Miről árulkodik az öltözéked? Rólad vagy a partneredről?

Egy kis oktatófilmet adunk nektek ajándékba. Kíváncsian várjuk, mit gondoltok.

0 Tovább

Hogyan lesz pofátlanul gazdag az ember?

Steve Siebold három évtizedet töltött azzal, hogy gazdagokkal készített interjúkat, és kutatta, hogy mi különbözteti meg őket a többi embertől. Kiderült, hogy ez is nem annyira magával a pénzzel kapcsolatos, hanem inkább a gondolkodásmóddal. Mint a kártyában: 21 a nyerő. Ennyi szempontban térnek el a gazdagok az úgynevezett átlagos gondolkodású emberektől. 

Steve Siebold


A Business Insider írása szerint az eredmény az volt, hogy ez nem annyira magával a pénzzel kapcsolatos, hanem inkább a mentalitásukkal. „A középosztály azt mondja az embereknek, hogy legyenek boldogok azzal, amijük van. Ráadásul a legtöbben rettegni kezdenek, ha pénzről van szó" – mondta a szerző.

1. Az átlagember szerint a pénz minden baj okozója. A gazdagok szerint viszont a szegénység. Az egyszerű polgár agyát általában átmosták és azt gondolja, hogy a gazdagok mind becstelenek vagy legalábbis szerencsések. Sok alacsonyabb jövedelmű közösségben emiatt a meggazdagodás valósággal szégyen. „A legjobbak tudják,hogy a pénz nem garantálja a boldogságot, de könnyebbé és sokkal élvezetesebbé teszi az életet" – írja Siebold.

2. Az átlagember azt gondolja, az önzés bűn. A gazdag ember hiszi, hogy az önzés erény.
„A gazdagok mennek és megpróbálják boldoggá tenni magukat. Nem próbálják megjátszani, hogy megmentik a világot." Az a baj, hogy a középosztálybeliek ezt negatívan értékelik, és ez szegényen tartja őket. Ha nem tudsz vigyázni magadra, nem vagy abban a helyzetben, hogy bárki máson segíts. Nem adhatod oda azt, amid nincs.

Nem adhatod oda, amid nincs

3. A tömegek „lottó-mentalitásúak", a gazdagok „cselekvés-mentalitásúak".
A tömegek arra várnak, hogy kihúzzák az ő számaikat, és imádkoznak a fellendülésért. A nagy emberek eközben megoldják a problémákat. A középosztálybeli hősök várnak valakire, lehet, hogy Istenre, lehet, hogy a kormányra, a főnökükre vagy a házastársukra. Az átlagemberek gondolkodása szüli ezt az életfelfogást, miközben egyre ketyeg az életük órája.

4. Az átlagember azt hiszi, a gazdagsághoz vezető út a hivatalos oktatással van kikövezve. A gazdagok a speciális tudás megszerzésében hisznek.Sok világklasszis csak kevés hivatalos iskolát végzett, és vagyonukat további speciális szaktudás megszerzésével és értékesítésével halmozták fel. A tömegek meg vannak győződve arról, hogy a mesterfokozatok és doktorátusok megszerzése vezet a gazdagsághoz, többnyire, mert be vannak zárva saját gondolkodásmódjukba. A gazdagokat nem érdeklik az eszközök, csak a végeredmény.


5. Sokan a régi szép idők után vágyódnak. A gazdagok a jövőről álmodnak.
A maguk erejéből milliomossá lett (self-made) emberek azért lettek gazdagok, mert hajlandóak voltak nagy kockázatot vállalni, előrevetíteni álmaikat, céljaikat, ötleteiket egy ismeretlen jövőbe. Akik azt hiszik, hogy a legszebb éveik már elmúltak, ritkán lesznek gazdagok, és gyakran boldogtalansággal és depresszióval küzdenek.

6. Az átlagemberek a pénzhez érzelmileg viszonyulnak. A gazdagok logikusan gondolkodnak róla.
Egy többnyire okos, jól képzett és más szempontból is sikeres személy egyik pillanatról a másikra képes átalakulni egy félelemközpontú személyiséggé, akinek a legnagyobb pénzügyi ambíciója az, hogy békében vonuljon nyugdíjba. A gazdagok látják, mire képes a pénz és mire nem, a logika szemüvegén keresztül. Tudják, hogy döntő fontosságú eszköz, amely választási lehetőségeket és esélyeket kínál.

7. Az átlagemberek nemszeretem dolgokkal keresik a pénzt. A gazdagok a szenvedélyeikkel.
Az átlagember számára úgy tűnik, mintha a gazdagok állandóan dolgoznának. Pedig a felső tízezer egyik legokosabb stratégiája, hogy azt csinálja, amit szeret, és talál rá módot, hogy meg is fizessék érte. A másik oldalról, a középosztály olyan állásokat fogad el, amelyeket nem szeret, mert szüksége van a pénzre. Az iskolában és a társadalomban ugyanis arra tanították, kondicionálták, hogy a pénzkereset egyenesen arányos a fizikai vagy szellemi erőfeszítéssel.

8. Az emberek alacsony elvárásokat támasztanak, hogy sohase kelljen csalódniuk. A gazdagok keresik a kihívást. Pszichológusok és más szakemberek gyakran azt javasolják az embereknek, hogy alacsonyra tegyék az élettel szembeni elvárásaikat, hogy biztosan ne érje őket csalódás. Magas elvárások nélkül azonban senki sem vált volna gazdaggá vagy valósította volna meg álmait – írja a szerző.

9. A többség azt hiszi, hogy tenned kell valamit, hogy gazdaggá válj. A gazdagok azt hiszik, hogy lenned kell valakinek hozzá. Ezért van az, hogy olyan emberek, mint Donald Trump, milliomosból elszegényednek és több milliárd dolláros adósságot felhalmoznak, hogy aztán gazdagabban térjenek vissza, mint valaha. Míg a tömegek a teendőkre fókuszálnak és cselekedeteik azonnali eredményére, addig a nagy emberek tanulnak és minden tapasztalatból tovább gyarapodnak, akár siker volt, akár kudarc. Tudják, hogy a valós jutalmuk az, ha emberi sikergépekké válnak, amely egyszer majd kiemelkedő eredményeket fog produkálni.

10. Az átlagemberek azt hiszik, pénz kell a pénzcsináláshoz. A gazdagok mások pénzét használják.
A lineáris gondolkodás szerint az embereknek először pénzt kell keresniük, hogy még többet kereshessenek, de az író szerint a gazdagok egy cseppet sem haboznak mások pénzéből megalapozni a jövőjüket. A gazdagok tudják, hogy nem számít, hitelképesek vagyunk-e valamihez. Az igazi kérdés az, „megéri-e megvásárolni, befektetni, harcolni érte"?

11. Az átlagemberek azt hiszik, a piacokat a logika és a stratégia irányítja. A gazdagok tudják, hogy az érzelem és a kapzsiság. A sikeres részvénypiaci befektetés nemcsak valamiféle különleges matematikai képlet kérdése. A gazdagok tudják, hogy a pénzügyi piacokat elsősorban a félelem és a kapzsiság mozgatják, és ezt a tényezőt figyelembe veszik a kereskedésnél és a trendeknél. Ez a tudás az emberi természettel kapcsolatban, és a kereskedésre átterjedő hatása stratégiai előnyhöz juttatja őket a vagyonuk felépítésénél.

12. Az egyszerű polgár a lehetőségein felül él. A gazdagok lehetőségeiken alul.
A gazdagok századokon keresztül tudták a titkot: először légy gazdag, aztán majd megengedheted magadnak. A gazdagok nem azért élnek a lehetőségeik alatt, mert annyira okosak. Hanem mert annyi pénzt keresnek, hogy megengedhetik maguknak, hogy királyként éljenek, miközben még mindig van dugiban egy fél királyságra való pénzük.

13. Az átlagember azt tanítja a gyermekeinek, hogyan éljenek túl. A gazdagok azt, hogy legyenek gazdaggá. Az emberek azt mondják, hogy a gazdagok azt tanítják gyerekeiknek, nézzék le a tömeget, mert azok szegények. Siebold ezzel nem ért egyet, szerinte azt tanítják nekik, hogy az objektív valóság szemüvegén át nézzék a világot – oly módon, amilyen a társadalom valójában. Ha a gyerekek korán megértik a vagyon jelentését, valószínűbb, hogy később is törekedni fognak a megszerzésére.

14. Az átlagemberek hagyják, hogy stresszelje őket a pénz. A gazdagok megnyugvást találnak benne.
Az egyik oka, hogy a gazdagok több vagyont szereznek, az, hogy nem félnek beismerni: a pénz a legtöbb problémát képes megoldani – mondja Siebold. A középosztály a pénzre mint egy szűnni nem akaró szükséges rosszra tekint, amelyet az élet részeként el kell viselni. A felső tízezer a pénzt mint a nagy felszabadítót látja, amelyből ha elég van, akkor meg lehet vele szerezni a lelki nyugalmat.

15. A középosztály inkább szórakozni szeret. A gazdagok inkább képezni magukat. Bár a gazdagok nemigen foglalkoznak azzal, hogy a formális (hivatalos) oktatás segítségével növeljék gazdagságukat, mégis nagyra értékelik, ha jóval az iskola után is tanulhatnak, mondja Siebold. „Menj be egy gazdag ember otthonába, és azon dolgok egyike, amelyeket meg fogsz pillantani, egy hatalmas könyvtár lesz, amelyet önképzésre használnak azért, hogy még sikeresebbek legyenek. A középosztály ezzel szemben regényeket, bulvárirodalmat, szórakoztató magazinokat olvas" – teszi hozzá.

16. Az átlagember azt hiszi, a gazdagok sznobok. Pedig a gazdagok csak hasonló gondolkodásúakkal akarják körülvenni magukat. A pénzhez való, a középosztályt mérgező negatív mentalitás az, aminek eredményeképp a gazdagok a gazdagokkal lógnak. A gazdagok nem engedhetik meg maguknak a pesszimista, fatalista hozzáállást, gondolatokat, amit gyakran sznobságként értenek félre. A felső tízezer sznobnak való megbélyegzése egy újabb módszer arra, hogy az átlagember jobban érezze magát saját magával és középszerű életútjával kapcsolatban.

17. A tipikus polgár a spórolásra összpontosít. A gazdagok a pénzkeresetre.
A szerző elmélete szerint a vagyonosak arra fókuszálnak, mit fognak azon nyerni, ha kockázatokat vállalnak, és nem arra, hogy megőrizzék, amijük van. Miközben a tömegek kuponokat gyűjtögetnek és spórolósan élnek, elszalasztják a nagyobb lehetőségeket. A gazdagok még a legnagyobb pénzszűke esetén is elvetik a tömegek filléres gondolkodásmódját. Mesterei annak, hogy ilyenkor is arra fókuszálják szellemi energiáikat, amire kell: a nagy pénzre.

18. Míg az átlagember óvatosan jár el a pénzügyekben, a gazdagok tudják, mikor kell kockázatot vállalni. A tőkeáttétel a gazdagok jelmondata Siebold szerint. (A tőkeáttétel saját tőkénk növelését jelenti idegen tőkével, például kölcsönből, hogy nagyobb értékű üzletet tudjuk kötni. Így a lehetséges nyereség és lehetséges veszteség értéke egyaránt megnövekedik.) Minden befektető veszít időnként, de a felső osztály tudja, hogy bármi is történjék, egyszer többet fog tudni keresni.

19. A kisemberek a nyugalmat szeretik. A gazdagok a bizonytalanságban is megtalálják a békéjüket.
A legtöbb embernek nehezére esik, hogy felvállalja a kockázatokat, amelyekkel milliomossá lehet, sokan nem szeretnek ilyen kihívásokkal élni. Fizikai, pszichikai, érzelmi nyugalom, elégedettség áll az átlagemberek gondolkodásának középpontjában. A felső osztálybeliek korán megtanulják, hogy milliomossá válni nem könnyű, és a nyugalom iránti vágy romboló lehet. Megtanulják, hogyan érezzék magukat nyugodtan folyamatos bizonytalanság közepette is.

20. Az átlagemberek nem kötik össze a pénzt az egészséggel. A gazdagok tudják, hogy a pénz életet menthet. Miközben az USA-ban az átlagemberek az állami („Obamacare") és vállalati egészségügyi ellátással kapcsolatban kapnak hajba egymással, a szupergazdagok magánbiztosítást kötnek. Itt egy éves díj lehetővé teszi, hogy a nap 24 órájában egy olyan magánorvos álljon a rendelkezésükre, aki csak egy szűk kört szolgál ki. Egyes gazdag környékeken ezek az orvosok már a páciensek közelében is laknak.

21. Az átlagember azt hiszi, választania kell a gazdagság és a nagy család között. A gazdagok tudják, hogy megkaphatják mindkettőt. Az a meggyőződés, hogy a gazdagságnak a család rovására kell mennie, a szerző szerint nem más, mint megfutamodás, agymosás eredménye. „A gazdagok tudják, hogy mindent megkaphatsz, amit akasz, ha a kihíváshoz az elméd szeretettel és jóléttel közelít" – írja a szerző.

forrás: privátbankár.hu

6 Tovább

Nyílt levél Schobert Norbertnek

Kedves Norbert,

régóta figyelem pályafutásodat, és meg kell, mondjam, azon kevesek közé tartozom, akik elismerőleg tekintenek az általad elért üzleti sikerekre. De (és itt már nem vagyunk kevesen): képtelen vagyok mit kezdeni azzal, hogy olyan témákban is megszólalsz, amikhez sem szakértelmed, sem érzéked nincs, és úgy gondolod, hogy váteszi lelkesedésed polichisztorrá avat. Mégis szerepelj a Frizbiben álszakértőként, szólj hozzá a halálbüntetés visszaállításának témájához, vagy számolj be a szívműtétedet követő túlvilági kalandjaidról, a rólad alkotott képem még így is pozitív előjelű marad.

Nagyon szépen kérlek, ne rontsd ezt el!

Rubint Réka és Schobert Norbert

Te nem biztos, hogy tudod, de én ruhával foglalkozom már egy darab ideje és kritikus észrevételeimnek ebben a témában adok hangot. Barátaim, vevőim kedvelik ezeket a dörmögéseimet, ezért folyamatosan hajigálják felém a magas labdákat e tárgykörben - hogy jó erős képzavarral éljek.

Te is így kerültél elém pároddal, amint valamilyen rendezvény sajtófala előtt pózoltok. Réka ruhája teljesen rendben van, egyébként azt kell, mondjam, rá jellemző módon. Nejed ugyanis minden kis apró részletre odafigyel a fődarabtól kezdve a kiegészítőkön át, és persze nem marad ki a frizura és a smink sem. Egy aprócska tény azonban belezavar az általa stílusosan megteremtett, kellemes harmóniába: ez pedig Te vagy, Norbert.

Még akkor sem, ha egy esemény esetleg adománygyűjtő party a rászorulók számára, neked semmi esetre sem feladatod eljátszani Réka mellett az ágról szakadt célcsoportot, aki „ezt az öltönyt kukázta, és hát nem a mérete, istenem, ez van” alapon öltözött fel az estére.

Engedd meg, hogy megjegyezzem, te mindjárt két olyan szerepet is betöltesz, ami az üzletemben megforduló férfiak típushibájának alapja. 1. Hajlamos vagy azt hinni, hogy mindent JOBBAN tudsz. 2. Sportemberként keresed az öltözködésben is a komfortérzetet.

Kifejteném:

1. Felépítettél a semmiből egy birodalmat (ezúton is gratula), „one man show”-ként viszed a boltot, éppen ezért hajlamos vagy azt hinni, te mindent JOBBAN tudsz, ezért egyre kevésbé fogadsz el külső kritikát. Ez csak részben a te hibád, bizonyára többségében az az „A” típusú bólogató, seggnyalók vesznek körbe, akik inkább nem szólnak, csak nyugalmuk legyen a főnöktől, továbbá Réka hibája is, aki nem egyszer bizonyította már öltözési képességeit, így felteszem, látja, hogy te viszont kramancul nézel ki…

2. A mai napig aktív sportemberként - további sikeres évtizedeket kívánok az edzőtermekben - életed jelentős hányadát kifejezetten mozgásra létrehozott, kényelmes, célszerű textilben éled. Az ilyen ember az elegáns ruházat kiválasztásakor hajlamos a méreténél nagyobb darabokhoz nyúlni, mivel azokban megtalálja a számára oly kedves komfortérzetet.

Ez hiba!

Ha esetleg úgy adódik az életben, hogy elegáns ruházatod kiválasztásában az én szerény segítségemet kérnéd, bizonyára abból indulnék ki, hogy neked minden pillanatodban a friss, fiatalos, hibátlan testalkatú megjelenést kell kommunikálnod!

Szóba se jöhet nálad (megjegyzem másoknál se, akik nálam öltöznek), hogy térdig érő zakóujjban, trottyos nadrágban, féloldalasan hosszú cipőfűzőben, háború előtti szélességű nyakkendőben pózolj a kamerák kereszttüzében! Ez a felső annyira bő rajtad, hogy még annak illusztrálására is „toomuch”, mennyit képes fogyni valaki a termékeid használatával!

Billentyűzetet pedig azért vertem mostan, mert Norbi, ez már nem az első eset, hogy ilyen méltatlan szerelésben jelensz meg valahol, ami azt sejteti, hogy magát a témát nem tartod sokra.

Ebben nagyot tévedsz!

Te minden egyes percben magadat adod el, ez a vállalkozás rólad, a te sikereidről szól. Éppen ezért van a sok követőd, mert képesek azonosulni az általad bejárt pályával.

Ne okozz nekik csalódást!

Köszönöm a figyelmed,

Kun Gergely

U.I.: Ez a kép jól szemlélelteti a mondandómat. Te sajnos a bal oldali figura lennél.

Hogy ne öltözködjünk?

 

9 Tovább

Dresscode: mangalicza a’la Kaposchvhar Universitét

Tényleg ez az esztétika szőnyegbombázás kívánt erkölcsi magasságokból szólamlani népéhez???!!!

Szerző: Kun Gergely

Televoltak a hírportálok, hogy Magyarországon végre valaki jól üstökén ragadta a ruházkodási etikettet! Hát én mindjárt rendkívül boldog lettem, hogy kicsiny hazánk ismét nagyot alkotott!

Túl nagy jelentőséget először nem is tulajdonítottam a dolognak, hiszen rendjén van ez így: öltözzünk végre valahára úgy, hogy megadjuk a módját. Nincs többé strandpapucsban beklaffogás a vizsgára csak azért, mert június van, legalább egy ing és hozzá illő sötét nadrág adja meg a tiszteletet a tanárnak, a vizsganapnak és nem utolsó sorban a nagy célnak, a diplomának.

Az események nem várt fordulata azonban sokkolt, és aggodalommal töltött el… Lázongó diákok maroknyi csapata nem átallott  felemelni a hangját a rendeleti ruházkodás ellen, s álláspontjuk mellett a meztelen igazsággal protestáltak. Mindezek után beleástam magam a témába, mégiscsak a szakterületem lenne ez a ruhaügy. 

Ahogy egyre alaposabban megismertem az egyetemi vezér elképzeléseit, kezdeti pozitív hozzáállásom betűről betűre olvadt el. Szó sem volt itten arról, hogy a diáksereget bizonyos szituációkban (vizsga, ünnepi megmozdulások, bálok, stb.) az indokolt és elvárható szettekben szerették volna viszontlátni! Időjárástól, napszaktól, hétköz-, illetve ünnepnaptól függetlenül írt volna elő a Zegyetem Fura Ura dresscode-ot a hallgatóknak.

Hiszem, hogy a ruha, kommunikáció! Egyik legnagyobb küzdelmünk a munkánk során többek között azokat a falakat lebontani az ügyfelek fejében, amelyek a minden helyzetre alkalmas „Jolly-Joker” ruha keresésére ösztönöznek. Ilyen nincs! Mindig azt mondjuk: 

ott vagy TE, a helyzet, és a magadról a közeg számára kommunikálni kívánt üzenet!

Példának okáért ugyan már mi a fenének venne föl ugyanolyan ruhát egy huszonéves egyetemista srác, ha vizsgázik, ha előadást hallgat, ha intézményi ünnepségen vesz részt???!!!

Beszerezve többé-kevésbé minden információt az ügyről, amely a legnagyobb döbbenetemre kitért nemcsak a fedetlen testrészek tiltására, de még a megfelelő parfüm, illetve smink direktívákra is, mindenképpen látni kívántam magát a rektor urat. Kíváncsivá tettek a fejlemények, hogy vaj’h ki is lehet ez a VÍZUÁLIS TOTEMOSZLOP, aki nyilvánvalóan önmaga tökéletességének hitében felkenve érzi magát a hallgatói sereg esztétikai megregulázására?

google…kaposvári rektor…képek….. beeeeeeszaaaaaaarááááááááás!!!!!!

Tényleg ez az esztétika szőnyegbombázás kívánt erkölcsi magasságokból szólamlani népéhez???!!!

Kaposvári rektor

Hát mélyen tisztelt, arany, drága Rektor Úr!

1. Az átlagos humanoid a fejét a nyak nevezetű testrészén hordja. A garat környéki heveny megfázások ellen ugyan kiválóan szigetel és véd a 20-30 cm vastagságú toka, mindazonáltal én ehelyett szerényen a jól bevált sálat javasolnám.

2. A casual dresscode a formális ruházatnál megengedőbb módon rendelkezik az ing viseléséről, így lehetőséget hagy a felső gomb (sokszor már az alatta lévő is) nyitva hagyására. Nyakkendő viselése esetén azonban kéretik az inget zártan hordani. Amennyiben a Zegyetem Rektora tántoríthatatlan híve az éjféltájban feltálalt intravénás pacalpörköltnek, és erről a jövőben sem kívánna lemondani, akár egy korai stroke-ot is megkockáztatva, úgy javallott áttérni a méretes ingekre, ahol is virtuóz módon kínálkozik a lehetőség az amorf testek befedésére is. Ha a „nyakkendő alatt felső gombkinyit” dresscode-ot Demján Sándor úrra hivatkozva szerette volna magára átemelni, úgy szerényen emlékeztetném, hogy amit szabad Jupiternek, azt nem szabad az ökörnek.

3. Erőteljes homlok felcsúszást semmi esetre sem korrigálunk tarkótájéki bozonttal! Hacsak nem az volt a terv, hogy 8-10 év kemény hajnövesztés árán valahogy előre fésüljük innen a hajat a fejtetőn jelentkező hiányok eltussolására. Jelzem, hasonlóval már többen megpróbálkoztak, orr- és/vagy fülszőrrel sem túl sikeres a mutatvány… Ha már fejszőrzet, a bajuszról is essék pár szó. Nyilvánvalóan telitalálat a felsőajak feletti szőrdísz, már amennyiben a Pógár jelmez nélkül kívánja alakítani az amatőr színjátszó körben a Csillagszemű juhász apját, amint épp birkákat terelget, s rágja csutoráját (bármi is legyen az a csutora).

Summa summarum álljon itt egy kis vicc, ami talán illik a helyezthez:

Brad Pitt és a kaposvári rektor beszélgetnek (a viccek alaphelyzetének valószerűségét nyilván nem vizsgáljuk). Egyszer csak váratlanul ott terem egy földönkívüli lény. Rendkívül barátságosan üdvözli a Földlakókat, tájékozatja őket jövetele céljáról, miszerint az itt élő fajokat szeretné összeírni, majd Brad Pitthez fordul:

- Szóval te mi vagy?

- Én ember vagyok. - Majd a rektorhoz fordul:

- És te mi vagy?

És te mi vagy?

Rektor Úr, az esztétika nem egzakt tudomány!

6 Tovább

Nyakkendővel kevesebbet költesz!

Kicsiny üzletünkben naponta akár többször is előforduló szituációt mesélek el:a kedves ügyfél már mindent szépen kiválogatott, majd mekérdezzük, „és milyen nyakkendőt szeretnél?” A kedves vásárló azonnal rávágja: „nyakkendő az nem kell, hál’ istennek azt nem kérik!”

szerző: Kun Gergely

Félreértés ne essék, erősen 30 éven felüli, területén komoly pozíciót betöltő, hímnemű Pógár képezi vásárlóközönségünk gerincét. Éppen ezért, hogy ki is az, aki kéri, vagy nem kéri a nyakatekert díszeket, azt titokzatos homály fedi.

Ügyfeleink jellemzően a céltudatos, ellentmondást nem tűrő, akaratgyengeséggel nem igazán vádolható halmazból kerülnek ki, tehát erősen gyanítható, valami más ok húzódhat meg a nyakkendő iránt táplált hűvös, elutasító érzelem mögött.

Nem mondják, de én sejtem, hogy a magyar férfi kényelemszeretete, sallangmentes „Jolly Joker” megoldások iránti olthatatlan vágya, továbbá a ruházati kérdésekben jelenlévő kompetenciahiány húzódik meg a háttérben.

A nyakkendő utálot átéltem én is. Úgy voltam a nyakkendővel, mint az egyszeri harangozó a déli harangszóval. Amikor a falun átutazó vándor kérdőre vonta, vajh’ miért is nem harangozzák el a delet, bizony annak is számtalan oka volt, csakúgy mint az én nyakkendő iránti ellenérzésemnek. Emitt csak elég azt említeni, hogy nincsen a toronyban harang, nálam pedig azt, hogy nem tudok nyakkendőt kötni… Szégyen… Nyakkendőt kötni azóta már több módon is megtanultam, a harang pótlásáról azonban nincsenek ismereteim.

Mi sem áll tőlem távolabb, minthogy a Pógárt a ruhavásárlás iránt érzett csillapíthatatlan vágyainak kibontakozásában megakadályozzam, de azért elárulnék egy pénztárcakímélő titkot. Induljunk ki abból az alaphelyzetből, hogy a Pógár kivívott státuszából adódóan öltöny viselésére van kárhoztatva. Na mármost célszerű ilyen esetben minél kisebb gardróbból, minél szélesebb variációs lehetőséget felépíteni.

Tegyük még hozzá azt az el nem hanyagolható tényt, hogy a rózsaszín, lila, ekrü, szürke stb. ing színek iránt mink magyarok mérhetetlen ellenérzéseket táplálunk. Így marad számunkra a jól bevált kék, és a mindig tettre kész fehér ing. Fentebb említettem, hogy miattam aztán megoldhatja bárki a variabilitást 10-20 öltönnyel, főleg ha eme szenvedélyének a mi intézményünkben hódol, mégis inkább azt javaslom, vegye fontolóra legalább a nyakkendő alapárnyalatok beszerzését.

Ezek véleményem szerint a vörös, a kék és a feketébe hajló antracit szürke. figyelembe véve az átlag magyar ruhásszekrényt, ezek azok a tónusok, amelyek nagy kockázat nélkül bármelyik ingünkhöz vakon társíthatók. Gondoljunk csak bele, minden ingünkhöz 3-as szorzóval tudunk eltérő megjelenést társítani!!!!

A story beruházási oldalát tekintve gondoljunk csak bele, egy ing árának harmadáért, negyedéért át tudjuk hangolni a teljes szettünket.
Szóval ne tétovázzatok, hurkot a nyakatok körém mert mondom, nagyon occcóóó!

0 Tovább

Kinek kell a pónilókinzós szemfényvesztés? - a pusztulás Vidámparkja

Persze, hogy emlékszem, hogyan is felejthetném el, a dodzsem nem működött, a körhintából kiestem, mert nem akart megállni a megfelelő helyen, a céllövöldés a maci helyett egy bádog úszónadrágot adott, mert szerinte nem csettent el teljesen a hurkapálca, de a kisoroszlán az tetszett nagyon… ja, hogy az az állatkert, aha… miért nem jöttünk többször???!!! hát nehogy má’ én tartsam el ezt a szart!!!

Szerző: Kun Gergely

Bezárt az Angol, ööö akarom mondani Vidámpark. Voltam ott párszor, annyiszor biztosan nem, hogy rájöjjek, mitől volt angol, illetve vidám. Az utolsó napokban mégis megrohanták a Zemberek a létesítményt, mindenki orrba-szájba nyilatkozott, hogy miért kell má'n bezárni, meg hogy minden eltűnik itten, ami jó, hányszor is voltunk bent, Joli, aha, igen, egyszer kb. 25 éve, aztán soha utána.

Persze, hogy emlékszem, hogyan is felejthetném el, a dodzsem nem működött, a körhintából kiestem, mert nem akart megállni a megfelelő helyen, a céllövöldés a maci helyett egy bádog úszónadrágot adott, mert szerinte nem csettent el teljesen a hurkapálca, de a kisoroszlán az tetszett nagyon… ja, hogy az az állatkert, aha… miért nem jöttünk többször???!!! hát nehogy má’ én tartsam el ezt a szart!!!

A siker csúcsán

Néztem a színes TV-ben a libasorban várakozó tömeget. Kb. 99%-nak most lett csak érdekes, amikor bezár, amikor lecseng, meghal. Míg élt feléje a kutya se nézett, de most aztán mindenki bőszen moralizál: "érthetetlen, hogy nem akarnak megmenteni egy ilyen attrakciót". A hírfoszlányokban azért ott rejtezkedik az ördög, mármint hogy az úgynevezett mutatványos szakma illusztris képviselői nem tolongtak megvásárolni a feleslegessé vált eszközöket...

Mi ez, ha nem egy kőkemény piaci ítélet a színvonaltalanságról?! Elképzeltem, ahogy a sorban pislogó családfő röhögve intette le csemetéjét, amikor az valaha a Vidámparkba vágyott. Gyerek leugatva, meccs elé visszahuppan, sör szisszen, Pistike szomorúan el. Most meg ott furakszik, hogy még egy menetet a dodzsemen...

Valamiért így vagyunk ezzel mi itt Magyarországon. A sokat szidott, ócsárolt politikus visszavonulása után szombat esti esztrád műsorokban lép fel, mint aranyos, anekdotázgató papóka. Mi pedig elfelejtjük azonnal, pedig csak pár éve volt, hogy tömegeket uszított egymás ellen, és számolatlanul lopta a közpénzt hozzá hasonlóan véresszájú sleppje segítségével.

De ez megy a fociban is. A „fénykorukban” botlábú, gólképtelen csatárok a legnagyobb arccal osztják a kritikát Messinek, Ronaldonak és társainak, mi meg tényleg elhisszük, hogy a Taktaharkány II-ben eltöltött évek feljogosítják arra, hogy szakértőként villogjon a sportadásokban.

A sportnál, azon belül is a focinál maradva, egyre többször hallom azt a dumát, hogy nekünk a mexikói vb-re kijutott csapatunk volt az igazán nagy tizenegyünk… Tényleg egyre gondolunk?! Arról beszélnek, amelyik kijutott, oszt szénné égett???!!! A nívótlanság miért válna értékké a korral? Csak jó borból válhat az idővel ikonikus álombor. Tablettás lőrének született cefréket sem a kor, sem a szakértő érlelés nem tesz ünnepelt nedüvé.

Akkor meg mire föl ez a fene nagy felhorgadás?!

Kissrác koromban sétálgattam valami „csimbummcirkuszvilágszám” jellegű, körhintás, célbalövős, pónilókínzós szemfényvesztés közepén, amikor egy „Kovács József, mutatványos” feliratú táblára bukkantam. Olvasmányaimból, filmélményeimből rögtön felsejlett előttem a fél lábbal, vágtató lovon egyensúlyozó, másik lábán karikát pörgető, délceg kardnyelő, amint éppen méretes vasrudakat készül meghajlítani csupasz nyakán. Na mondom, ezt megvárom.

Kisvártatva meg is jelent maga a hős: Kovács József. Kurta lábán lyukas cipő, derékszíjján diszkréten átbukó hájrengeteg, és kard helyett 10 másodperc alatt benyelt egy zöld üveges „Kőbányai Világos”-t…

Azóta tudom, csínnyán a szavakkal, óvatosan az emlékekkel!

Ja, és persze soha többet nem ültem körhintára…

3 Tovább

Gardrób

blogavatar

Felnőtt tartalom, csak igényes és érett férfiaknak! Mindent megtudsz arról, hogy mit tehetsz azért, hogy a nők felfigyeljenek rád, az üzletfeleid elismerjenek, és követendő példának tartsanak, de legfőképpen, hogy te magad rátalálj saját stílusodra.

A Loft Outlet divatszakértőjének Instagram oldala - gerrri74

Instagram

Kövesd a Loft Outletet a Facebook-on

HTML

Címkefelhő

loft outlet (23),ferfi divat (20),öltöny (13),férfi öltöny (9),Loft (9),zako (5),divat (4),mesterházy attila (4),nyakkendő (3),Giorgio Armani (3),Kiszel Tunde (3),Sebestyan Balazs (3),Orbán Viktor (3),férfi ing (3),Roberto Cavalli (3),hamisítás (3),Hermes (2),Louis Vuitton (2),trendszetter (2),Brad Pitt (2),Pinter Attila (2),Benedek Tibor (2),gucci (2),menyasszony (2),Schiffer András (2),Rodeo Drive (2),berki krisztián (2),Los Angeles (2),Instagram (2),Herczeg Zoltan (2),szalagavató (2),slim fit (2),Róma (2),gatsby (2),Vona Gábor (2),férfi cipő (2),Lagzi Lajcsi (2),Friderikusz Sándor (2),smoking (2),stohl andrás (2),magyar futballvalogatott (2),Fodor Gabor (2),esküvő (2),casual (2),messi (2),Schobert Norbert (2),Rubint Réka (2),slim féfri divat (2),Andy Vajna (2),palácsik timea (2),mszp (2),Gyurcsány Ferenc (2),hosszú ujjú ing (1),Eurovíziós dalfesztivál (1),Conchita Wurst (1),Kelemen Anna (1),Rövid ujjú ing (1),Robbie Williams (1),Budapest Sportaréna (1),Thomas Neuwirth (1),tom ford (1),kommunikáció (1),balázs (1),4n4ln (1),trendsetter (1),Beverley Hills (1),Magyar Labdarugo-szovetseg (1),Vajna Tímea (1),Sebestyén Balázs (1),californication (1),Balaton (1),magyar labdarugo valogatott (1),donatella versace (1),Ata (1),V Zolika (1),Budapest Taxi (1),Bango Margit (1),Medveczky Ilona (1),kuki (1),sípálya (1),jagermeister (1),yeti (1),hütte (1),Unicum (1),kiszel tünde (1),Gundel Takacs Gabor (1),Dolhai Attila (1),Pokorny Lia (1),Zámbó Árpád (1),Demokratikus Koalíció (1),Orbán Vikor (1),horvath csaba (1),Deutsch Tamás (1),raszta frizura (1),Bagi-Nacsa (1),Budai Gyula (1),Szecsődi Ráró (1),Szecsődi Károly (1),nünüke (1),pompás nünüke (1),LMP (1),Zsidro Tamas (1),újságírók (1),Gerbeaud-haz (1),meglepetés party (1),szülinap (1),Kun Gergely (1),Vona (1),sajtótájékoztató (1),Gerbeaud (1),red neck (1),Gyurcsán Ferenc (1),kőbányai kínai piac (1),mellény (1),sál (1),átmeneti öltözködés (1),Galeries Lafayette (1),győzike (1),Bál (1),Tallai Andras (1),puskás ferenc (1),Story Gala (1),Harrods (1),GUM (1),Jason_yeats (1),Thomasopdebeeck (1),Alexander.kraft (1),Toth Vera (1),madonna (1),il Bacio di Stile (1),Hex tie (1),Hexenschuß (1),mezőkövesd (1),férfi nadrág (1),Összezárva Friderikusszal (1),Berki (1),Született feleségek (1),férfi karkötő (1),loftoutlet (1),useunused (1),formaruha (1),olimpia (1),Scherer Péter (1),Stohl András (1),sportöltözék (1),citytrail (1),futás (1),Noszály Sándor (1),lopás (1),szomszédok (1),szulejmán (1),Válótársak (1),Keymanstyle (1),Valentino (1),Dandy (1),kockás öltöny (1),Gáspár Győző (1),Emir Kusturica (1),Falus Ferenc (1),Főpolgármesteri Hivatal (1),Schobert Norbi (1),ice bucket (1),önkormányzati választás (1),Hajdú Péter (1),Zimányi Linda (1),focistafeleségek (1),Robben (1),Dress for less (1),tippmix (1),FIFA (1),Puzser Robert (1),selfie (1),futball vilagbajnoksag (1),Norbi Update (1),norbi (1),double monk (1),férfi kiegészítők (1),Ausztrália (1),Andre Goodfriend (1),habony árpád (1),dolce & gabbana (1),Zuckenberg (1),Szalay-Bobrovinczky Kristóf (1),női egyenjogúság (1),Karl Stefanovic (1),John Deere (1),Andre Agassi (1),tőzsde (1),Private banking (1),elegans (1),The Today Show (1),Dardai Pal (1),üzleti dress code (1),Marshalls (1),ruházat (1),Radics Gigi (1),COMET-dijkioszto (1),Comet Gála (1),VIVA COMET-dij (1),Farkashazy Tivadar (1),Vágó István (1),Juszt László (1),Gálvölgyi János (1),Szabó Zsófi (1),Comet Cloth Comedy (1),Csobot Adél (1),esküvői ruha (1),Vőlegény (1),Kállay Saunders András (1),vv béci (1),Loft Out (1),gigi (1),Osvárt Andrea (1),Pampalini (1),Bajnai Gordon (1),Kilián-laktanya (1),Csányi Sándor (1),Balotelli (1),Női és Gyermekruha Nagykereskedelmi Vállalat… (1),ballonkabát (1),megcsalás (1),divat világa (1),outlet (1),Dzsudzsak Balazs (1),világbajnokság (1),Nino Cerutti (1),Szárszói találkozó (1),Szárszó (1),Pep Guardiola (1),guardiola (1),férfi vízilabda-válogatott (1),Barcelona (1),vőlegény ruhája (1),esküvői öltöny (1),pénzmogul (1),üzleti tárgyalás (1),Ferrari (1),zakó (1),trend (1),ing (1),learazas (1),sale (1),szabó (1),Savile Row (1),ford (1),bmw (1),Audi (1),porsche (1),Lionel Messi (1),méret (1),Aranylabda (1),öltözék (1),nadrág (1),fat boys slim (1),Rogán Antal (1),lanvin (1),Fendi (1),Horn Gyula (1),Barack Obama USA elnök (1),menyasszonyi ruha (1),politikusok (1),Louis Vuitton hátizsák (1),Ferragamo (1),metroszexualis (1),Firenze (1),Nápoly (1),Milano (1),Zsolnay Porcelanmanufaktura Zrt. (1),Michelin csillag (1),meleg (1),buzi (1),Vidámpark (1),nyakkendo (1),pataky attila (1),Fásy Ádám (1),Bunyós Pityu (1),Postás Józsi (1),Balazs Pali (1),cakó kinga (1),Sugarbird ruhakollekcio (1),DJ Ötzi (1),Csóré Béla (1),rtl klub (1),Pitt Immagine Uomo (1),Istenes Bence (1),Eder Krisztian (1),VV6 (1),zombi (1),szex (1),ejszakai elet (1),Budapest (1),teli olimpia (1),Szocsi (1),Etyek (1),Liptai Claudia (1),Hajos Andras (1),Árpás László (1),Rokusfalvy Pal (1),Joshi Bharat (1),Fekete Laci (1),nagy duett (1),győr (1),médiabál (1),Szocsi olimpia 2014 (1),Szocsi 2014 (1),ruha (1),h&m (1),Giorgo (1),Ómolnár Miklós (1),Ralph Lauren (1),Alföldi Róbert (1),Caramel (1),rendőrség (1),kannás bor (1),Vácszentlászló (1),Zacher Gabor (1),Dobó Kata (1),tél (1),MÁV-Aszód (1),aszód (1),wellness-hetvege (1),wellness szallodak (1),dresscode (1),mély dekoltázs (1),Kaposvari Egyetem (1),öltözködési tanácsadó (1),öltönyök (1),középosztály (1),gazdagság (1),Steve Siebold (1),siruha (1),sibakancs (1),Tilla (1),Vadon Jani (1),wunderschön (1),Kulka János (1),fasfhionfave (1),Wolfie (1),Carbonfools (1),fehér balázs (1),Leonardo DiCaprio (1),George Clooney (1),teczar szilard (1),szőke nő (1),billiárd (1),éjszaka (1),buli (1),Berki Krisztian labdarugo (1),ingyen buli (1),magna cum laude (1)

Tőlünk kérj öltözködési tanácsot!