Kommunista Áutlet

Sok dologra lehet büszke a magyar! Mi a jó büdös franc hajtaná a diesel BMW-ket, mi a frászkarikával gyújtanánk világot, meg nemzeti dohányt Irinyi János gyufái hiányában?

Nélkülünk nem túl sok dinamó lenne a falusi kerékpárokon, sőt, Japánt se lett volna olyan egyszerű megleckéztetnie az amcsiknak a háború vége felé a jó öreg magyar atom nélkül!

Bárki, aki azt hinné, ezzel vége is a hazai részvételnek a történelem forgásában, az rohadtul téved!

Jómagam egy közepes forgalmú outletet üzemeltetek a székesfővárosban mindazok számára, akik az elegáns viselet olaszos előadásmódját választják. Régóta űzöm az ipart, de még én is úgy tudtam, hogy az outlet egy amerikából importált szisztéma, amit Európában az olasz divatházak gyártói honosítottak meg, és tettek országokon átívelően népszerűvé.

Hát nem, tisztelt hölgyeim és uraim, kedves barátaim, nem!

Hatvannyolc júniusában szabályosan robbantott a volt Kilián-laktanya épületében a Női és Gyermekruha Nagykereskedelmi Vállalat…

…áll a mellékelt cikkben, amelynek létrejötte Rab László nem kis oknyomozói munkáját dicséri. Semmi okunk a kételkedésre a dokumentumok hitelességét illetúen, melyek egyértelműen igazolják, hogy a tomboló kommunizmus hiánygazdasága elképesztően előremutató kereskedelmi technikát hozott létre, megörvendeztetve ezzel nemcsak a polyamid otthonkára és/vagy karton háziköppppenyre vágyó városi asszonykákat, de a férjük számára a vidéki káder rangsorban elismerő helyezést biztosító ballonkabátot beszerezni kívánó kisvárosi hölgyeket is.

Bizony, az áutlet ízig vérig magyar!

Kellemes szórakozást a cikkhez!

Az új gazdasági reform szelei fújdogáltak Pesten egy Üllői úti gyárépület udvarán. Hatvannyolc júniusában szabályosan robbantott a volt Kilián-laktanya épületében a Női és Gyermekruha Nagykereskedelmi Vállalat, amikor az udvaron is nagykeráron kezdte kínálni a raktárkészletet.

A 40-50 százalékos árengedmény fölöttébb csábító volt, az asszonyok egymást ölték a karton-, a selyem- és a könnyű szövetruhákért. Kettesével-hármasával vitték a blúzokat, a szoknyákat meg a ballonkabátokat.

Ez volt az a ruhadarab, mely hitelessé teszi a közel félévszázados hírt, személyes életsorsom alakulásában is fontos szerepet játszott. A ballonkabát legalább olyan megfejthetetlenül fontos kelléke volt a szocializmusnak, mint a nejlonharisnya vagy a szódavíz. Aki nem vajszínű ballonkabátban indult Húsvétkor locsolkodni – melyen oly jól tudott mutatni a vörösborfolt vagy a szétkenődött fasírt nyoma –, alacsonyabb rendű személynek bizonyult, olyasvalakinek, aki nem ad magára, s nem képes haladni a korral, de legfőképp a divattal. A korosodó felnőttek a Ceglédi Vasutas NB III-as tavaszi és őszi meccsein sötétkék ballont viseltek, egyenruhának minősült ez, melynek lifegő alja a Csontos és Liptai nevű futballisták góljai okozta fröccsmámor következtében szépen be tudott akadni a Fecske bicikli olajos láncába (e pompás közlekedési eszközzel a Szovjetunió segítette ki a kábé ezerszer jobb minőségű Csepel-cangát gyártó Magyarországot).

Harc a ruháért  - Népszabadság/archív - Bánhalmi János

A ballonkabát a magamfajta suttyó gyereknek is vágyálma volt. Úgy képzeltem hatvannyolcban, hogy ha nekem egyszer ilyenem lesz, felérek a csúcsra, s teljes jogú tagja lehetek szép magyar hazámnak. Ez lehetett az oka annak, hogy anyám nem az Üllői úti nagyker-csatába indult júniusban, hanem Cseszkóba ment a barátnőjével, hogy gatyákkal és bugyikkal teletömött táskákkal térjen vissza, majd a holmit értékesítve családunkat is bekapcsolja az új gazdasági mechanizmus véráramába (Dr. Agy tévés magyarázatából szűrhette le, hogy neki feltétlenül Losoncra kell utaznia). Utólag azt mondom, minden bizonnyal jobban járt volna, ha Pestre megy, s a nagyker udvarán megküzd a fővárosi hölgyekkel. Anyám szép, erős és kemény vidéki asszony volt, egyáltalán nem lett volna esélytelen.

– Ezt neked hoztam – mondta mosolyogva, s elém tette a vágy titokzatos tárgyát, a világoskék színű, barna focigombokkal díszített, cseszkó gyártmányú ballont. Melynek egyik gombját rögtön áruba bocsátottam. Egy Albert Flóris és egy Farkas Jancsis gombfocifigurát kaptam érte, s hálával gondoltam Dr. Agyra, aki azt tanította a hiány népével, hogy az üzlet az egyik legfontosabb dolog a világon. – De nagyon vigyázz rá – tette hozzá anyám –, nagyon sokat vonatoztam érte.

E felszólításnak 11 évesen eléggé nehezen tudtam eleget tenni. Ebbe a vidéki lét mostoha körülményei is belejátszottak. Azon a nyáron nagyon veszélyes volt a helyzet Cegléden, mert közeledett városunkhoz a Halley-üstökös, s mi, újvárosi kisdobosok úgy képzeltük, hogy Szolnok felől, a Bede nevű városrészen és a Csíkos-szélen áthaladva éri el az üstökös a lakhelyünket, s úgy viharzik át a Budai útra, hogy közben elsodorja a víztornyot, a Kossuth-szobrot és a felszínből az indokoltnál szintén jobban kitüremkedő református templomot is. A katasztrófa megakadályozására éjszakai őrszolgálatot szerveztünk, párosával a Bedébe indultunk, vittük magunkkal egy befőttes üvegben a lereszelt gyufamérget, amit jelzőfénynek szántunk, az üstökös érkezésére szerettük volna figyelmeztetni a Csíkos-szél védtelen sokaságát. Egy óriási, gazos, mocsaras legelőn át lehetett oda jutni, teljes titokban, de természetes módon ballonkabátban. A csodás ruhadarab kézenfekvő védőeszköznek tűnt az üstökös elleni küzdelemben.

Nagyon sötét volt a Bedében, a kabátom beakadt egy éles kóróba, végighasadt a hátamon. Mindössze két hétig hordtam. Véletlen egybeesés, de nagyjából ennyi ideig tartott a nagyker akciója is. Azt sajnos nem tudtam kideríteni, hogy a Halley-üstökösnek lehetett-e köze ahhoz, hogy a kétmillió forintos forgalmat irányzó akció után az Üllői úti raktárakat azonnal felszámolták, s átköltöztették – amint korabeli kollégám írta – a „korszerű, rákospalotai ruházati raktárba”.

Az viszont biztos, hogy Cegléd Csontostul, Liptaistul megmenekült. Ez a lényeg.

Forrás: nol.hu/Rab László

0 Tovább

Dzsudzsi, ez nem a Premier League, ez a cseh kettő!

Elnézést, hogy csak most tematizáljuk a magyar-cseh világrangadót, de a koktélok és a forró mediterrán éjszakák (értsd. nyaralás, szabi meg ilyesmi) során nehezen vettük rá magunkat, hogy bőszen verjük a billentyűzetet. Ráadásul a spétreflexünket tovább súlyosbítja az a tény, hogy nem is láttuk a mérkőzést, de ez most minket csöppet sem zavar. Viszont az teljesen jogos a kérdés, hogy a férfiöltözködéssel foglalkozó blogon, mi a francot keres egy focis bejegyzés?! Hát azért, mert mi itt nem csak öltözködünk, hanem kicsit virtuál férfiklubban is gondolkodunk. És ha férfiak, akkor: CSAJOK, VERDÁK, FOCI”.

A Gardrób-on már sokféleképpen megemlékeztünk, hogy az öltözködés mint kommunikációs elem mennyire fontos. Pl.: milyen az első benyomás rólunk, aztán meg a második, harmadik és a sokadik. Ha tetszik, ha nem, akkor is hatást gyakorlunk a szettünkkel, ha azt gondolnánk, hogy senki sem foglalkozik velünk.

Tehát: fontos a ruha, de csak arra szolgálhat, hogy az adott tevékenységünkben amúgy is meglévő magas tudásunkról, legyen az bármilyen szakma is, még hangsúlyosabban meggyőzze a partnerünket, ügyfelünket stb, és a későbbiekben segítsen fenntartani a kivívott imidzset. Azonban ez az egész, mondhatnánk szart sem ér valódi profizmus nélkül. És akkor most – miközben ezért magunkat is utáljuk - ideírjuk a gyűlöletes közhelyet: nem a ruha teszi az embert!

Szeretem a focit, de ezt a minapi meccset fent már leírt okokból kihagytam. Anélkül, hogy láttam volna, biztos vagyok abban, hogy nemzeti tizenegyünk minden egyes SZTÁRjánál tökéletesen, már-már Sassoon magasságokig rendben volt a rőzse, a hajzat. Szemernyi kétségem sincsen afelől, hogy majd minden gólvágó lábon ottan díszelgett a nagy sportszergyártók által kimondottan Lionel Messi, vagy Cé Ronaldó csülkére tervezett stoplis (mondjuk azon a szinten el is kél a segítség….).

Meggyőződésem, hogy a tizenvalahányadik tetkó is időben elkészült, tehát ezek a mentális és fizikális felkészülést elengedhetetlenül kísérő oszlopok, mit oszlopok: BÁZISOK rendelkezésre álltak. Hát akkor mi volt a baj…?

És nem csak mostan, hanem szinte minden pályára lépéskor az elmúlt 30 évben?

Nem értek annyira a focihoz, mint a Kapitány Óriás, a sokszor, sok csatában már bizonyított, felsorolni is nehéz eredmény lajstromú Egervári Sándor, de ha csak egy picikét is segíteni tudok az elképzelésemmel, már megérte!

Attól tartok, hogy csatárzsenink, Dzsudzsi (mily’ szép, Dzsudzsi?) vállát egy komoly teher nyomhatta, góltermelő lábaira betonsúlyként nehezedett egy gondolat: Vajon beixeltem-e az új Bentley Continental GT-m extralistáján a tetőkárpit rovatban a Conolly bőrt…?


Balotelli

Nem, Uraim, ez így nem mehet tovább, ilyen mentális nyomás alatt nyilvánvalóan elvárhatatlan, hogy jöjjenek az eredmények. Fogak már rendben, rőzse perfetto (lásd fentebb), friss Jakuza tetkó felcsusszant, cipő fully hand made desing darab! Hát csak nekem lenne ennyire egyértelmű, hogy a hazai focipotentátoknak Csányi Sándortól OV-n át egészen le Mészöly Kálmánig, ahol is már nincs tovább, éppen ez lenne a feladatuk, hogy megszabadítsák csapatunk tagjait az ilyen és ehhez hasonló lelki presszióktól.

C. Ronaldo

Mer’ az ugye oké, hogy egy fia gólt nem vágok már meccsek óta, de hogy az anyám kínjába nézhetek így majd Bódyreginadukaizitadebreczeniszylvy akiéppenráér glammodell szemébe, ha nem tökéletes a Bentley???!!!

David Backhem

0 Tovább

Nemcsak a vízilabdában vertük meg Montenegrót...

Nem tudok elmenni a párhuzam mellett, hiszen a sajnálatos módon már-már hétköznapinak mondható, atomgagyi félig sportos, félig dinnye nepper szereléshez szokott szemem egyből kiszúrta a partvonalon egy vakítóan hófehér, slim fit ingben sétálgató kapitányt.

Szerző: Kun Gergely

Nem vagyok benne biztos, hogy ő volt-e az első igazán jól öltözött edző a pálya szélén, de  számomra Pep Guardiola az etalon a csapatukat elegánsan bíztató edzők közt. Ki tudja, vajon tudatosan akarta-e jelezni a világ felé, hogy itt valami egészen új veszi kezdetét? A „tiki taka” passzok azóta is őrjítik a focirajongókat világszerte. Guardiola egyszemélyes keretet adott stílusos megjelenésével a pályán zajló intelligens játéknak, neve végérvényesen összeforrt a megújult futballal.

Pep Guardiola

Pár napja mi, magyarok is ünnepelhetünk. Bár keveset se értek a pólóhoz, számomra nem csak a víz alatti praktikák, de a felszínen zajló események is követhetetlenek, ennek ellenére néztem, mert magyar pólósokat nézni kell. Nekem, a totális amatőr kibicnek is feltűnt, hogy egy teljesen újszerű felfogás vezérli a játékosokat, a hosszú évek óta sikert sikerre halmozó edző regnálásának vége, és valami egészen új kezdődött a medencében.

Nem tudok elmenni a párhuzam mellett, hiszen a sajnálatos módon már-már hétköznapinak mondható, atomgagyi félig sportos, félig dinnye nepper szereléshez szokott szemem egyből kiszúrta a partvonalon egy vakítóan hófehér, slim fit ingben sétálgató kapitányt! Hiába no, nem múltak el nyomtalanul az Olaszországban eltöltött klub évek, és a mi derék Benedek Tiborunk ezzel a játékot is, közönséget is megtisztelő öltözékkel is talán jelezni akarta a világnak: a visszafordíthatatlan váltás megkezdődött.

Benedek Tibor

Ez különösen nagy dolog egy olyan sportember részéről, aki annyi időt töltött el a vízben, hogy szervezete szinte már közel állt a kopoltyú kifejlesztéséhez is. Felteszem Bendek számára is egyszerűbb lett volna egy laza térdnadrágos, pólós (ha már vizipóló) szett. Személyesen ismerve a barcelonai nyarakat, még érthető is lett volna a választása. De nem, Ő nem! Köszönet a világbajnoki aranyért és a megjelenésedért, Tibor! Hosszú ujjú (!!!!!!) hófehér ing, nadrágba betűrve, elegáns övvel!

Döntésed a ruházatot illetően többé nem ad felmentést a tréningruhában szakkomentátorkodó „szakértőknek”, a még az alsógatyájukon is sör reklámmal pózoló sport nímandoknak!

 

6 Tovább

Gardrób

blogavatar

Felnőtt tartalom, csak igényes és érett férfiaknak! Mindent megtudsz arról, hogy mit tehetsz azért, hogy a nők felfigyeljenek rád, az üzletfeleid elismerjenek, és követendő példának tartsanak, de legfőképpen, hogy te magad rátalálj saját stílusodra.

A Loft Outlet divatszakértőjének Instagram oldala - gerrri74

Instagram

Kövesd a Loft Outletet a Facebook-on

HTML

Címkefelhő

loft outlet (23),ferfi divat (20),öltöny (13),férfi öltöny (9),Loft (9),zako (5),divat (4),mesterházy attila (4),nyakkendő (3),Giorgio Armani (3),Kiszel Tunde (3),Sebestyan Balazs (3),Orbán Viktor (3),férfi ing (3),Roberto Cavalli (3),hamisítás (3),Hermes (2),Louis Vuitton (2),trendszetter (2),Brad Pitt (2),Pinter Attila (2),Benedek Tibor (2),gucci (2),menyasszony (2),Schiffer András (2),Rodeo Drive (2),berki krisztián (2),Los Angeles (2),Instagram (2),Herczeg Zoltan (2),szalagavató (2),slim fit (2),Róma (2),gatsby (2),Vona Gábor (2),férfi cipő (2),Lagzi Lajcsi (2),Friderikusz Sándor (2),smoking (2),stohl andrás (2),magyar futballvalogatott (2),Fodor Gabor (2),esküvő (2),casual (2),messi (2),Schobert Norbert (2),Rubint Réka (2),slim féfri divat (2),Andy Vajna (2),palácsik timea (2),mszp (2),Gyurcsány Ferenc (2),hosszú ujjú ing (1),Eurovíziós dalfesztivál (1),Conchita Wurst (1),Kelemen Anna (1),Rövid ujjú ing (1),Robbie Williams (1),Budapest Sportaréna (1),Thomas Neuwirth (1),tom ford (1),kommunikáció (1),balázs (1),4n4ln (1),trendsetter (1),Beverley Hills (1),Magyar Labdarugo-szovetseg (1),Vajna Tímea (1),Sebestyén Balázs (1),californication (1),Balaton (1),magyar labdarugo valogatott (1),donatella versace (1),Ata (1),V Zolika (1),Budapest Taxi (1),Bango Margit (1),Medveczky Ilona (1),kuki (1),sípálya (1),jagermeister (1),yeti (1),hütte (1),Unicum (1),kiszel tünde (1),Gundel Takacs Gabor (1),Dolhai Attila (1),Pokorny Lia (1),Zámbó Árpád (1),Demokratikus Koalíció (1),Orbán Vikor (1),horvath csaba (1),Deutsch Tamás (1),raszta frizura (1),Bagi-Nacsa (1),Budai Gyula (1),Szecsődi Ráró (1),Szecsődi Károly (1),nünüke (1),pompás nünüke (1),LMP (1),Zsidro Tamas (1),újságírók (1),Gerbeaud-haz (1),meglepetés party (1),szülinap (1),Kun Gergely (1),Vona (1),sajtótájékoztató (1),Gerbeaud (1),red neck (1),Gyurcsán Ferenc (1),kőbányai kínai piac (1),mellény (1),sál (1),átmeneti öltözködés (1),Galeries Lafayette (1),győzike (1),Bál (1),Tallai Andras (1),puskás ferenc (1),Story Gala (1),Harrods (1),GUM (1),Jason_yeats (1),Thomasopdebeeck (1),Alexander.kraft (1),Toth Vera (1),madonna (1),il Bacio di Stile (1),Hex tie (1),Hexenschuß (1),mezőkövesd (1),férfi nadrág (1),Összezárva Friderikusszal (1),Berki (1),Született feleségek (1),férfi karkötő (1),loftoutlet (1),useunused (1),formaruha (1),olimpia (1),Scherer Péter (1),Stohl András (1),sportöltözék (1),citytrail (1),futás (1),Noszály Sándor (1),lopás (1),szomszédok (1),szulejmán (1),Válótársak (1),Keymanstyle (1),Valentino (1),Dandy (1),kockás öltöny (1),Gáspár Győző (1),Emir Kusturica (1),Falus Ferenc (1),Főpolgármesteri Hivatal (1),Schobert Norbi (1),ice bucket (1),önkormányzati választás (1),Hajdú Péter (1),Zimányi Linda (1),focistafeleségek (1),Robben (1),Dress for less (1),tippmix (1),FIFA (1),Puzser Robert (1),selfie (1),futball vilagbajnoksag (1),Norbi Update (1),norbi (1),double monk (1),férfi kiegészítők (1),Ausztrália (1),Andre Goodfriend (1),habony árpád (1),dolce & gabbana (1),Zuckenberg (1),Szalay-Bobrovinczky Kristóf (1),női egyenjogúság (1),Karl Stefanovic (1),John Deere (1),Andre Agassi (1),tőzsde (1),Private banking (1),elegans (1),The Today Show (1),Dardai Pal (1),üzleti dress code (1),Marshalls (1),ruházat (1),Radics Gigi (1),COMET-dijkioszto (1),Comet Gála (1),VIVA COMET-dij (1),Farkashazy Tivadar (1),Vágó István (1),Juszt László (1),Gálvölgyi János (1),Szabó Zsófi (1),Comet Cloth Comedy (1),Csobot Adél (1),esküvői ruha (1),Vőlegény (1),Kállay Saunders András (1),vv béci (1),Loft Out (1),gigi (1),Osvárt Andrea (1),Pampalini (1),Bajnai Gordon (1),Kilián-laktanya (1),Csányi Sándor (1),Balotelli (1),Női és Gyermekruha Nagykereskedelmi Vállalat… (1),ballonkabát (1),megcsalás (1),divat világa (1),outlet (1),Dzsudzsak Balazs (1),világbajnokság (1),Nino Cerutti (1),Szárszói találkozó (1),Szárszó (1),Pep Guardiola (1),guardiola (1),férfi vízilabda-válogatott (1),Barcelona (1),vőlegény ruhája (1),esküvői öltöny (1),pénzmogul (1),üzleti tárgyalás (1),Ferrari (1),zakó (1),trend (1),ing (1),learazas (1),sale (1),szabó (1),Savile Row (1),ford (1),bmw (1),Audi (1),porsche (1),Lionel Messi (1),méret (1),Aranylabda (1),öltözék (1),nadrág (1),fat boys slim (1),Rogán Antal (1),lanvin (1),Fendi (1),Horn Gyula (1),Barack Obama USA elnök (1),menyasszonyi ruha (1),politikusok (1),Louis Vuitton hátizsák (1),Ferragamo (1),metroszexualis (1),Firenze (1),Nápoly (1),Milano (1),Zsolnay Porcelanmanufaktura Zrt. (1),Michelin csillag (1),meleg (1),buzi (1),Vidámpark (1),nyakkendo (1),pataky attila (1),Fásy Ádám (1),Bunyós Pityu (1),Postás Józsi (1),Balazs Pali (1),cakó kinga (1),Sugarbird ruhakollekcio (1),DJ Ötzi (1),Csóré Béla (1),rtl klub (1),Pitt Immagine Uomo (1),Istenes Bence (1),Eder Krisztian (1),VV6 (1),zombi (1),szex (1),ejszakai elet (1),Budapest (1),teli olimpia (1),Szocsi (1),Etyek (1),Liptai Claudia (1),Hajos Andras (1),Árpás László (1),Rokusfalvy Pal (1),Joshi Bharat (1),Fekete Laci (1),nagy duett (1),győr (1),médiabál (1),Szocsi olimpia 2014 (1),Szocsi 2014 (1),ruha (1),h&m (1),Giorgo (1),Ómolnár Miklós (1),Ralph Lauren (1),Alföldi Róbert (1),Caramel (1),rendőrség (1),kannás bor (1),Vácszentlászló (1),Zacher Gabor (1),Dobó Kata (1),tél (1),MÁV-Aszód (1),aszód (1),wellness-hetvege (1),wellness szallodak (1),dresscode (1),mély dekoltázs (1),Kaposvari Egyetem (1),öltözködési tanácsadó (1),öltönyök (1),középosztály (1),gazdagság (1),Steve Siebold (1),siruha (1),sibakancs (1),Tilla (1),Vadon Jani (1),wunderschön (1),Kulka János (1),fasfhionfave (1),Wolfie (1),Carbonfools (1),fehér balázs (1),Leonardo DiCaprio (1),George Clooney (1),teczar szilard (1),szőke nő (1),billiárd (1),éjszaka (1),buli (1),Berki Krisztian labdarugo (1),ingyen buli (1),magna cum laude (1)

Tőlünk kérj öltözködési tanácsot!