Az MSZP-s kisgömböc: Mesterházy Attila

Úgy illik, hogy miután megírtuk Gyurcsány Ferenc, majd Orbán Viktor ruházati egyedfejlődésének legszembetűnőbb állomásait, szót ejtsünk a 2014-es parlamenti választások trónkövetelőjéről is.

Mint azt már az ezt megelőző két blogbejegyzésünkben hangsúlyoztuk, a Gardrob egy öltözködési, illetve tágabb értelemben életstílus blog azoknak a férfiaknak, akik elegáns és business casual ruházatukat nem csak hordani, de viselni is akarják, továbbá megjelenésükkel üzenni kívánnak a külvilág felé. Kritikai észrevételeinket mindenkor a segítő jó szándék vezérli, öncélú piszkálódásban nem veszünk részt. Üzletünkben és a blogon tökéletes egyenlőség uralkodik nemre, fajra, politikai hovatartozásra való tekintet nélkül: beszólunk mi mindenkinek, osztjónapot!

Mesterházy Rodrigo Esteban Gutierres Attila

Akár hiszik, akár nem Mesterházy Attila is szépreményű ifjúként vágott bele a nagypolitikába. Ballagási fotója láttán élnék a gyanúperrel, hogy talán ő alakította, a karcos felszín alatt valójában lágyszívű kokainbárót abban a bolíviai szappanoperában, mely még ma is nagy sikerrel fut a dél-amerikai képernyőkön. Spanyolul ugyan még nem hallottam megszólalni, de mindmáig kirívóan kellemes orgánuma is a TV-s múltra enged következtetni. De könnyű dolga is akadna a politikai arculatépítőknek, ha Attila meg tudta volna őrizni akkori sziluettjét...

Mesterházy Attila és a lángos

Sajnos a versenysúly már csak egy illékony ábránd, feltehetően nem kis részben az olyan hungarikumok iránti rajongásnak köszönhetően, mint a koleszterinben, transzzsírsavakban, valamint szőkített fáradtolajban gazdag balatoni lángosch. A hajzat redukálásával fordított arányban álló súlygyarapodás látványát az elnök aspiráns ekkor még lezser ing/pulcsi kombinációkkal igyekezett tompítani, de azt gondolom, hogy nagyjából ez volt az az időszak, amikor menthetetlenül elindult a magyar népmesékből ismert kisgömböci úton.

Mesterházy megindul

Teltek múltak az évek, kisgömböcünk szép lassan cseperedett, és lépkedett előrébb az MSZP "futottak még" bugyraiból. Elhatározta, ha egyszer majd megnő, egytől egyig mind bekapja a párt őskövületeit és mindent túlélő dinoszauruszait is. Ahogy az lenni szokott, a szerencse is mellé szegődött. Ellenfeleinek egy részét elragadta az évtizedeken át folytatott inaktív, antisportler, nikotinfan, egyúttal sört meg nem vető létforma, és sajnálatos módon kihullottak az evolúciós rosta lyukain. Megint mások hosszú kómába burkolóztak, némelyeket megfertőzött a korrupciónak hívott betegség, s ennek szövődményei, mint például az előzetes.

Lendvai Ildi, Kiss Peti, Szekeres Imi, Horn Gyuszi, Hagyó Miki...Kovács Laci egészen a kellemesebb klímájú brüsszeli dombságig is elmenekült a feltörekvő kisgömböc elől, és a védett övezetből rikoltozta csak vissza bátortalan gondolatait. Csapás csapás hátán, vagy ahogy azt a művelt unterstájer paraszt mondaná: Schlag zum Schlag, pestiesen: Zuschlag...

Félnehézsúly kihívója: Mesterházy Attila!

Hősünk ekkorra már szó szerint megkerülhetetlen, félnehézsúlyú jelenség volt pártjában, akit folyamatosan támadtak belső kihívói. A politikai korszakváltást mintegy meghirdetve a megszokott és lezser kockás ing/cippzáras pulcsi kombót legott öltönyökre cserélte. Megjelenését azzal is karakteresebbé próbálta tenni, hogy megszabadult az arcának valóban karaktert adó, Zorro szakálltól - már megint ez a spanyol vonal... Az álarctól nyilván még korábban, de erről nincsenek pontos feljegyzések.

A három gombos öltöny nem menő

Nem győzzük elégszer hangsúlyozni, hogy a teltebb (fat guy political correctly) karakterű emberkék egyik legnagyobb tévedése, ha magasan záródó, három gombos öltönyökkel próbálják meg leplezni testüket! A folyamatos tanácsok ellenére Attila is elkövette éveken át ezt a hibát. A hatás éppen ellentétes lesz a külső szemlélőben. Az ilyen sziluettel rendelkező urak jobban teszik, ha minél nyitottabb kivágású, egyébként manapság trendi két gombos zakókba bújnak, és különösen ügyelnek arra, hogy a zakó hossza ne érjen túl a nadrág ülepénél. Amennyiben a konfekcionált ruhadarab hosszabb ennél, úgy "a szabó a barátunk" jeligét követve ne legyünk lusták igazíttatni!!! Az optikai tuning csodákra képes, a rövid zakó és a szűkített nadrág az urak push up-ja!

Fejben dől el: Horváth Csaba, Mesterházy Attila

Próbált Attila sportosabban élni, és kissé kevesebb homlokráncolásra késztetni az őt gatyába rázni igyekvő stylistokat, de ez nem járt sikerrel...Hosszas kutatómunka eredményeképpen rábukkantunk arra a felvételre is Attila archívumából, ami az alatt a fél óra alatt készült, amikor is hősünk az elmúltnyolcévben sportolt. A képen a jó svádájú, kacéran kihúzott szemöldökű Horváth Csabával látható önfeledt fejelgetés közben.

A new age embere: Mesterházy Attila

Hogy hogy nem, ez módfelett aktív létforma nem járt sikerrel, de örömmel jelenthetjük, hogy talán már egy éve is van, hogy valakinek sikerült kimondania azt a mondatot, ami Attilát is a számára előnyösebb ruhák viselésére késztette. Ezzel egyidejűleg a frizurát is sikerült trendibbé varázsolni egy kis peckes oldalra fésüléssel.

Minden jó, ha jó a vége, nincs más hátra, minthogy mi is sikeres szereplést kívánjunk az aspiránsnak a számára legközelebb esélyt hordozó, 2018-as parlamenti választásokhoz!

0 Tovább

Gyurcsány pulcsi

A Gardrob egy öltözködési, illetve tágabb értelemben életstílus blog mindazon férfiak számára, akik elegáns és business casual ruházatukat nem csak hordani, de viselni is akarják, továbbá megjelenésükkel üzenni kívánnak a külvilág felé. Kritikai észrevételeinket mindenkor a segítő jószándék vezérli, öncélú piszkálódásban nem veszünk részt. Üzletünkben és a blogon tökéletes egyenlőség uralkodik nemre, fajra, politikai hovatartozásra való tekintet nélkül: beszólunk mi mindenkinek, osztjónapot!

A választások közeledtével egyre nagyobb figyelem irányul kis hazánk jelenlegi vezetőire, illetve az aspiránsokra. Nem ígérem, hogy ez a bejegyzés egy hagyományt kívánna teremteni, amely során majd végigmegyünk az ismertebb arcokon, de egy politikailag megosztó személyiség ruházati evolúcióját ma pellengére állítjuk.

Gyurcsány Ferencnek sem politikai előéletét, sem a közbeszédben manapság oly kedvelt múltbéli vagyongyarapodását nem kívánjuk vizsgálni, úgy teszünk, mintha a nagypolitikai színpadra lépését megelőzően nem is létezett volna. Ettől az alapállásunktól csupán egy felvétel erejéig tekintenénk el, ami remekül illusztrálja azt a lenyűgöző outfit evolúciót, amin Ferenc a nem túl dicső KISZ-es évektől kezdődően átment. A fekete-fehér fotó dacára én szinte az ujjaim közt érzem a pakisztáni pamut flanel baba popsi finomságát. A korabeli magyar optikai ipar által kibocsátott, nem túl kis méretű SZTK keret döbbenetes profizmussal irányítja rá figyelmünket az átgondolt szasszún frizurára.

A "miniszterelnök aspiráns Gyurcsány" szett egy olyan belpolitikai helyzetben került előtérbe, ahol viselőjéről dinamizmust, rátermettséget, vezetői képességet kellett sugároznia. Ez nem tűnt túlzottan nehéz feladatnak, hiszen párton belüli ellenlábasainak lagymatagságát és tehetetlenségét még úgy is könnyedén felülmúlhatta volna, ha a rajzfilmbéli kisvakond nadrágját választja az üzenetet hordozó ruhadarabnak. A hibátlan, "bizniszmen" kellékezettségű szett tökéletesnek bizonyult, Gyurcsány tarolt párton belül, és évekig azon kívül is. Nem tudom, hogy mennyire volt tudatos anno az üzenet, ahogy egyértelműen szakítani akart elődjeinek népi urbánuskodó, két számmal nagyobb ruhákat esetlenül viselő, késő kádári (káderi) viseleteivel, vagy csak ez lógott az ekkorra már súlyosan milliárdos üzletember szekrényében. Mindegy is. Lapozzunk.

Következett pár dicsőséges, vagy felejthető év (nem kívánt rész pártállástól függően törlendő), ahol az akkori miniszterelnököt is utolérte nem egyszer az az arculatépítési törekvés, ami - szerintem hibásan - a ti kutyátok kölyke vagyok feeling-et hivatott kelteni a polgárokban. Meggyőződésem, hogy egy vezetőnek pl.: árvíz idején nem szó szerint a gátakon kell lennie, ott ő csak arra jó, hogy a profik munkáját média imidzzsé züllessze. Tíz perc homokzsákolás nem oszt, nem szoroz. Kivételt képez az az eset, amikor a szeretett vezér kivesz két hét szabadságot, s minden egyebet félredobva éjjel-nappal az ügy érdekében tüsténkedik, de én ilyenről még a világon nem hallottam.

Új pártjában annyi a régi emeszpés arc, hogy Ferenc az indulás óta mást sem csinál, mint újrapozícionál. Hogy ehhez miért pont a pulcsis felöltözést érezte hitelesnek, az számomra rejtély. A közönség sorait végigpásztázva választhatott volna akár egy tetszetős járókeretet is kiegészítő gyanánt, azzal tán hitelesebb lenne az azonosulás.

Ferenc az imidzsépítésben odáig ment, hogy még szakácskönyvet is kiadott...
Hogy a stylistok a jobb sorsra érdemes kockás (ejtsd rácsos) inget miért azonosítják az Egyesült Államokban a "nép derék fia vagyok" hangulattal, azt értem. Nem végeztem ezirányú kutatásokat, de szinte biztos, hogy mind az ohioi marhapásztorok, mind pedig a texasi olajparasztok kölkei nagy számban már eleve western hangulatú kockás ingben jönnek a világra.

Meg kéne végre érteni, hogy bizonyos öltözködési üzeneteket nem lehet kulturális csavarok nélkül csak úgy egyszerűen átvenni. Itthon ezt a szerepet elterjedtsége okán sokkal inkább betölthené egy "Retro Jeans" feliratú, szakadt, rövid ujjú poló, a hozzá tartozó, autentikusan szénné gyúrt felkarokkal...
Persze a szakácskönyvből nem olvastam egy sort sem, a műfaj nem az esetem, de biztos vagyok benne, hogy a "szögedi halászlé" recept nem zárulhat másképp, mint hogy "Öszöd, nem öszöd, nincsön más!".

Kun Gergely

6 Tovább

Gardrób

blogavatar

Felnőtt tartalom, csak igényes és érett férfiaknak! Mindent megtudsz arról, hogy mit tehetsz azért, hogy a nők felfigyeljenek rád, az üzletfeleid elismerjenek, és követendő példának tartsanak, de legfőképpen, hogy te magad rátalálj saját stílusodra.

A Loft Outlet divatszakértőjének Instagram oldala - gerrri74

Instagram

Kövesd a Loft Outletet a Facebook-on

Legfrissebb bejegyzések

HTML

Címkefelhő

loft outlet (23),ferfi divat (20),öltöny (13),férfi öltöny (9),Loft (9),zako (5),divat (4),mesterházy attila (4),nyakkendő (3),Giorgio Armani (3),Kiszel Tunde (3),Sebestyan Balazs (3),Orbán Viktor (3),férfi ing (3),Roberto Cavalli (3),hamisítás (3),Hermes (2),Louis Vuitton (2),trendszetter (2),Brad Pitt (2),Pinter Attila (2),Benedek Tibor (2),gucci (2),menyasszony (2),Schiffer András (2),Rodeo Drive (2),berki krisztián (2),Los Angeles (2),Instagram (2),Herczeg Zoltan (2),szalagavató (2),slim fit (2),Róma (2),gatsby (2),Vona Gábor (2),férfi cipő (2),Lagzi Lajcsi (2),Friderikusz Sándor (2),smoking (2),stohl andrás (2),magyar futballvalogatott (2),Fodor Gabor (2),esküvő (2),casual (2),messi (2),Schobert Norbert (2),Rubint Réka (2),slim féfri divat (2),Andy Vajna (2),palácsik timea (2),mszp (2),Gyurcsány Ferenc (2),hosszú ujjú ing (1),Eurovíziós dalfesztivál (1),Conchita Wurst (1),Kelemen Anna (1),Rövid ujjú ing (1),Robbie Williams (1),Budapest Sportaréna (1),Thomas Neuwirth (1),tom ford (1),kommunikáció (1),balázs (1),4n4ln (1),trendsetter (1),Beverley Hills (1),Magyar Labdarugo-szovetseg (1),Vajna Tímea (1),Sebestyén Balázs (1),californication (1),Balaton (1),magyar labdarugo valogatott (1),donatella versace (1),Ata (1),V Zolika (1),Budapest Taxi (1),Bango Margit (1),Medveczky Ilona (1),kuki (1),sípálya (1),jagermeister (1),yeti (1),hütte (1),Unicum (1),kiszel tünde (1),Gundel Takacs Gabor (1),Dolhai Attila (1),Pokorny Lia (1),Zámbó Árpád (1),Demokratikus Koalíció (1),Orbán Vikor (1),horvath csaba (1),Deutsch Tamás (1),raszta frizura (1),Bagi-Nacsa (1),Budai Gyula (1),Szecsődi Ráró (1),Szecsődi Károly (1),nünüke (1),pompás nünüke (1),LMP (1),Zsidro Tamas (1),újságírók (1),Gerbeaud-haz (1),meglepetés party (1),szülinap (1),Kun Gergely (1),Vona (1),sajtótájékoztató (1),Gerbeaud (1),red neck (1),Gyurcsán Ferenc (1),kőbányai kínai piac (1),mellény (1),sál (1),átmeneti öltözködés (1),Galeries Lafayette (1),győzike (1),Bál (1),Tallai Andras (1),puskás ferenc (1),Story Gala (1),Harrods (1),GUM (1),Jason_yeats (1),Thomasopdebeeck (1),Alexander.kraft (1),Toth Vera (1),madonna (1),il Bacio di Stile (1),Hex tie (1),Hexenschuß (1),mezőkövesd (1),férfi nadrág (1),Összezárva Friderikusszal (1),Berki (1),Született feleségek (1),férfi karkötő (1),loftoutlet (1),useunused (1),formaruha (1),olimpia (1),Scherer Péter (1),Stohl András (1),sportöltözék (1),citytrail (1),futás (1),Noszály Sándor (1),lopás (1),szomszédok (1),szulejmán (1),Válótársak (1),Keymanstyle (1),Valentino (1),Dandy (1),kockás öltöny (1),Gáspár Győző (1),Emir Kusturica (1),Falus Ferenc (1),Főpolgármesteri Hivatal (1),Schobert Norbi (1),ice bucket (1),önkormányzati választás (1),Hajdú Péter (1),Zimányi Linda (1),focistafeleségek (1),Robben (1),Dress for less (1),tippmix (1),FIFA (1),Puzser Robert (1),selfie (1),futball vilagbajnoksag (1),Norbi Update (1),norbi (1),double monk (1),férfi kiegészítők (1),Ausztrália (1),Andre Goodfriend (1),habony árpád (1),dolce & gabbana (1),Zuckenberg (1),Szalay-Bobrovinczky Kristóf (1),női egyenjogúság (1),Karl Stefanovic (1),John Deere (1),Andre Agassi (1),tőzsde (1),Private banking (1),elegans (1),The Today Show (1),Dardai Pal (1),üzleti dress code (1),Marshalls (1),ruházat (1),Radics Gigi (1),COMET-dijkioszto (1),Comet Gála (1),VIVA COMET-dij (1),Farkashazy Tivadar (1),Vágó István (1),Juszt László (1),Gálvölgyi János (1),Szabó Zsófi (1),Comet Cloth Comedy (1),Csobot Adél (1),esküvői ruha (1),Vőlegény (1),Kállay Saunders András (1),vv béci (1),Loft Out (1),gigi (1),Osvárt Andrea (1),Pampalini (1),Bajnai Gordon (1),Kilián-laktanya (1),Csányi Sándor (1),Balotelli (1),Női és Gyermekruha Nagykereskedelmi Vállalat… (1),ballonkabát (1),megcsalás (1),divat világa (1),outlet (1),Dzsudzsak Balazs (1),világbajnokság (1),Nino Cerutti (1),Szárszói találkozó (1),Szárszó (1),Pep Guardiola (1),guardiola (1),férfi vízilabda-válogatott (1),Barcelona (1),vőlegény ruhája (1),esküvői öltöny (1),pénzmogul (1),üzleti tárgyalás (1),Ferrari (1),zakó (1),trend (1),ing (1),learazas (1),sale (1),szabó (1),Savile Row (1),ford (1),bmw (1),Audi (1),porsche (1),Lionel Messi (1),méret (1),Aranylabda (1),öltözék (1),nadrág (1),fat boys slim (1),Rogán Antal (1),lanvin (1),Fendi (1),Horn Gyula (1),Barack Obama USA elnök (1),menyasszonyi ruha (1),politikusok (1),Louis Vuitton hátizsák (1),Ferragamo (1),metroszexualis (1),Firenze (1),Nápoly (1),Milano (1),Zsolnay Porcelanmanufaktura Zrt. (1),Michelin csillag (1),meleg (1),buzi (1),Vidámpark (1),nyakkendo (1),pataky attila (1),Fásy Ádám (1),Bunyós Pityu (1),Postás Józsi (1),Balazs Pali (1),cakó kinga (1),Sugarbird ruhakollekcio (1),DJ Ötzi (1),Csóré Béla (1),rtl klub (1),Pitt Immagine Uomo (1),Istenes Bence (1),Eder Krisztian (1),VV6 (1),zombi (1),szex (1),ejszakai elet (1),Budapest (1),teli olimpia (1),Szocsi (1),Etyek (1),Liptai Claudia (1),Hajos Andras (1),Árpás László (1),Rokusfalvy Pal (1),Joshi Bharat (1),Fekete Laci (1),nagy duett (1),győr (1),médiabál (1),Szocsi olimpia 2014 (1),Szocsi 2014 (1),ruha (1),h&m (1),Giorgo (1),Ómolnár Miklós (1),Ralph Lauren (1),Alföldi Róbert (1),Caramel (1),rendőrség (1),kannás bor (1),Vácszentlászló (1),Zacher Gabor (1),Dobó Kata (1),tél (1),MÁV-Aszód (1),aszód (1),wellness-hetvege (1),wellness szallodak (1),dresscode (1),mély dekoltázs (1),Kaposvari Egyetem (1),öltözködési tanácsadó (1),öltönyök (1),középosztály (1),gazdagság (1),Steve Siebold (1),siruha (1),sibakancs (1),Tilla (1),Vadon Jani (1),wunderschön (1),Kulka János (1),fasfhionfave (1),Wolfie (1),Carbonfools (1),fehér balázs (1),Leonardo DiCaprio (1),George Clooney (1),teczar szilard (1),szőke nő (1),billiárd (1),éjszaka (1),buli (1),Berki Krisztian labdarugo (1),ingyen buli (1),magna cum laude (1)

Tőlünk kérj öltözködési tanácsot!