Falus Ferenc: jég veled!

Az internet segítségével végigsepert a planétán az "Ice bucket challenge" nevű kezdeményezés. A résztvevők intelligenciahányadosával arányosan születtek sablonos, fáradt tömegvideók, de számtalan olyan klippel is találkozhattunk, melyek kifejezetten szellemesen használták ki arculatépítésre, vagy akárcsak egy jó poén bemutatására ezt az ajándékba kapott 30 másodpercnyi hírnevet.

Nem sokat konyítunk a 'pörszönöl brending'hez mint tudományhoz, de ha létezik olyan, hogy karaktergyilkosság - és állítólag létezik -, akkor minden bizonnyal jól körülhatárolhatóan megszületett a minap a "karakter tüdőlövés" fogalma. Ezt a meghatározást ezentúl majd azokra a szituációkra fogják alkalmazni, amikor a delikvens nem csak úgy egyszerűen kiírja magát a számottevő emberek csoportjából, hanem a tüdőlövéshez hasonlóan hosszas szenvedéseket okozva önmagának, még jó ideig szembesülnie is kell önmaga nevetségességével. Abban ugyanis biztos lehet bárki, hogy egy ilyen magas labdát, amit dr. Falus Ferenc úr a videójával felhajított, még a legjobb érzésű ellenfél is kíméletlenül lecsap.

Falus Ferenc

Tudom, hogy nem szorul hosszas elemzésre maga a klipp, hisz minden másodperce bravúrosan felépített és vérprofi. Hiszem, hogy aki egyszer látta, az többször is megnézte. Abban az esetben mindenképp, ha ugyanúgy lesokkolta a látványvilág, mint engem.

Kezdeném azzal, hogy egy olyan kaliberű embert, mint dr. Falus Ferenc, aki komoly szakmai múlttal rendelkezik, most pedig a székesfőváros vezetésére aspirál, csak és kizárólag öltönyben, esetleg 'business casual' ruházatban szabadna megpillantanunk. Tartozna ezzel múltjának, korának, a kiszemelt pozíciónak és nem utolsó sorban nekünk, választópolgároknak. Kivételt ez alól csupán olyan esetek képezhetnének, amikor pl. a delikvens sportol, ha ezen tevékenysége az arculatának része.

A nyitó jelenetben egy számunkra ismeretlen ember, aki ruházatából ítélve épp az imént vihette ki a szemetet, elfogadja a kihívást. Hogy kik és mire hívták ki, azt egyelőre még jótékony homály fedi, de szerencsére másodperceken belül beúszik a képbe egy kifejezetten műértő kutya. (Valószínüleg még ÁNTSZ-es korszakában olthatta be a gazdája rossz ízlés ellen) Az eb egyszer csak ádázul vakarózik, amit a felületes szemlélő akár még a bolhák elleni illiberális fellépésnek is vehet, de hamar világossá válik, hogy a segítőkész négylábú csak a vállalhatatlan zokni/papucs kombinációt igyekezett kitakarni a jelenetből. Nem hiába, a kutya az ember legjobb barátja.

Eddig a pontig még azt is gondolhatnánk, hogy egy tudatosan felépített, kusturicai klisével van dolgunk. Van itten, kérem szépen, ágról szakadt pasi, nő egy lavór vízzel, járni alig tudó purdé, bolhás kutya, legelésző ló, természet lágy öle. A faszi kissé beszédhibásnak tűnik, bár az is lehet, hogy csak be van baszva, esetleg szippantott. A szöveget nem nagyon lehet követni, kissé improvizatív.

Első blikkre fogalmad sincs, hogy ki ez, mit akar?! Terrorista, aki épp követeléseket próbál megfogalmazni? Nem tűnik dzsihádistának, bár a szemeiben van valami réveteg... és mire kell a kölök??? Csak nem fogja itten lefejezni???

A kisfilm elérkezett a csúcsjelenetéhez. Az időközben megjelenő másik kutya, amelyikről sokáig azt hittem, hogy borzas macska, haverjával együtt kibattyog a képből, ezzel mintegy nagytotálban ráirányítja a figyelmet a pólós, klottgatyás csávóra. Tudod, hogy valami készül, mert a kutyák meg szokták érezni az ilyet. És hopp! A főnök, akiről időközben a pólója alapján azt is megtudtuk, hogy ő a legjobb apa, egy intéssel parancsot oszt, s a lavóros amazon legott nyakon borítja egy lavór vízzel...Teszi mindezt nagy-nagy örömmel, minden egyes mozdulatában benne van még a tegnap elszenvedett verés megalázó emléke... na mindegy, majd azt mondjuk, hogy átesett a retrieveren...

A vízből persze kapott az az eszement kis purdé is, aki folyton láb alatt van, f..nak rohangál ott folyton az ilyen?! Éktelenül nagy sivalkodásba kezd a számunkra láthatatlan operatőr nagy-nagy örömére (az is biztos egy szadista állat...). Közben persze a csöpögős csávó is igyekszik valamit közölni, de ebből semmit sem lehet érteni a kölök visítása miatt. Tán jobb is ez így.

Összességében értem én az üzenetet. Na, a kocka ember is megmutatja, milyen fasza csávó is tud ő lenni ám, ha akar. Meg laza, meg fenszi, és érti ő az idők szavát. Meg hogy felúszott mostan itt a mi kedvünkért a fősodorra! Érzékelte, hogy ezt csinálja a fél világ, nosza beállt ő is. Csak hát ilyen az, drága barátom, amikor valami nem belülről jön. A humort nem lehet tanulni, az bizony születik velünk, vagy nem jön meg soha. Az biztos, hogy sok embernek sikerült ezzel a kis videóval mosolyt csalni az arcára. Ha ez volt a terv, hát sikerült, lehet keresni valami kellemes melót ősztől.

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de dramaturgiailag a lovat én átgondolnám még egyszer...

Kun Gergely

0 Tovább

Gatsbyk után kockás dandyk

A klasszikus férfidivat nem tartozik a nap mint nap karakteres újdonságokkal jelentkező, vibráló, percenként valami újat vajúdni akaró, sokszor erőltetetten ’flashelő’ területekhez. Szoktam volt mondogatni az ügyfeleimnek, hogy amíg a hátunkra nem nő egy harmadik kar, jó pár ruhadarabot az elegáns férfi kvázi örökérvényűnek tekinthet.

Hosszú ideje érzékelhető, hogy az öltönyök és zakók szabása, színvilága a letisztultság felé halad. Olyannyira igaz ez, hogy az új kollekció megrendelésekor számos alapanyagot – többnyire a basic tónusokat – öltönyként és zakóként egyaránt meg lehetett rendelni. Szezonokon átívelően voltam tanúja annak, hogy a változatosságot egyértelműen a kiegészítő ruhadarabok kreatív kombinációja jelentette. A formális viseletet a mindennapokban magára öltő férfi ingeivel, nyakkendőivel, díszzsebkendőkkel tudta kommunikálni, hogy egy-egy szituáció más, mint a többi. Így évek óta velünk vannak a harsányabb ingek, a határozott, sokszor „üvöltős” díszek, sokgombos, magasított gallérok, eltérő színű mandzsetták. Midezektől függetlenül egyik-másik elegáns rendezvény dress code meghatározás nélkül is az egységesen kék zakósok gyülekezetévé vált.

Párhuzamosan a fentebb vázolt folyamatokkal érzékelhető az is, hogy a casual viselet egyre elfogadottabb. Ez a fajta öltözködés komoly szerepet szán a zakónak, mint a formális öltözködésre még haloványan emlékeztető ruhadarabnak. Talán ez a megnövekedett hangsúly, valamint az ezzel együtt felszínre törő változtatási igény hívta életre a karakteres zakót.

Korábban már beszéltünk arról mi is, hogy végigsöpört a divat műértőbb felén az úgynevezett ’Gatsby style’. Nagyon úgy néz ki, hogy ez a forgószél mintegy hordalékként újfent itt hagyta nekünk a dandyt. A kártyákat jól összekeverték, és a friss leosztásnál határozottan látszik, fordul a kocka. Soha ennyi kockás (értsd rácsos), tűpettyes, halszálkás, melanzsos zakót nem láttam még image fotókon és a kollekciókban! Sőt, ha ez nem volna éppen elég egy dinamikus váltáshoz, még a színek is kilépnek a kockázatot kerülni akaró kategóriákból. Ne csodálkozzunk azon, ha ősszel a budapesti utcákon is mind gyakrabban futunk majd össze egy-egy zöld-, barna-, rozsdavörös-, sárga-, vagy akár lazacszínű felsővel.

Tudom jól, hogy a hazai közeg jelentős része nem annyira kísérletező alkat, és ha teheti, inkább a „Jolly Joker” darabokra koncentrál. Megértem őket, és nekik üzenem: ez a trend olyan intenzitással tör elő, hogy bátran belenyúlhatnak még a kevésbé merész férfitársaim is. Mindenkinek üzenem: nyugi, ez a hangulat egy darabig velünk marad!

Kun Gergely

1 Tovább

Gardrób

blogavatar

Felnőtt tartalom, csak igényes és érett férfiaknak! Mindent megtudsz arról, hogy mit tehetsz azért, hogy a nők felfigyeljenek rád, az üzletfeleid elismerjenek, és követendő példának tartsanak, de legfőképpen, hogy te magad rátalálj saját stílusodra.

A Loft Outlet divatszakértőjének Instagram oldala - gerrri74

Instagram

Kövesd a Loft Outletet a Facebook-on

Legfrissebb bejegyzések

HTML

Címkefelhő

loft outlet (23),ferfi divat (20),öltöny (13),férfi öltöny (9),Loft (9),zako (5),divat (4),mesterházy attila (4),nyakkendő (3),Giorgio Armani (3),Kiszel Tunde (3),Sebestyan Balazs (3),Orbán Viktor (3),férfi ing (3),Roberto Cavalli (3),hamisítás (3),Hermes (2),Louis Vuitton (2),trendszetter (2),Brad Pitt (2),Pinter Attila (2),Benedek Tibor (2),gucci (2),menyasszony (2),Schiffer András (2),Rodeo Drive (2),berki krisztián (2),Los Angeles (2),Instagram (2),Herczeg Zoltan (2),szalagavató (2),slim fit (2),Róma (2),gatsby (2),Vona Gábor (2),férfi cipő (2),Lagzi Lajcsi (2),Friderikusz Sándor (2),smoking (2),stohl andrás (2),magyar futballvalogatott (2),Fodor Gabor (2),esküvő (2),casual (2),messi (2),Schobert Norbert (2),Rubint Réka (2),slim féfri divat (2),Andy Vajna (2),palácsik timea (2),mszp (2),Gyurcsány Ferenc (2),hosszú ujjú ing (1),Eurovíziós dalfesztivál (1),Conchita Wurst (1),Kelemen Anna (1),Rövid ujjú ing (1),Robbie Williams (1),Budapest Sportaréna (1),Thomas Neuwirth (1),tom ford (1),kommunikáció (1),balázs (1),4n4ln (1),trendsetter (1),Beverley Hills (1),Magyar Labdarugo-szovetseg (1),Vajna Tímea (1),Sebestyén Balázs (1),californication (1),Balaton (1),magyar labdarugo valogatott (1),donatella versace (1),Ata (1),V Zolika (1),Budapest Taxi (1),Bango Margit (1),Medveczky Ilona (1),kuki (1),sípálya (1),jagermeister (1),yeti (1),hütte (1),Unicum (1),kiszel tünde (1),Gundel Takacs Gabor (1),Dolhai Attila (1),Pokorny Lia (1),Zámbó Árpád (1),Demokratikus Koalíció (1),Orbán Vikor (1),horvath csaba (1),Deutsch Tamás (1),raszta frizura (1),Bagi-Nacsa (1),Budai Gyula (1),Szecsődi Ráró (1),Szecsődi Károly (1),nünüke (1),pompás nünüke (1),LMP (1),Zsidro Tamas (1),újságírók (1),Gerbeaud-haz (1),meglepetés party (1),szülinap (1),Kun Gergely (1),Vona (1),sajtótájékoztató (1),Gerbeaud (1),red neck (1),Gyurcsán Ferenc (1),kőbányai kínai piac (1),mellény (1),sál (1),átmeneti öltözködés (1),Galeries Lafayette (1),győzike (1),Bál (1),Tallai Andras (1),puskás ferenc (1),Story Gala (1),Harrods (1),GUM (1),Jason_yeats (1),Thomasopdebeeck (1),Alexander.kraft (1),Toth Vera (1),madonna (1),il Bacio di Stile (1),Hex tie (1),Hexenschuß (1),mezőkövesd (1),férfi nadrág (1),Összezárva Friderikusszal (1),Berki (1),Született feleségek (1),férfi karkötő (1),loftoutlet (1),useunused (1),formaruha (1),olimpia (1),Scherer Péter (1),Stohl András (1),sportöltözék (1),citytrail (1),futás (1),Noszály Sándor (1),lopás (1),szomszédok (1),szulejmán (1),Válótársak (1),Keymanstyle (1),Valentino (1),Dandy (1),kockás öltöny (1),Gáspár Győző (1),Emir Kusturica (1),Falus Ferenc (1),Főpolgármesteri Hivatal (1),Schobert Norbi (1),ice bucket (1),önkormányzati választás (1),Hajdú Péter (1),Zimányi Linda (1),focistafeleségek (1),Robben (1),Dress for less (1),tippmix (1),FIFA (1),Puzser Robert (1),selfie (1),futball vilagbajnoksag (1),Norbi Update (1),norbi (1),double monk (1),férfi kiegészítők (1),Ausztrália (1),Andre Goodfriend (1),habony árpád (1),dolce & gabbana (1),Zuckenberg (1),Szalay-Bobrovinczky Kristóf (1),női egyenjogúság (1),Karl Stefanovic (1),John Deere (1),Andre Agassi (1),tőzsde (1),Private banking (1),elegans (1),The Today Show (1),Dardai Pal (1),üzleti dress code (1),Marshalls (1),ruházat (1),Radics Gigi (1),COMET-dijkioszto (1),Comet Gála (1),VIVA COMET-dij (1),Farkashazy Tivadar (1),Vágó István (1),Juszt László (1),Gálvölgyi János (1),Szabó Zsófi (1),Comet Cloth Comedy (1),Csobot Adél (1),esküvői ruha (1),Vőlegény (1),Kállay Saunders András (1),vv béci (1),Loft Out (1),gigi (1),Osvárt Andrea (1),Pampalini (1),Bajnai Gordon (1),Kilián-laktanya (1),Csányi Sándor (1),Balotelli (1),Női és Gyermekruha Nagykereskedelmi Vállalat… (1),ballonkabát (1),megcsalás (1),divat világa (1),outlet (1),Dzsudzsak Balazs (1),világbajnokság (1),Nino Cerutti (1),Szárszói találkozó (1),Szárszó (1),Pep Guardiola (1),guardiola (1),férfi vízilabda-válogatott (1),Barcelona (1),vőlegény ruhája (1),esküvői öltöny (1),pénzmogul (1),üzleti tárgyalás (1),Ferrari (1),zakó (1),trend (1),ing (1),learazas (1),sale (1),szabó (1),Savile Row (1),ford (1),bmw (1),Audi (1),porsche (1),Lionel Messi (1),méret (1),Aranylabda (1),öltözék (1),nadrág (1),fat boys slim (1),Rogán Antal (1),lanvin (1),Fendi (1),Horn Gyula (1),Barack Obama USA elnök (1),menyasszonyi ruha (1),politikusok (1),Louis Vuitton hátizsák (1),Ferragamo (1),metroszexualis (1),Firenze (1),Nápoly (1),Milano (1),Zsolnay Porcelanmanufaktura Zrt. (1),Michelin csillag (1),meleg (1),buzi (1),Vidámpark (1),nyakkendo (1),pataky attila (1),Fásy Ádám (1),Bunyós Pityu (1),Postás Józsi (1),Balazs Pali (1),cakó kinga (1),Sugarbird ruhakollekcio (1),DJ Ötzi (1),Csóré Béla (1),rtl klub (1),Pitt Immagine Uomo (1),Istenes Bence (1),Eder Krisztian (1),VV6 (1),zombi (1),szex (1),ejszakai elet (1),Budapest (1),teli olimpia (1),Szocsi (1),Etyek (1),Liptai Claudia (1),Hajos Andras (1),Árpás László (1),Rokusfalvy Pal (1),Joshi Bharat (1),Fekete Laci (1),nagy duett (1),győr (1),médiabál (1),Szocsi olimpia 2014 (1),Szocsi 2014 (1),ruha (1),h&m (1),Giorgo (1),Ómolnár Miklós (1),Ralph Lauren (1),Alföldi Róbert (1),Caramel (1),rendőrség (1),kannás bor (1),Vácszentlászló (1),Zacher Gabor (1),Dobó Kata (1),tél (1),MÁV-Aszód (1),aszód (1),wellness-hetvege (1),wellness szallodak (1),dresscode (1),mély dekoltázs (1),Kaposvari Egyetem (1),öltözködési tanácsadó (1),öltönyök (1),középosztály (1),gazdagság (1),Steve Siebold (1),siruha (1),sibakancs (1),Tilla (1),Vadon Jani (1),wunderschön (1),Kulka János (1),fasfhionfave (1),Wolfie (1),Carbonfools (1),fehér balázs (1),Leonardo DiCaprio (1),George Clooney (1),teczar szilard (1),szőke nő (1),billiárd (1),éjszaka (1),buli (1),Berki Krisztian labdarugo (1),ingyen buli (1),magna cum laude (1)

Tőlünk kérj öltözködési tanácsot!