Requiem egy csókért - il Bacio di Stile

Ha valakinek a halálhírét keltik, az sokáig él. A szólást pillanatokon belül csattanósan, mondhatni cuppanósan cáfolja meg Budapest ikonikus divatháza, az il Bacio. Halálhírét ugyan leginkább élőknek szokás kelteni, az il Bacio di Stile áruház vesztét ellenben számosan vízionálták már jóval annak világrajötte előtt.

Persze most lehetne mondani, hogy én is beállok a huhogók sorába, hisz a létesítmény még üzemel, és makulátlan pompájában ragyog. Ez a mai magyar divatkatyvasz azonban annál jóval kisebb langymeleg cirkusz, hogy mi, az igazi résztvevők, ne értesülnénk szinte bármiről pillanatokon belül.

il Bacio di Stile

Mert az úgy volt, hogy még talán meg sem száradt a tinta az áruház számára kiszemelt épület átruházási szerződésén, máris megkezdték károgásukat a "mindig pozitív" varjak. A rosszindulatú pletykákban nem is az a legbántóbb, hogy legtöbbször minden alapot nélkülöznek, hanem hogy maga a hírvivő személye és a mögötte álló szakmai tartalom mennyire szánalmas. 

Én például húsz éve tolom a szekeret a divat világában, mégsem mertem jóslatokba bocsátkozni az il Bacio sikerét vagy kudarcát illetően, mert be kell valljam, az il Bacio sok tekintetben nem az én dimenzióm! Éppen ezért csodálkoztam rajtatok, kedves divatszakmabeli kollégák, ti vajon mire építettétek negatív vízióitokat?! Mert az il Bacio úgy viszonyul a magyar divatszakmához, mint a balatoni lángossütő lakókocsi egy Michelin csillagos étteremhez.

Galeries Lafayette

Éppen ezért nevetséges volt, amikor fikáztatok egy szezononként akár milliárdos nagyságrendű árukészletet, miközben szaros kis butikjaitokban maximum pár százezer forintnyi bizományos készlet fityeg és fityegett annak függvényében, hogy a beszállítótok mit adott oda ingyen gebinbe! Fitymáltátok ennek a ragyogó épületnek a kialakítását, ti, akik filléres önkormányzati szuterénekben árulgattok, esetleg egynémely kommersz, szürke plázában nyüglődtök! Leszóltátok az üzletház személyzeti koncepcióját, mialatt a ti HR tevékenységetek a "melyik butik csinibabát blokkolhatnánk" szempontrendszerére épül!

És bizony drága barátom, te, aki tíz éve kijársz a Boss outletbe, csomagtartóban szállítod haza a motyót, és kisszobád franciaágyán adod tovább az árut, bizony te sem lettél szakértő egy ilyen volumenű projekt megítélésben. Sőt, az sem tesz divat vátesszé, hogy kétévente bevásárolsz egy New York-i Mallban az öt dolláros Hilfiger pólókból!

És te, kedves isztambuli Armani árus, te sem mondhatsz ítéletet! A húsz éve saarbrückeni, echte germán szart áruló emberek hogyan is tudhatnának bármit a piacvezető olasz és francia brandekről?! Azért, mert lóg két Tom Ford zakó a szekrényedben? Tényleg ettől lennél szakértő? Ne máááár.

GUM Áruház

Aztán az is szép történet, hogy úgynevezett megkerülhetetlen hazai trendsetterek sündörögtek, bábáskodtak az il Bacio születése körül, egyszerre fújva orcájuk szájnyílásán hideget és meleget, attól függően, ki, mit fizetett a hőfokért. Kicsit annak a férfinak a benyomását keltették, akik csak azért ócsárolnak egyébként egy jó nőt, mert nekik nem sikerült megdugniuk.

Az il Bacioval ellentétben vannak olyan divatszakértő emberek, akik egyszerűen képtelenek megbukni itthon, pedig már nincsen olyan hely ahová ne tartoznának. Mégis minden vidéki művelődési otthon zsűrijében mondják a frankót, reggeli műsorok kettő perces dicsfényében sütkéreznek, esetleg még dzsungel celebtúrán pókokat halásznak...

Bergdorf

Az il Bacio bukása mellett egyetlen egy olyan érvet hallottam, amire azt kell mondjam, sajnos megállja a helyét. A budapesti Harrods megálmodója valószínűleg túl sokat látott bele egy férfi ruhaüzlet korábbi értékesítőjébe, és őt bízta meg az il Bacio kialakításának teljes feladatával. A helyében nem vállaltam volna el a feladatot, vagy nem úgy, de ettől függetlenül nagyon drukkoltam a hely sikeréért.

Sokat gondolkodtam azon, van-e egyáltalán olyan résztvevője a hazai divatszakmának, aki hitelt érdemlően tudta volna megítélni az áruház létjogosultságát a magyar piacon. A válasz természetesen az, hogy nincs ilyen. Egy Galeries Lafayette, egy  Harrods, egy Bergdorf Goodman, vagy akár egy GUM áruház sikerét előre megjósolni ki tudta volna?!

És mit veszített Budapest az il Bacio letűntével? Rengeteget. 

Veszített egy ikonikus célpontot a valóban igényes, sokat költő világjárók körében. Elveszített egy olyan szakmai etalont, ami segített bekalibrálni a divathoz kevésbé konyítók számára is, hol tartanak a világtrendek. Veszítettek mindazok az ifjú titánok, akik szerintem kiváló munkát végeztek, és hittek abban, hogy egy remek iskolában szerezhetik meg a legaktuálisabb tudást, hogy majd mindezzel felvérteződve akár saját vállalkozásba fogjanak.

És kik nyertek? A hazai kárörvendő megmondóemberek. Biztosan boldogok, hogy végre nyílik egy újabb háundem vagy zara...

Kun Gergely

2 Tovább

Hexenschuß, vagy amit akartok - Hex tie

Már majdnem leírtam, hogy itt van az új őrület, amikor beugrott, hogy a divatban szinte már mindent kitaláltak egyszer. A dolgoknak mi csak maximum a retro, reloaded, refreshed verzióit éljük.

Hex tie

Meg hát különben is, néminemű szerénységre adhat okot legalább egy iparművészeti és/vagy divatintézet diploma hiánya, amely intézményekben felvérteződhettem volna mindazzal a tudással, ami a reggeli műsorok megmondóemberévé avanzsálhatott volna a "mit is vegyünk fel, most, hogy újra kisütött a Nap?" tematikában.

Nem kell hozzá túlzottan nagy jóstehetség, hogy ki merjük jelenteni, ez a divattrend sem fogja maga alá gyűrni a hazai fashionistákat. Pedig egy tipikusan magyar problémára adhatna csattanós választ a hex tie!

hex tie2

Gazdasági válság, elszabadult árfolyamok, nyafogó feleségek, vinnyogó barátnők, neveletlen kölykök??? Ugyan már! Piha! A magyar férfiember évtizedes küzdelme a nyakkendővel zajlik. Eleve ugye ott van a kössek, vagy ne kössek alapdilemma, amire jelentős számban a “f..szt kötök, mert csak a gond van vele” választ ikszeli a teremtés magyar koronája.

hex tie gold

Az általunk mélyen tisztelt maroknyi kisebbség számára (értsd: akik kötik) még temérdek probléma marad. Kis csomó vagy nagy csomó? Meddig érjen? Széles vagy keskeny kendő? Kötött vagy szőtt selyem?

De ezekbe a mélységekbe nem tudjuk magunkkal rántani a magyar urakat, mert ők az önmeggyőzés iskolapéldáját adják, amikor "a nem kötök" álláspont mellett érvelnek.

- Nem kötök, mert mindig túl hosszú lesz!

- Nem kötök, mert kicsi marad a csomó és béna!

- Nem kötök, mert mire jó lesz a csomó, olyan rövid lesz, mint a ballagó hülyegyerekeké!

- Nem kötök, mert úgyis mindig csak lezabálom, oszt meg vihetem tisztítóba....

- Nem kötök, mer' a Demján sem köti... ja, az má' köti... akkor sem nem kötök!

- Nem kötök, mert nem kötök.

- És így tovább.

Hát akor ne kössétek, drága feleim, a nyakkendőt, hanem csatoljátok!

Ne kötekedj! Hex tiera fel!

hex tie real

Kun Gergely

2 Tovább

Gardrób

blogavatar

Felnőtt tartalom, csak igényes és érett férfiaknak! Mindent megtudsz arról, hogy mit tehetsz azért, hogy a nők felfigyeljenek rád, az üzletfeleid elismerjenek, és követendő példának tartsanak, de legfőképpen, hogy te magad rátalálj saját stílusodra.

A Loft Outlet divatszakértőjének Instagram oldala - gerrri74

Instagram

Kövesd a Loft Outletet a Facebook-on

HTML

Címkefelhő

loft outlet (23),ferfi divat (20),öltöny (13),férfi öltöny (9),Loft (9),zako (5),divat (4),mesterházy attila (4),nyakkendő (3),Giorgio Armani (3),Kiszel Tunde (3),Sebestyan Balazs (3),Orbán Viktor (3),férfi ing (3),Roberto Cavalli (3),hamisítás (3),Hermes (2),Louis Vuitton (2),trendszetter (2),Brad Pitt (2),Pinter Attila (2),Benedek Tibor (2),gucci (2),menyasszony (2),Schiffer András (2),Rodeo Drive (2),berki krisztián (2),Los Angeles (2),Instagram (2),Herczeg Zoltan (2),szalagavató (2),slim fit (2),Róma (2),gatsby (2),Vona Gábor (2),férfi cipő (2),Lagzi Lajcsi (2),Friderikusz Sándor (2),smoking (2),stohl andrás (2),magyar futballvalogatott (2),Fodor Gabor (2),esküvő (2),casual (2),messi (2),Schobert Norbert (2),Rubint Réka (2),slim féfri divat (2),Andy Vajna (2),palácsik timea (2),mszp (2),Gyurcsány Ferenc (2),hosszú ujjú ing (1),Eurovíziós dalfesztivál (1),Conchita Wurst (1),Kelemen Anna (1),Rövid ujjú ing (1),Robbie Williams (1),Budapest Sportaréna (1),Thomas Neuwirth (1),tom ford (1),kommunikáció (1),balázs (1),4n4ln (1),trendsetter (1),Beverley Hills (1),Magyar Labdarugo-szovetseg (1),Vajna Tímea (1),Sebestyén Balázs (1),californication (1),Balaton (1),magyar labdarugo valogatott (1),donatella versace (1),Ata (1),V Zolika (1),Budapest Taxi (1),Bango Margit (1),Medveczky Ilona (1),kuki (1),sípálya (1),jagermeister (1),yeti (1),hütte (1),Unicum (1),kiszel tünde (1),Gundel Takacs Gabor (1),Dolhai Attila (1),Pokorny Lia (1),Zámbó Árpád (1),Demokratikus Koalíció (1),Orbán Vikor (1),horvath csaba (1),Deutsch Tamás (1),raszta frizura (1),Bagi-Nacsa (1),Budai Gyula (1),Szecsődi Ráró (1),Szecsődi Károly (1),nünüke (1),pompás nünüke (1),LMP (1),Zsidro Tamas (1),újságírók (1),Gerbeaud-haz (1),meglepetés party (1),szülinap (1),Kun Gergely (1),Vona (1),sajtótájékoztató (1),Gerbeaud (1),red neck (1),Gyurcsán Ferenc (1),kőbányai kínai piac (1),mellény (1),sál (1),átmeneti öltözködés (1),Galeries Lafayette (1),győzike (1),Bál (1),Tallai Andras (1),puskás ferenc (1),Story Gala (1),Harrods (1),GUM (1),Jason_yeats (1),Thomasopdebeeck (1),Alexander.kraft (1),Toth Vera (1),madonna (1),il Bacio di Stile (1),Hex tie (1),Hexenschuß (1),mezőkövesd (1),férfi nadrág (1),Összezárva Friderikusszal (1),Berki (1),Született feleségek (1),férfi karkötő (1),loftoutlet (1),useunused (1),formaruha (1),olimpia (1),Scherer Péter (1),Stohl András (1),sportöltözék (1),citytrail (1),futás (1),Noszály Sándor (1),lopás (1),szomszédok (1),szulejmán (1),Válótársak (1),Keymanstyle (1),Valentino (1),Dandy (1),kockás öltöny (1),Gáspár Győző (1),Emir Kusturica (1),Falus Ferenc (1),Főpolgármesteri Hivatal (1),Schobert Norbi (1),ice bucket (1),önkormányzati választás (1),Hajdú Péter (1),Zimányi Linda (1),focistafeleségek (1),Robben (1),Dress for less (1),tippmix (1),FIFA (1),Puzser Robert (1),selfie (1),futball vilagbajnoksag (1),Norbi Update (1),norbi (1),double monk (1),férfi kiegészítők (1),Ausztrália (1),Andre Goodfriend (1),habony árpád (1),dolce & gabbana (1),Zuckenberg (1),Szalay-Bobrovinczky Kristóf (1),női egyenjogúság (1),Karl Stefanovic (1),John Deere (1),Andre Agassi (1),tőzsde (1),Private banking (1),elegans (1),The Today Show (1),Dardai Pal (1),üzleti dress code (1),Marshalls (1),ruházat (1),Radics Gigi (1),COMET-dijkioszto (1),Comet Gála (1),VIVA COMET-dij (1),Farkashazy Tivadar (1),Vágó István (1),Juszt László (1),Gálvölgyi János (1),Szabó Zsófi (1),Comet Cloth Comedy (1),Csobot Adél (1),esküvői ruha (1),Vőlegény (1),Kállay Saunders András (1),vv béci (1),Loft Out (1),gigi (1),Osvárt Andrea (1),Pampalini (1),Bajnai Gordon (1),Kilián-laktanya (1),Csányi Sándor (1),Balotelli (1),Női és Gyermekruha Nagykereskedelmi Vállalat… (1),ballonkabát (1),megcsalás (1),divat világa (1),outlet (1),Dzsudzsak Balazs (1),világbajnokság (1),Nino Cerutti (1),Szárszói találkozó (1),Szárszó (1),Pep Guardiola (1),guardiola (1),férfi vízilabda-válogatott (1),Barcelona (1),vőlegény ruhája (1),esküvői öltöny (1),pénzmogul (1),üzleti tárgyalás (1),Ferrari (1),zakó (1),trend (1),ing (1),learazas (1),sale (1),szabó (1),Savile Row (1),ford (1),bmw (1),Audi (1),porsche (1),Lionel Messi (1),méret (1),Aranylabda (1),öltözék (1),nadrág (1),fat boys slim (1),Rogán Antal (1),lanvin (1),Fendi (1),Horn Gyula (1),Barack Obama USA elnök (1),menyasszonyi ruha (1),politikusok (1),Louis Vuitton hátizsák (1),Ferragamo (1),metroszexualis (1),Firenze (1),Nápoly (1),Milano (1),Zsolnay Porcelanmanufaktura Zrt. (1),Michelin csillag (1),meleg (1),buzi (1),Vidámpark (1),nyakkendo (1),pataky attila (1),Fásy Ádám (1),Bunyós Pityu (1),Postás Józsi (1),Balazs Pali (1),cakó kinga (1),Sugarbird ruhakollekcio (1),DJ Ötzi (1),Csóré Béla (1),rtl klub (1),Pitt Immagine Uomo (1),Istenes Bence (1),Eder Krisztian (1),VV6 (1),zombi (1),szex (1),ejszakai elet (1),Budapest (1),teli olimpia (1),Szocsi (1),Etyek (1),Liptai Claudia (1),Hajos Andras (1),Árpás László (1),Rokusfalvy Pal (1),Joshi Bharat (1),Fekete Laci (1),nagy duett (1),győr (1),médiabál (1),Szocsi olimpia 2014 (1),Szocsi 2014 (1),ruha (1),h&m (1),Giorgo (1),Ómolnár Miklós (1),Ralph Lauren (1),Alföldi Róbert (1),Caramel (1),rendőrség (1),kannás bor (1),Vácszentlászló (1),Zacher Gabor (1),Dobó Kata (1),tél (1),MÁV-Aszód (1),aszód (1),wellness-hetvege (1),wellness szallodak (1),dresscode (1),mély dekoltázs (1),Kaposvari Egyetem (1),öltözködési tanácsadó (1),öltönyök (1),középosztály (1),gazdagság (1),Steve Siebold (1),siruha (1),sibakancs (1),Tilla (1),Vadon Jani (1),wunderschön (1),Kulka János (1),fasfhionfave (1),Wolfie (1),Carbonfools (1),fehér balázs (1),Leonardo DiCaprio (1),George Clooney (1),teczar szilard (1),szőke nő (1),billiárd (1),éjszaka (1),buli (1),Berki Krisztian labdarugo (1),ingyen buli (1),magna cum laude (1)

Tőlünk kérj öltözködési tanácsot!