A megcsalás tényleg bűn lenne?

Szerző: Kun Gergely

Még gyerekfejjel hallottam a rádióban egy szatírát. A történet nagyjából arról szólt, hogy egy ember egy másik értelmes civilizációba kerül, ahol az élőlények abszolút emberszabásúak. Minden hasonlóan zajlik, mint itt a Földön, csak egy szembetűnő különbségre figyel fel az utazó. Az idegen társadalomban rendkívüli modortalanságnak számít egymás közt kibeszélni az evéssel, annak körülményeivel, élvezetével kapcsolatos dolgokat. Ízekről, teli hassal befejezett tivornyákról szóló beszámolók rendre szemlesütött pironkodást csaltak az ottani arcokra. Ezzel szemben a szexuális élet legapróbb részleteinek zajos megtárgyalása a legtermészetesebb időtöltésnek számított a távoli bolygó lakói körében.

Furcsa, ugye? Szatíra, ami tükröt tart elénk, amiben kendőzetlenül tárulnak fel társadalmunk visszásságai. Ami ott természetes, az itt a Földön elképzelhetetlen. Ami ott bűn, az nálunk hétköznapi jelenség, átlagos esemény.

Nem kell bolygóközi hiperűrugrást végrehajtanunk, ugyanilyen kettősség fedezhető fel itt nálunk, az emberi társadalomban, elég, ha azonos időben más-más szociális berendezkedéseket veszünk górcső alá, vagy ugyanazt a kultúrát (értsd: akár kontinenst) századokon átívelően vizsgálunk.

Kibontom jobban! 2013-at írunk, és Európában elképzelhetetlennek tartanám a többnejűség felvetését anélkül, hogy bárki viccet szimatoljon, de egy földrajzilag nem olyan távoli társadalomban természetesnek tartják meglett férfiak, hogy 8-9 éves friss arájukkal a nászéjszakát elhálják, akár a gyermek fizikai és mentális sérülése árán is…

Az öreg kontinensen pár száz évvel ezelőtt még semmi akadálya nem volt unokatestvérek házasodásának a vagyon egybentartása érdekében, debill hercegek és kisnemesek ezreit szabadítva az akkori társadalomra. Számontartották büszkén kutyabőrre írt nemesi családfájukat, de fattyúk tucatjait nemzették cselédszobákban, pajtákban, úri tivornyák sötét zugaiban.

Megcsalást kiált az úgynevezett fejlett „nyugat” mihelyt elcsattan egy puszi két nem hivatalosan együvé tartozó ember közt, ha egyikőjüknek ezalatt párja van, de néhány évtizede még „aztán meg ne fázz, apukám!”-mal búcsúzott a ház asszonya a kaszinóba (értsd: kupleráj) távozó urától.

Manapság ritka az a háziasszony, akit bánt, ha férje/kedvese a házi koszt helyett egyszer egyszer az éttermi vacsorát választja. Ilyenkor normálisan adódik a kérdés, milyen volt, hogy ízlett, örülök, hogy tetszett, stb., stb… Mi történik ilyenkor? Életünk párja valamely testi örömöt él át nélkülünk, szeretjük őt, ergo, örülünk, hogy örül, önzésnek helye nincs!

Szándékosan helyezem a témát egy olyan párhuzamba, amiről tudom, hogy a primitívebb kommentelő rögtön kardért kiált. Ezekre a véleményekre abszolút nem vagyok kíváncsi, amellett, hogy tiszteletben tartom.

A felhorgadók intelligensebbjét viszont arra kérem, képzelje csak el, mennyi olyan dolog vesz minket körül, amit NEVELTETÉSÜNK okán ítélünk el, vagy magasztalunk fel. Mondok példát egy kis kitérő erejéig a belénk nevelt pozitív látásmódra: embereket ölni véleményem szerint még háborúban sem hősi cselekedet! Pedig folyamatosan ezt sulykolja a „humanista” nyugati világ…

Higgyétek el, amennyiben úgy neveltek volna benneteket, mint pl egy eszkimót, aki hajléka, étele megosztásán túlmenően asszonyát is felajánlja a betérő vendégnek, semmi problémát nem látnátok abban, hogy párotok időnként rajtatok kívül mással is jól érzi magát.

Neveltetésem, mára kialakult világlátásom azt sugallja, hogy a valódi tisztelet egyik jeleként a monogámia keretei közt éljem az életem. Nyitott, érdeklődő, gondolkodó, mérlegelő emberként viszont egyre inkább az emberi ösztönlény belső késztetéseivel abszolút ellentétes társadalmi elvárásnak tekintem ezt az íratlan szabályrendszert.

Ítéljetek bátran, de könnyen lehet, hogy bigott visszafojtásban fogant unokáitok már a téma felvetésén is csak kacagnak, majd vidáman bújnak össze aktuális partnerükkel.

9 Tovább

Il Bacio di Stile - a divat magyar szentélyében jártunk

Röhögünk, storyzunk, mindenki tele van történetekkel, melynek főhőse a leleményes magyar, aki nem vesz, hanem SZEREZ!!! Na ennek vége kispofáim… röhögünk… te figyi, Laci, te láttál itt vevőt….?

Szerző: Kun Gergely

Pár nappal ezelőtt megnyitotta kapuit a budapesti Champs-Élysées-n, az Andrássy út 19-ben a legismertebb divat márkák eddigi legnagyobb dobásaként az il Bacio di Stile, azaz a „Stílus csókja”! Örvendjetek!

Azaz, hogy nekünk, a pórnépnek csak ezen a hétfőn, de a honi celebvilág apraja-nagyja fantasztikusat pezsgőzhetett már múlt héten a ragyogó épületben. Nem baj, ezután már úgyis csak kávézni jár majd oda maximum, ha kinyit a vendéglátásról gondoskodó szekció is, mivel a pénzért akár afrikai bogarakat is evő hazai hírességek gázsija inkább csak a Háda bálaturi környezetében számít vaskosnak.

Még csak közeledünk a házhoz, máris megcsap minket az illat, melyet kutatók ezrei kísérleteztek ki azért, hogy a potenciális vevőket húsevő virág módjára csalogassák magukhoz már tömbnyi távolságokból! Vérprofizmus párosul itten kérem szépen világpolgári eleganciával, minőséggel és visszafogottsággal.

Messziről minden úgy tűnik, hogy a ház megálmodója, aki hús-vér emberek virtuális csókjaival (vagy talán még annál is merészebb tevékenységekkel) szerezte kimondhatatlan vagyonát, kiváló csapatot épített maga köré, akik magas szinten tették a dolgukat. Ahogy belépünk a divat szentélybe azt kell tapasztalnunk, hogy még ennél is többre voltak képesek.

Il Bacio di Stile belülről

A nemcsak a divatot uraló, ordító, hazai  igénytelenség közepette az il Bacio di Stile megálmodói olyan szigetet hoztak létre a szürke budapesti cityben, amit ma – merem állítani – bármelyik világváros tündöklő bevásárló negyedébe be lehetne csempészni anélkül, hogy feltűnést keltene. Illetve miket beszélek?! Dehogyis lehetne!

Frissességével, stílusával, koncepciójával az il Bacio messze kitűnne külföldi vetélytársai közül! Köszönet a megálmodónak, a mecénásnak, aki hitt benne, hogy ezt létre lehet hozni, és külön köszönet a csapatának, akik a legapróbb részletekre is odafigyelve alkották meg ezt a divat remeket!

Szinte azzal egy időben, hogy Roberto Cavalli és Giorgio Armani Budapest elhagyása mellett döntöttek, olyan divatházak mondtak igent a háznak, mint Salvatore Ferragamo, a Canali, a Brioni, a Belvest, a Lanvin, Ralph Lauren, Sergio Rossi, vagy a mai trendvilág egyik legünnepeltebb fenegyereke, Tom Ford. Hatalmas eredmény ez.

Sétálgatunk az épületben…ízlelgetjük…beleugrunk ebbe-abba…árakat nézegetünk…. Még mindig minden rendben van, töretlen az érzés. Alig észrevehető biztonsági emberek vigyázzák a milliós táskákat, az 5-600 ezres öltönyöket, a 150-200 ezres lábbeliket. Top márkákon edződött szemünknek megszokott kellékek, megszokott árszinten.

A személyzet egészen kiváló. Kifogástalan megjelenés, és ha észrevétlenség kell, akkor az, ha segítőkész oda szökkenést igényel a vevő, akkor segítőkészen odaugranak. Lapozgatjuk a cuccot. Kritikus hozzáállásunk fogást próbál találni, de nincs min, ez a hely teljesen rendben van. Lehuppanunk a számtalan kényelmes kanapé közül az egyikre, összefutunk egy ismerőssel, dumálunk, átbeszéljük a látottakat.

Il Bacio di Stile bárhol kiemelkedne a divatházak sorából

Külföldön ilyenkor jön az a rész, hogy az üzletházban sétálgató divatfertőzöttek ruházatát bámulom, és igyekszem újabb és újabb impulzusokat találni a munkámhoz. Ennél jobb előadás nem is létezik a számomra, mint a kreatívan öltözött emberi tömegen lemérni azt, hogy egy-egy tervező műhelyében megálmodott kreációkból hogyan csinál viselhető szettet a hozzáértő ember, miket emel át a ruhatárába, és mi az, amitől ódzkodik, és még kedvenc divatháza unszolására se ölti magára.

Szóval várunk, üldögélünk csendben, trécselünk. Hogy drága a ház, á dehogy! Ezek az árak mindenütt, most végre megtudja a magyar, mibe kerül ez a cucc valójában. Eddig sokan azt hitték, van olyan, hogy török Boss, mert a törökök a világon egyedül gyárthatják, hidd el, nekik egyedül szabad… legalábbis az a csomagtartóból áruló strandpapucsos kölök, aki mindig kijön az irodánkhoz, ezt mondta!

Röhögünk, storyzunk, mindenki tele van történetekkel, melynek főhőse a leleményes magyar, aki nem vesz, hanem SZEREZ!!! Na ennek vége kispofáim… röhögünk… te figyi, Laci, te láttál itt vevőt….? Mármint nem azt a japán csapatot a terhes nővel, akik azt hitték, hogy ez Four Saisons Hotel, és csak a másodikon jöttek rá, hogy nincs recepció!

Hát nem….döbbenet…már tényleg 20 perce itt vagyunk???!!! Na jó, de amikor kijött az új iPhone, akkor rendőrt kellett hívni, meg sorszám, és verekedés, és az is 200.000, és mégse egy Ferragamo csuka!!!!

Te Laci, itt nincs vevő….

Laci, ki a f…om fog itten vásárolni???!!! Il Bacio di Stile ide??? Halottnak a csók!

0 Tovább

Gardrób

blogavatar

Felnőtt tartalom, csak igényes és érett férfiaknak! Mindent megtudsz arról, hogy mit tehetsz azért, hogy a nők felfigyeljenek rád, az üzletfeleid elismerjenek, és követendő példának tartsanak, de legfőképpen, hogy te magad rátalálj saját stílusodra.

A Loft Outlet divatszakértőjének Instagram oldala - gerrri74

Instagram

Kövesd a Loft Outletet a Facebook-on

HTML

Címkefelhő

loft outlet (23),ferfi divat (20),öltöny (13),férfi öltöny (9),Loft (9),zako (5),divat (4),mesterházy attila (4),nyakkendő (3),Giorgio Armani (3),Kiszel Tunde (3),Sebestyan Balazs (3),Orbán Viktor (3),férfi ing (3),Roberto Cavalli (3),hamisítás (3),Hermes (2),Louis Vuitton (2),trendszetter (2),Brad Pitt (2),Pinter Attila (2),Benedek Tibor (2),gucci (2),menyasszony (2),Schiffer András (2),Rodeo Drive (2),berki krisztián (2),Los Angeles (2),Instagram (2),Herczeg Zoltan (2),szalagavató (2),slim fit (2),Róma (2),gatsby (2),Vona Gábor (2),férfi cipő (2),Lagzi Lajcsi (2),Friderikusz Sándor (2),smoking (2),stohl andrás (2),magyar futballvalogatott (2),Fodor Gabor (2),esküvő (2),casual (2),messi (2),Schobert Norbert (2),Rubint Réka (2),slim féfri divat (2),Andy Vajna (2),palácsik timea (2),mszp (2),Gyurcsány Ferenc (2),hosszú ujjú ing (1),Eurovíziós dalfesztivál (1),Conchita Wurst (1),Kelemen Anna (1),Rövid ujjú ing (1),Robbie Williams (1),Budapest Sportaréna (1),Thomas Neuwirth (1),tom ford (1),kommunikáció (1),balázs (1),4n4ln (1),trendsetter (1),Beverley Hills (1),Magyar Labdarugo-szovetseg (1),Vajna Tímea (1),Sebestyén Balázs (1),californication (1),Balaton (1),magyar labdarugo valogatott (1),donatella versace (1),Ata (1),V Zolika (1),Budapest Taxi (1),Bango Margit (1),Medveczky Ilona (1),kuki (1),sípálya (1),jagermeister (1),yeti (1),hütte (1),Unicum (1),kiszel tünde (1),Gundel Takacs Gabor (1),Dolhai Attila (1),Pokorny Lia (1),Zámbó Árpád (1),Demokratikus Koalíció (1),Orbán Vikor (1),horvath csaba (1),Deutsch Tamás (1),raszta frizura (1),Bagi-Nacsa (1),Budai Gyula (1),Szecsődi Ráró (1),Szecsődi Károly (1),nünüke (1),pompás nünüke (1),LMP (1),Zsidro Tamas (1),újságírók (1),Gerbeaud-haz (1),meglepetés party (1),szülinap (1),Kun Gergely (1),Vona (1),sajtótájékoztató (1),Gerbeaud (1),red neck (1),Gyurcsán Ferenc (1),kőbányai kínai piac (1),mellény (1),sál (1),átmeneti öltözködés (1),Galeries Lafayette (1),győzike (1),Bál (1),Tallai Andras (1),puskás ferenc (1),Story Gala (1),Harrods (1),GUM (1),Jason_yeats (1),Thomasopdebeeck (1),Alexander.kraft (1),Toth Vera (1),madonna (1),il Bacio di Stile (1),Hex tie (1),Hexenschuß (1),mezőkövesd (1),férfi nadrág (1),Összezárva Friderikusszal (1),Berki (1),Született feleségek (1),férfi karkötő (1),loftoutlet (1),useunused (1),formaruha (1),olimpia (1),Scherer Péter (1),Stohl András (1),sportöltözék (1),citytrail (1),futás (1),Noszály Sándor (1),lopás (1),szomszédok (1),szulejmán (1),Válótársak (1),Keymanstyle (1),Valentino (1),Dandy (1),kockás öltöny (1),Gáspár Győző (1),Emir Kusturica (1),Falus Ferenc (1),Főpolgármesteri Hivatal (1),Schobert Norbi (1),ice bucket (1),önkormányzati választás (1),Hajdú Péter (1),Zimányi Linda (1),focistafeleségek (1),Robben (1),Dress for less (1),tippmix (1),FIFA (1),Puzser Robert (1),selfie (1),futball vilagbajnoksag (1),Norbi Update (1),norbi (1),double monk (1),férfi kiegészítők (1),Ausztrália (1),Andre Goodfriend (1),habony árpád (1),dolce & gabbana (1),Zuckenberg (1),Szalay-Bobrovinczky Kristóf (1),női egyenjogúság (1),Karl Stefanovic (1),John Deere (1),Andre Agassi (1),tőzsde (1),Private banking (1),elegans (1),The Today Show (1),Dardai Pal (1),üzleti dress code (1),Marshalls (1),ruházat (1),Radics Gigi (1),COMET-dijkioszto (1),Comet Gála (1),VIVA COMET-dij (1),Farkashazy Tivadar (1),Vágó István (1),Juszt László (1),Gálvölgyi János (1),Szabó Zsófi (1),Comet Cloth Comedy (1),Csobot Adél (1),esküvői ruha (1),Vőlegény (1),Kállay Saunders András (1),vv béci (1),Loft Out (1),gigi (1),Osvárt Andrea (1),Pampalini (1),Bajnai Gordon (1),Kilián-laktanya (1),Csányi Sándor (1),Balotelli (1),Női és Gyermekruha Nagykereskedelmi Vállalat… (1),ballonkabát (1),megcsalás (1),divat világa (1),outlet (1),Dzsudzsak Balazs (1),világbajnokság (1),Nino Cerutti (1),Szárszói találkozó (1),Szárszó (1),Pep Guardiola (1),guardiola (1),férfi vízilabda-válogatott (1),Barcelona (1),vőlegény ruhája (1),esküvői öltöny (1),pénzmogul (1),üzleti tárgyalás (1),Ferrari (1),zakó (1),trend (1),ing (1),learazas (1),sale (1),szabó (1),Savile Row (1),ford (1),bmw (1),Audi (1),porsche (1),Lionel Messi (1),méret (1),Aranylabda (1),öltözék (1),nadrág (1),fat boys slim (1),Rogán Antal (1),lanvin (1),Fendi (1),Horn Gyula (1),Barack Obama USA elnök (1),menyasszonyi ruha (1),politikusok (1),Louis Vuitton hátizsák (1),Ferragamo (1),metroszexualis (1),Firenze (1),Nápoly (1),Milano (1),Zsolnay Porcelanmanufaktura Zrt. (1),Michelin csillag (1),meleg (1),buzi (1),Vidámpark (1),nyakkendo (1),pataky attila (1),Fásy Ádám (1),Bunyós Pityu (1),Postás Józsi (1),Balazs Pali (1),cakó kinga (1),Sugarbird ruhakollekcio (1),DJ Ötzi (1),Csóré Béla (1),rtl klub (1),Pitt Immagine Uomo (1),Istenes Bence (1),Eder Krisztian (1),VV6 (1),zombi (1),szex (1),ejszakai elet (1),Budapest (1),teli olimpia (1),Szocsi (1),Etyek (1),Liptai Claudia (1),Hajos Andras (1),Árpás László (1),Rokusfalvy Pal (1),Joshi Bharat (1),Fekete Laci (1),nagy duett (1),győr (1),médiabál (1),Szocsi olimpia 2014 (1),Szocsi 2014 (1),ruha (1),h&m (1),Giorgo (1),Ómolnár Miklós (1),Ralph Lauren (1),Alföldi Róbert (1),Caramel (1),rendőrség (1),kannás bor (1),Vácszentlászló (1),Zacher Gabor (1),Dobó Kata (1),tél (1),MÁV-Aszód (1),aszód (1),wellness-hetvege (1),wellness szallodak (1),dresscode (1),mély dekoltázs (1),Kaposvari Egyetem (1),öltözködési tanácsadó (1),öltönyök (1),középosztály (1),gazdagság (1),Steve Siebold (1),siruha (1),sibakancs (1),Tilla (1),Vadon Jani (1),wunderschön (1),Kulka János (1),fasfhionfave (1),Wolfie (1),Carbonfools (1),fehér balázs (1),Leonardo DiCaprio (1),George Clooney (1),teczar szilard (1),szőke nő (1),billiárd (1),éjszaka (1),buli (1),Berki Krisztian labdarugo (1),ingyen buli (1),magna cum laude (1)

Tőlünk kérj öltözködési tanácsot!