Pampalinik találkozója Szárszón

Divatfertőzött emberek a világban New Yorktól, Milánón keresztül, Moszkván át egészen Vlagyivosztokig, ébredjetek, mert egy kis ország, annak is egy divat szempontból amatőr szülöttje maradandót alkotott, amikor megálmodta a PAMPALINI-STYLE-t.

Annyi mindent elmondtak már a napokban erről a híres/hírhedt balatonszárszói találkozóról, természetesen a politikai elemzők szemszögéből nézve, hogy úgy döntöttem, én is verhetem billentyűzetet anélkül, hogy politikai zavarosba keverednék. 

Mert ugye ez még mindig egy apolitikus férfi divatblog lenne. Hát akkor nézzük az ellenzéki potentátokat ebből szempontból. Izgalmas lesz!

Úgy tűnik, nem lehet elégszer elmondani, a ruha az maga a kommunikáció! Ez hatványozottan igaz, ha az ember közszereplő, politikus, tévécsatorna ikonikus arca (de széééép!), vállalati szóvivő, médiaceleb stb.

Nézegettem Teddy szárszói birtokán összesereglett emberkék képeit, és első pillantásra azt gondoltam, na majd jól odamondogatok ennek a vizuális pusztítást végző kis csapatnak. Miután többször is átpörgettem a képeket, keresve a minél hatékonyabb fogást, egyszer csak megvilágosodtam! Tisztelt Hölgyeim és Uraim, a hiba az Önök gépében van!

Annak ellenére, hogy nem sikerült hozzájutnunk egyetlen eredeti meghívóhoz sem, amely nyilván feltűnteti dress code-ot, rájöttem a megoldásra. Azt kell mondjam, hogy felismerésem tükrében minden eddigi gunyoros megjegyzésemet sutba kell, hogy dobjam, és nem tehetek mást, minthogy leborulok az előirányzott koncepció briliáns megvalósulása előtt.

Divatfertőzött emberek a világban New Yorktól, Milánón keresztül, Moszkván át egészen Vlagyivosztokig, ébredjetek, mert egy kis ország, annak is egy divat szempontból amatőr szülöttje maradandót alkotott, amikor megálmodta a

PAMPALINI STYLE-t!!!

A mintaadó Pampalini

Emlékeztek még ugye erre a kis bűbáj figurára, aki nagy nagy reményekkel vágott neki minden este lefekvés előtt a tévé képernyőjén, hogy ma aztán biz' isten elkapja az ellenségnek kikiáltott aktuális vadállatot. Hatalmas ambíció, igazi nekifeszülés, dagadó izmok mindaddig, amíg az ellenfél nincsen a láthatáron (kéretik nem áthallani politikailag). Egy kis INDEX-es fiúk kidobása, ízlésesnek vélt Selmeczi poénok, és máris kész a világmegváltó alaphangulat. Na de hagyjuk is. Térjünk át a dress code-ra!

Business wear, black tie, evening tail, smart casual, business casual pppffiiihaaaaaa, felejtsd el, kedves metroszexuális barátom!!!

Elképesztő érzés így megvilágosodni! A Pógár szinte átkerül egy másik dimenzióba, ahonnan szemlélve annyira egyértelműnek látszik már minden, és most  már csak sajnálni tudom az értetlen, fújoló közönséget. Azt üzenem mindenkinek: Barátom, nőjj fel ehhez!

A csúcs, az eredeti koncepció legbrilliánsabb kivitelezése ki másnak a nevéhez fűződhetne, mint a Quizmesterhez, a kérdező géniuszhoz, népünk évtizedes tanítójához, Vágó Istvánhoz! A khaki/barnás pamut-len keverék ing egyértelműen értő gondolkodót sejtet, a félkemény kalap láttán pedig nincs az a szavannai oroszlán, kinek földbe ne gyökerezne a mancsa! A csúcs azonban, amitől még Galliano mestert is kiüti a paprikavörös irígység, nem más, mint a zebracsíkos szemüvegszár… Érted a koncepciót? Szavanna, Pampalini, khaki/barnás, zebracsík és oroszlánvadász kalap! Bár nem készült sajtónyilvános fotó, de nem tudok másra gondolni, minthogy a szettet egy szigorúan zoknival együtt viselt szandál zárja le, mintegy keretet adva lentről is eme zseniális outfitnek.

Vágó István a Pampalini style koronázatlan királya

Libbenjünk tovább! Azt kell mondjam, hogy a dress code megvalósítását tekintve méltán tarthat számot a második helyre maga a házigazda. Kicsit csalódott lehet, hiszen helyzeti előnyét -mert ugye ő maga határozhatta meg a kívánt stílust -  ezúttal nem tudta aranyéremre váltani, de lóversenyes szlengben szólva ott van a futottak még kategóriában a négy (!!!) számmal nagyobb homokszín pantalló, melynek viselője akkor sem jön zavarba, ha az éjszakát a hűvös szaharai ég alatt kell töltse. Bátran állíthatom, hogy a nadrág, sátorponyvára emlékeztető méretei okán, komfortos hálóhelyül szolgálhat még Miminek is.

A Pampalini Style II. helyezettje: Farkasházy Tivadar

A humor másik „nagyágyúja” nagy valószínűséggel félreérthette a dress code-ban rejtező eredeti koncepciót, de az is lehet - ki tudja -, hogy erdendő stíluszsenije, hogy  a dress code-ot számunkra felfoghatatlan módon továbbgondolta. A mi Gálvölgyi Jánosunk, aki hosszú hosszú ideje előadója, és egyúttal rajongó közönsége is saját poénjainak, hálásan felnyerítve a viccesnek szánt szösszenet végén, színt vitt a pamut felsőbe. A rácsos minták manapság nagyon mennek, és reneszánszát éli az Eszterházy „kockás” minta az öltönyök anyagán csakúgy, mint az ingeken, nyakkendőkön. Ettől függetlenül túlzásnak éreztem, hogy Gálvölgyiék a jó öreg sublótot takaró terítő anyagát feláldozták csak azért, hogy erre az egy eseményre korrekt kis ingecskét rittyentsenek belőle. Bár ki tudja: Juszt Lacinak például annyira bejött Gálvölgyi továbbgondolt Pampalini szettje, hogy csak a túlzottan közel merészkedő paparazzi tarthatta vissza egy szívből jövő elvtársi csóktól!

Juszt László, Gálvölgyi János

Bajnai Gordon és Mesterházy Attila BMX-es performanszának lényegét eleddig senkinek sem sikerült megfejteni, pedig Török Gábor politológus és agytrösztje folyamatosan dolgozik a rejtély feloldásán. Orbán Viktor ráncai is továbbmélyültek is, mert nem tudják hová tenni ezt az új csodafegyvert. Na mindegy.

De mindettől függetlenül nehezemre esik, de ezúttal meg kell, hogy dícsérjem a két urat, hiszen a dress code ellenére sem felejtették el, hogy mire készülnek, és lezserséget sugalló, ugyanakkor a röhejességnek még a látszatát is elkerülni igyekvő szerelésben jelentek meg a partyn.

Bajnai Gordon, Mesterházy Attila

Az már egy szintén ide kívánkozó másik kérdés, hogy az egyik fiatalember továbbra sem hajlandó megfogadni azt a tanácsot, hogy jóllakott óvodás sziluettel hátrányból indul a Pógár a képernyőn, illetve ha már nem képes életmódváltásra, legalább a ruházattal segíthetne magát karcsúbbnak hazudni! Javaslom az olasz mesterembereket, akik méltán lettek világszerte elismert mívelői a témának!

A fotókat Bődey Jánostól vettük át.

És mi következhet zárásképpen? Egy kis Pampalini videó az emlékezőknek és azoknak, akik fiatalságuk okán lemaradtak erről a kultuszfilmről.

2 Tovább

Csöcsmagyar - Comet Cloth Comedy

Én nem tudom, mikor veszik már észre a madzsar celebek, hogy két irreális mell még nem elég a megjelenéshez...

Szóval az odáig rendben van, hogy a ruha önkifejezési eszköz, üzenünk vele, imidzsünk része, pláne ha a Pógár a könnyű műfajok valamelyikében keresi a kenyérre valót. Halmozottan így van ez, ha mindezt kis hazánkban teszi az illető…

Legyen az ember bármelyik kereskedelmi TV-n futó tehetségkutató felfedezettje, szappanopera sztár, önjelölt producer, glammodell (értsd: ribanc), vagy elhullani képtelen kivénhedt retek, a Comet Gála befarolt az úgynevezett „must have”  kategóriába a részvételt illetően.

Kezdjük mindjárt a sort Tüncikével, aki még azokra a partykra is nyilvánvalóan hivatalos, ahová egyébként nem hivatalos, hiszen ők biztosan rosszul tudták, meg különben is, hogy merészelik! Miszissz Kiszel maradt a jól bevált függöny drapériánál, amitől nagyjából azóta nem tud elszakadni, amióta bőr alá lazán felrántott egy sertés jelmezt, azaz uszkve 15 éve. Hiába bízik a kelme jótékony hatásában, itt bizony kilóg két lóláb, és a vizuális pusztítás sajnos a gravitáció hívószavának ellenállni képtelen melleknél sem áll meg, kicsúcsosodni azonban csak a kefe szempilláknál fog. A szemfesték annyira diszkrét, hogy első ránézésre Robin álarcnak véltem a Batman-ből.

Kiszel Tünde és az aktuális No Name-je

A korai 1970-es évek kártyanaptár/tuttifrutti sexszimbóluma a kiegészítők terén sem bízott semmit a véletlenre. Jobb kacsójában van egy édes kis táska, de ez semmi ahhoz a RÖLTEX-es nénikék karmaiból kiszabadított humán kellékhez képest, amit bal kezében szorongat. Feltételezve, bár nem megengedve az N+1-edik Miszter Kiszelről van itten szó, aki csak azért nem lehet a kis Donatellácska apukája, mert nagyjából 5-6 éves volt a kislány születésekor.

Hanyag Alekoszos tartás, 6-7 welcome drinkes tekintet, merugye „igyá’ Tünci, dejszen ingyé’ van, ’zmeg!!!”, két számmal nagyobb VOR (fiatalabbak kedvéért: Vörös Október Ruhagyár) öltöny, gyógycipellő. A minden mindegy jegyében fogant öltözetet, továbbá a fiatalembert, Tündét ismerve, nem igazán érdemes megjegyeznünk. Van ott még, ahonnan ez jött…

Iszak Esztinek csupán egyetlen mentsége lehetne erre a szettre, mégpedig az, ha innen egyenest a Picard cirkuszba igyekszik fellépni, mint lóidomár. Ez esetben csak ötleteim lennének, hogy a fotózás erejéig vajon hová rejtette el az ostort? Esküszöm, igyekszem, de hogy ezzel a ruhával mi volt az elképzelés, arról lövésem sincs…Hogy mondjunk mindjárt valami jót is, kísérője teljesen rendben van.

Iszak Eszter

Szabó Zsófiról az a Soundgardenes videó ugrik be, ahol a duci kiscsaj lepkének öltözve balettozgatott vidáman egy ilyen kis tü-tüben. Ha az volt a terv, hogy az elmúlt időszak intenzív súlygyarapodását egy kissé hangsúlyosabbá tegyük, akkor a szett tökéletes. Én nem tudom, mikor veszik már észre a madzsar celebek, hogy két irreális mell még nem elég a megjelenéshez?! Ha Zsófia ilyen ütemben tágul, hamarosan nagyobb légzsákok kellenek majd az arányok megőrzéséhez…

Gigi

Hát Gigi… nem egyszer írtam már le ezt a véleményemet, de ebből a kislányból nem túl korán akar a menedzsmentje dívát faragni?! És ki a felelős ezért a plusz 10 évért, amit a ruha Gigi vállára tesz?! Miért nem lehet ezt a csajt korának megfelelően öltöztetni????

Radics Gigi, a Viva Comet Gála győztese 2013-ban

De hogy mutassunk pozitív példát:

Ha van valaki, akiről már messziről üvölt a világ jobban működő fertályán összehozott tapasztalat, az Osvárt Andrea! Nem viseli a ruháit, hanem megéli, eljátssza, eggyé válik velük. Már távolról üzeni a finomságot, amit megnyilatkozásaiban is képvisel, sehol egy hivalkodó gesztus, holott kiszeltündék és gáspárgyőzikék közt még egy kékvérű lenézés se lenne indokolatlan. Nem értem, miért nem tanulnak tőle…

Osvárt Andrea

6 Tovább

Gardrób

blogavatar

Felnőtt tartalom, csak igényes és érett férfiaknak! Mindent megtudsz arról, hogy mit tehetsz azért, hogy a nők felfigyeljenek rád, az üzletfeleid elismerjenek, és követendő példának tartsanak, de legfőképpen, hogy te magad rátalálj saját stílusodra.

A Loft Outlet divatszakértőjének Instagram oldala - gerrri74

Instagram

Kövesd a Loft Outletet a Facebook-on

Legfrissebb bejegyzések

HTML

Címkefelhő

loft outlet (23),ferfi divat (20),öltöny (13),férfi öltöny (9),Loft (9),zako (5),divat (4),mesterházy attila (4),nyakkendő (3),Giorgio Armani (3),Kiszel Tunde (3),Sebestyan Balazs (3),Orbán Viktor (3),férfi ing (3),Roberto Cavalli (3),hamisítás (3),Hermes (2),Louis Vuitton (2),trendszetter (2),Brad Pitt (2),Pinter Attila (2),Benedek Tibor (2),gucci (2),menyasszony (2),Schiffer András (2),Rodeo Drive (2),berki krisztián (2),Los Angeles (2),Instagram (2),Herczeg Zoltan (2),szalagavató (2),slim fit (2),Róma (2),gatsby (2),Vona Gábor (2),férfi cipő (2),Lagzi Lajcsi (2),Friderikusz Sándor (2),smoking (2),stohl andrás (2),magyar futballvalogatott (2),Fodor Gabor (2),esküvő (2),casual (2),messi (2),Schobert Norbert (2),Rubint Réka (2),slim féfri divat (2),Andy Vajna (2),palácsik timea (2),mszp (2),Gyurcsány Ferenc (2),hosszú ujjú ing (1),Eurovíziós dalfesztivál (1),Conchita Wurst (1),Kelemen Anna (1),Rövid ujjú ing (1),Robbie Williams (1),Budapest Sportaréna (1),Thomas Neuwirth (1),tom ford (1),kommunikáció (1),balázs (1),4n4ln (1),trendsetter (1),Beverley Hills (1),Magyar Labdarugo-szovetseg (1),Vajna Tímea (1),Sebestyén Balázs (1),californication (1),Balaton (1),magyar labdarugo valogatott (1),donatella versace (1),Ata (1),V Zolika (1),Budapest Taxi (1),Bango Margit (1),Medveczky Ilona (1),kuki (1),sípálya (1),jagermeister (1),yeti (1),hütte (1),Unicum (1),kiszel tünde (1),Gundel Takacs Gabor (1),Dolhai Attila (1),Pokorny Lia (1),Zámbó Árpád (1),Demokratikus Koalíció (1),Orbán Vikor (1),horvath csaba (1),Deutsch Tamás (1),raszta frizura (1),Bagi-Nacsa (1),Budai Gyula (1),Szecsődi Ráró (1),Szecsődi Károly (1),nünüke (1),pompás nünüke (1),LMP (1),Zsidro Tamas (1),újságírók (1),Gerbeaud-haz (1),meglepetés party (1),szülinap (1),Kun Gergely (1),Vona (1),sajtótájékoztató (1),Gerbeaud (1),red neck (1),Gyurcsán Ferenc (1),kőbányai kínai piac (1),mellény (1),sál (1),átmeneti öltözködés (1),Galeries Lafayette (1),győzike (1),Bál (1),Tallai Andras (1),puskás ferenc (1),Story Gala (1),Harrods (1),GUM (1),Jason_yeats (1),Thomasopdebeeck (1),Alexander.kraft (1),Toth Vera (1),madonna (1),il Bacio di Stile (1),Hex tie (1),Hexenschuß (1),mezőkövesd (1),férfi nadrág (1),Összezárva Friderikusszal (1),Berki (1),Született feleségek (1),férfi karkötő (1),loftoutlet (1),useunused (1),formaruha (1),olimpia (1),Scherer Péter (1),Stohl András (1),sportöltözék (1),citytrail (1),futás (1),Noszály Sándor (1),lopás (1),szomszédok (1),szulejmán (1),Válótársak (1),Keymanstyle (1),Valentino (1),Dandy (1),kockás öltöny (1),Gáspár Győző (1),Emir Kusturica (1),Falus Ferenc (1),Főpolgármesteri Hivatal (1),Schobert Norbi (1),ice bucket (1),önkormányzati választás (1),Hajdú Péter (1),Zimányi Linda (1),focistafeleségek (1),Robben (1),Dress for less (1),tippmix (1),FIFA (1),Puzser Robert (1),selfie (1),futball vilagbajnoksag (1),Norbi Update (1),norbi (1),double monk (1),férfi kiegészítők (1),Ausztrália (1),Andre Goodfriend (1),habony árpád (1),dolce & gabbana (1),Zuckenberg (1),Szalay-Bobrovinczky Kristóf (1),női egyenjogúság (1),Karl Stefanovic (1),John Deere (1),Andre Agassi (1),tőzsde (1),Private banking (1),elegans (1),The Today Show (1),Dardai Pal (1),üzleti dress code (1),Marshalls (1),ruházat (1),Radics Gigi (1),COMET-dijkioszto (1),Comet Gála (1),VIVA COMET-dij (1),Farkashazy Tivadar (1),Vágó István (1),Juszt László (1),Gálvölgyi János (1),Szabó Zsófi (1),Comet Cloth Comedy (1),Csobot Adél (1),esküvői ruha (1),Vőlegény (1),Kállay Saunders András (1),vv béci (1),Loft Out (1),gigi (1),Osvárt Andrea (1),Pampalini (1),Bajnai Gordon (1),Kilián-laktanya (1),Csányi Sándor (1),Balotelli (1),Női és Gyermekruha Nagykereskedelmi Vállalat… (1),ballonkabát (1),megcsalás (1),divat világa (1),outlet (1),Dzsudzsak Balazs (1),világbajnokság (1),Nino Cerutti (1),Szárszói találkozó (1),Szárszó (1),Pep Guardiola (1),guardiola (1),férfi vízilabda-válogatott (1),Barcelona (1),vőlegény ruhája (1),esküvői öltöny (1),pénzmogul (1),üzleti tárgyalás (1),Ferrari (1),zakó (1),trend (1),ing (1),learazas (1),sale (1),szabó (1),Savile Row (1),ford (1),bmw (1),Audi (1),porsche (1),Lionel Messi (1),méret (1),Aranylabda (1),öltözék (1),nadrág (1),fat boys slim (1),Rogán Antal (1),lanvin (1),Fendi (1),Horn Gyula (1),Barack Obama USA elnök (1),menyasszonyi ruha (1),politikusok (1),Louis Vuitton hátizsák (1),Ferragamo (1),metroszexualis (1),Firenze (1),Nápoly (1),Milano (1),Zsolnay Porcelanmanufaktura Zrt. (1),Michelin csillag (1),meleg (1),buzi (1),Vidámpark (1),nyakkendo (1),pataky attila (1),Fásy Ádám (1),Bunyós Pityu (1),Postás Józsi (1),Balazs Pali (1),cakó kinga (1),Sugarbird ruhakollekcio (1),DJ Ötzi (1),Csóré Béla (1),rtl klub (1),Pitt Immagine Uomo (1),Istenes Bence (1),Eder Krisztian (1),VV6 (1),zombi (1),szex (1),ejszakai elet (1),Budapest (1),teli olimpia (1),Szocsi (1),Etyek (1),Liptai Claudia (1),Hajos Andras (1),Árpás László (1),Rokusfalvy Pal (1),Joshi Bharat (1),Fekete Laci (1),nagy duett (1),győr (1),médiabál (1),Szocsi olimpia 2014 (1),Szocsi 2014 (1),ruha (1),h&m (1),Giorgo (1),Ómolnár Miklós (1),Ralph Lauren (1),Alföldi Róbert (1),Caramel (1),rendőrség (1),kannás bor (1),Vácszentlászló (1),Zacher Gabor (1),Dobó Kata (1),tél (1),MÁV-Aszód (1),aszód (1),wellness-hetvege (1),wellness szallodak (1),dresscode (1),mély dekoltázs (1),Kaposvari Egyetem (1),öltözködési tanácsadó (1),öltönyök (1),középosztály (1),gazdagság (1),Steve Siebold (1),siruha (1),sibakancs (1),Tilla (1),Vadon Jani (1),wunderschön (1),Kulka János (1),fasfhionfave (1),Wolfie (1),Carbonfools (1),fehér balázs (1),Leonardo DiCaprio (1),George Clooney (1),teczar szilard (1),szőke nő (1),billiárd (1),éjszaka (1),buli (1),Berki Krisztian labdarugo (1),ingyen buli (1),magna cum laude (1)

Tőlünk kérj öltözködési tanácsot!