkérni eme vaskos újságért, szabadjon úgy fogalmaznom, hogy két szaros kávé áráért kinyílnak előttetek a világtrendek csakrái!

Tehát kedves, jó sztájliszt urak, a centiméterek jelentősége maradjon meg a hálószobáknak...

Kun Gergely

0 Tovább

Gardrób

blogavatar

Felnőtt tartalom, csak igényes és érett férfiaknak! Mindent megtudsz arról, hogy mit tehetsz azért, hogy a nők felfigyeljenek rád, az üzletfeleid elismerjenek, és követendő példának tartsanak, de legfőképpen, hogy te magad rátalálj saját stílusodra.

A Loft Outlet divatszakértőjének Instagram oldala - gerrri74

Instagram

Kövesd a Loft Outletet a Facebook-on

HTML

Címkefelhő

loft outlet (23),ferfi divat (20),öltöny (13),férfi öltöny (9),Loft (9),zako (5),divat (4),mesterházy attila (4),nyakkendő (3),Giorgio Armani (3),Kiszel Tunde (3),Sebestyan Balazs (3),Orbán Viktor (3),férfi ing (3),Roberto Cavalli (3),hamisítás (3),Hermes (2),Louis Vuitton (2),trendszetter (2),Brad Pitt (2),Pinter Attila (2),Benedek Tibor (2),gucci (2),menyasszony (2),Schiffer András (2),Rodeo Drive (2),berki krisztián (2),Los Angeles (2),Instagram (2),Herczeg Zoltan (2),szalagavató (2),slim fit (2),Róma (2),gatsby (2),Vona Gábor (2),férfi cipő (2),Lagzi Lajcsi (2),Friderikusz Sándor (2),smoking (2),stohl andrás (2),magyar futballvalogatott (2),Fodor Gabor (2),esküvő (2),casual (2),messi (2),Schobert Norbert (2),Rubint Réka (2),slim féfri divat (2),Andy Vajna (2),palácsik timea (2),mszp (2),Gyurcsány Ferenc (2),hosszú ujjú ing (1),Eurovíziós dalfesztivál (1),Conchita Wurst (1),Kelemen Anna (1),Rövid ujjú ing (1),Robbie Williams (1),Budapest Sportaréna (1),Thomas Neuwirth (1),tom ford (1),kommunikáció (1),balázs (1),4n4ln (1),trendsetter (1),Beverley Hills (1),Magyar Labdarugo-szovetseg (1),Vajna Tímea (1),Sebestyén Balázs (1),californication (1),Balaton (1),magyar labdarugo valogatott (1),donatella versace (1),Ata (1),V Zolika (1),Budapest Taxi (1),Bango Margit (1),Medveczky Ilona (1),kuki (1),sípálya (1),jagermeister (1),yeti (1),hütte (1),Unicum (1),kiszel tünde (1),Gundel Takacs Gabor (1),Dolhai Attila (1),Pokorny Lia (1),Zámbó Árpád (1),Demokratikus Koalíció (1),Orbán Vikor (1),horvath csaba (1),Deutsch Tamás (1),raszta frizura (1),Bagi-Nacsa (1),Budai Gyula (1),Szecsődi Ráró (1),Szecsődi Károly (1),nünüke (1),pompás nünüke (1),LMP (1),Zsidro Tamas (1),újságírók (1),Gerbeaud-haz (1),meglepetés party (1),szülinap (1),Kun Gergely (1),Vona (1),sajtótájékoztató (1),Gerbeaud (1),red neck (1),Gyurcsán Ferenc (1),kőbányai kínai piac (1),mellény (1),sál (1),átmeneti öltözködés (1),Galeries Lafayette (1),győzike (1),Bál (1),Tallai Andras (1),puskás ferenc (1),Story Gala (1),Harrods (1),GUM (1),Jason_yeats (1),Thomasopdebeeck (1),Alexander.kraft (1),Toth Vera (1),madonna (1),il Bacio di Stile (1),Hex tie (1),Hexenschuß (1),mezőkövesd (1),férfi nadrág (1),Összezárva Friderikusszal (1),Berki (1),Született feleségek (1),férfi karkötő (1),loftoutlet (1),useunused (1),formaruha (1),olimpia (1),Scherer Péter (1),Stohl András (1),sportöltözék (1),citytrail (1),futás (1),Noszály Sándor (1),lopás (1),szomszédok (1),szulejmán (1),Válótársak (1),Keymanstyle (1),Valentino (1),Dandy (1),kockás öltöny (1),Gáspár Győző (1),Emir Kusturica (1),Falus Ferenc (1),Főpolgármesteri Hivatal (1),Schobert Norbi (1),ice bucket (1),önkormányzati választás (1),Hajdú Péter (1),Zimányi Linda (1),focistafeleségek (1),Robben (1),Dress for less (1),tippmix (1),FIFA (1),Puzser Robert (1),selfie (1),futball vilagbajnoksag (1),Norbi Update (1),norbi (1),double monk (1),férfi kiegészítők (1),Ausztrália (1),Andre Goodfriend (1),habony árpád (1),dolce & gabbana (1),Zuckenberg (1),Szalay-Bobrovinczky Kristóf (1),női egyenjogúság (1),Karl Stefanovic (1),John Deere (1),Andre Agassi (1),tőzsde (1),Private banking (1),elegans (1),The Today Show (1),Dardai Pal (1),üzleti dress code (1),Marshalls (1),ruházat (1),Radics Gigi (1),COMET-dijkioszto (1),Comet Gála (1),VIVA COMET-dij (1),Farkashazy Tivadar (1),Vágó István (1),Juszt László (1),Gálvölgyi János (1),Szabó Zsófi (1),Comet Cloth Comedy (1),Csobot Adél (1),esküvői ruha (1),Vőlegény (1),Kállay Saunders András (1),vv béci (1),Loft Out (1),gigi (1),Osvárt Andrea (1),Pampalini (1),Bajnai Gordon (1),Kilián-laktanya (1),Csányi Sándor (1),Balotelli (1),Női és Gyermekruha Nagykereskedelmi Vállalat… (1),ballonkabát (1),megcsalás (1),divat világa (1),outlet (1),Dzsudzsak Balazs (1),világbajnokság (1),Nino Cerutti (1),Szárszói találkozó (1),Szárszó (1),Pep Guardiola (1),guardiola (1),férfi vízilabda-válogatott (1),Barcelona (1),vőlegény ruhája (1),esküvői öltöny (1),pénzmogul (1),üzleti tárgyalás (1),Ferrari (1),zakó (1),trend (1),ing (1),learazas (1),sale (1),szabó (1),Savile Row (1),ford (1),bmw (1),Audi (1),porsche (1),Lionel Messi (1),méret (1),Aranylabda (1),öltözék (1),nadrág (1),fat boys slim (1),Rogán Antal (1),lanvin (1),Fendi (1),Horn Gyula (1),Barack Obama USA elnök (1),menyasszonyi ruha (1),politikusok (1),Louis Vuitton hátizsák (1),Ferragamo (1),metroszexualis (1),Firenze (1),Nápoly (1),Milano (1),Zsolnay Porcelanmanufaktura Zrt. (1),Michelin csillag (1),meleg (1),buzi (1),Vidámpark (1),nyakkendo (1),pataky attila (1),Fásy Ádám (1),Bunyós Pityu (1),Postás Józsi (1),Balazs Pali (1),cakó kinga (1),Sugarbird ruhakollekcio (1),DJ Ötzi (1),Csóré Béla (1),rtl klub (1),Pitt Immagine Uomo (1),Istenes Bence (1),Eder Krisztian (1),VV6 (1),zombi (1),szex (1),ejszakai elet (1),Budapest (1),teli olimpia (1),Szocsi (1),Etyek (1),Liptai Claudia (1),Hajos Andras (1),Árpás László (1),Rokusfalvy Pal (1),Joshi Bharat (1),Fekete Laci (1),nagy duett (1),győr (1),médiabál (1),Szocsi olimpia 2014 (1),Szocsi 2014 (1),ruha (1),h&m (1),Giorgo (1),Ómolnár Miklós (1),Ralph Lauren (1),Alföldi Róbert (1),Caramel (1),rendőrség (1),kannás bor (1),Vácszentlászló (1),Zacher Gabor (1),Dobó Kata (1),tél (1),MÁV-Aszód (1),aszód (1),wellness-hetvege (1),wellness szallodak (1),dresscode (1),mély dekoltázs (1),Kaposvari Egyetem (1),öltözködési tanácsadó (1),öltönyök (1),középosztály (1),gazdagság (1),Steve Siebold (1),siruha (1),sibakancs (1),Tilla (1),Vadon Jani (1),wunderschön (1),Kulka János (1),fasfhionfave (1),Wolfie (1),Carbonfools (1),fehér balázs (1),Leonardo DiCaprio (1),George Clooney (1),teczar szilard (1),szőke nő (1),billiárd (1),éjszaka (1),buli (1),Berki Krisztian labdarugo (1),ingyen buli (1),magna cum laude (1)

Tőlünk kérj öltözködési tanácsot!