Készülünk az esküvőre II.- Klímás öltöny és társai

Az előző esküvős cikkben az agresszív ara iskolapéldáját mutattuk be, most pedig igyekszünk olyan tanácsokat adni, amelyekre érdemes odafigyelni. Na csapjunk bele! Mindenkinek van némi fogalma arról, mit is jelent a tanácstalanság. Aztán eljön az a pillanat, amikor a jelenség megtelik valódi tartalommal, sőt: maga a tanácstalanság prototípusa testesül meg. 

Hát nézelődnek. Persze, azt lehet, azért vagyunk. 47 perc és három km séta után komfortérzetünk romokban. A Kedves Vevő nem próbál fel semmit, kérdésekre nem felel, szemkontakot kerül…  Egymásra nézünk a kollégákkal, szerinted ruhát akarhatnak???

- Tulajdonképpen esküvőre keresünk valamit… - oldják fel végre a nagy titkot.

- Ahhhh, hát miért nem ezzel kezdted! Mi pont ezért vagyunk itt, kik eleddig epekedve vártuk, hogy szólj hozzánk.

- Mi lenne az elképzelés? – óvatoskodom, végülis csak egy órája nézzük egymást. – Ja, hogy az nincs… - mondjuk gondolhattam volna az eddig látottakból. Tudod mit, nem is baj. Hagyatkozz ránk!

Ime egy kérdéssor, amit akár otthon is feltehettek magatoknak, mintegy megkönnyítve saját dolgotokat, s így maradhat elég idő azon a világrengető kérdésen töprengeni, hogy a szalvéta oszt milyen színű legyen. Az alábbi szempontok nyilván szubjektívek, de pár száz esküvővel a hátam mögött mégis azt gondolom, talán lehet némi alapja.

1. Ne öltözz Petőfinek, se huszártisztnek!

Olyan öltönyt keresel, amit majd a hétköznapokban is felvehetsz, vagy egy abszolút alkalmit, ami a jeles napon túlmenően maximum díjátadókra/díjátvételekre, Anna-bálokra jó, vagy egy szerda délutáni meetingen abszolút übertoomuch? Ha az alkalmi mellett döntöttetek, akkor hajrá, keményen, mehet a fényes szövet, a különleges gombok (fém, szövet, csont, kagylóhéj), a feltűnő kézi tűzések a széleken, a zseb vonalain. Nem baj, ha kissé eltérsz az aktuális trendi vonalaktól, hiszen ezzel is az öltözet alkalmi voltát erősíted. Hallgass rám, és kerüld a túlzásokat! Ne öltözz Petőfinek, se kivénhedt huszártisztnek, és a tekergőző kígyókat is hagyd meg a jakuzáknak! Ha mégis így teszel, ne csodálkozz, ha valaki majd a rokonaid közül éjféltájt azzal fordul feléd, hogy „Attika, kérlek akkor léccciléccci énekeld el a Kőőőőőőrközepééééénállok-ot”!

Ha egyébként amúgy is rendes, tisztességes öltönyviselő Pógár vagy (ahogy kell), célszerű olyan darabot választani, amit majd máskor is használni tudsz. Ebben az esetben figyelj arra, hogy az öltöny maga NE legyen annyira üvöltős – bár az aktuál trendek nagyon megengedőek a business viselettel kapcsolatosan is -, inkább a kiegészítők hangsúlyozásával érj el hatást. Ez lehet például egy selyem mellény/nyaksál/díszzsepkendő szett, amit még tovább erősíthetsz egy fényes, állógalléros ceremóniainggel, mandzsettagombokkal. Hogy jól összekeverjelek, de rögvest, mindennek az ellenkezője is működni szokott, hiszen a mindennap öltönybe bújtatott ember érthetően akarhat valami mást ezen a jeles napon. Ugye, hogy nem könnyű?

2. Habcsók vőlegény vagy sem?

Beszéld meg pároddal, hogy akartok-e valamelyest „összeöltözni”, szeretnétek-e olyan színeket, vonalakat, hatásokat, amik mindkettőtök ruháján tettenérhetők, vagy külön-külön lesztek „felépítve”, hiszen az is működhet. Ez utóbbi azért fontos, hogy az alaphangulatban megegyezés szülessen, hiszen egy habcsók vőlegénynek tök béna párja lenne egy letisztultan elegáns menyasszony, és fordítva is persze.

3. Halálfejes felvarrót inkább ne...

Ez a nap rólatok szól - persze elsősorban a menyasszonyról, úgy vélem -, de emellett ne feledkezzetek meg arról, hogy korösszetételben, valamint éppen emiatt igényeiket is tekintve egy rendkívül sokszínű társaság, rokonaitok és leendő rokonaitok elé járultok. Mindenkinek megfelelni lehetetlen, ez ne is legyen cél, de javaslom, hogy a csupán számotokra értelmezhető dolgok ne kapjanak erős hangsúlyt. Merthogy ezek csak nektek mondanak valamit. Nemrégiben kemény meló volt lebontani egy motor őrült srác elképzeléseit, miszerint egy fél emberfejnyi nagyságú Harley-Davidson szobrocska remekül mutatna a zakó gomblyukában, mert rááákendroooooollllllllll….

4. Izzadni, fogsz, de bizony....

Srácok, egy kis praktikum: tisztelet a maroknyi kivételnek, akik egy hindu zarándok nyugalmával siklanak át amúgy stresszes helyzeteken, higgyétek el, az ifjú férjek többsége izzad. Az esküvők jelentősebb hányadát ezek a mocsok tradíciók és klisék hogy hogy nem éppen a legtikkasztóbb nyári napokra helyezik. Mivel a klímás öltönyt még nem fedezték fel, javaslom, hogy vagy nagyon világos, vagy nagyon sötét tónusú ingben gondolkodjatok. Ez az a két árnyalat, amin legkevésbé látszanak a párolgás kellemetlen mellékhatásai. Tehát leginkább fehér, kagylóhéj, rózsaszín (heteroszexuálisok is elkezdhetik), vagy halványlila színű, illetve a színskála másik oldaláról sötétkék, mélylila, bordó, antracitszürke. Ide kívánkozik még egy tanács saját üzleti érdekeimtől mentesen, de komolyan: elhanyagolható pluszkiadás, ha beszerzel mindjárt kettőt a kiválasztott ingből. Hidd el, nem mutat olyan jól egyik tónuson sem a borfolt.

5. Cipőügyben ne alkudj meg!

Aki csak egyszer is látott, annak nincsenek illúziói afelől, hogy képes vagyok a komfortot bármikor feláldozni azért, hogy jól nézzek ki. A felsőruházattal kapcsolatban ezt tartom is. Ennek azonban homlokegyenest az ellenkezőjét javaslom a cipő esetében. A lábbeli legyen kényelmes! Inkább vegyél meg egy fél számmal nagyobb surranót, és tegyél bele egy lépésemelő betétet (nagyon jókat lehet már kapni pár száz forintért), mintsem a torkodig szorítsa benned a levegőt a topán. A cipőd ugyanis sohasem lesz képes annyit tágulni, amennyit egy láb képes a nap végére dagadni! Ne feledd, aznap vélhetően meg kell mutasd majd a nagyérdeműnek eleddig rejtve maradt John Travolta-i mivoltodat is, tehát csak kényelmes lábbelit azokra a táncoló talpakra!

Egyébként egyet se csüggedj, ha valamit eltoltál a nagy napon, és erre csak utólag jössz rá, a következő már rutinból megy! J

0 Tovább

Készülünk az esküvőre - az agresszív menyasszony

Most már biztos vagyok benne, hogy a természet itt és most tényleg elnézte azt az egyetlen kromoszómát a DNS láncban, és egy igazi, nagykönyvbe illő tuskó macsót zárt ebbe a kis karcsú női testbe. Csak legyünk már túl ezen az egészen. Itt nincs választás, ez nem demokrácia, sőt, Kim Dzsong Un összepisálná magát az irigységtől ekkora diktatúra láttán!

Szerző: Kun Gergely

Csengetnek az üzletben. Odabattyogok, nyitok.

- Szia! – köszön a harminc feletti hölgy, de én csak a „Sz”- betűig jutok el, mert egy tornádó erejével sodor el az ajtóból. Már zárnám az ajtót, amikor egy hímnemű humanoidot is észlelek. Beeresztem őt is, ne álljon már odakint.

A hölgy egy levegővel nyomja: öltöny, ing, nyakkendő, öv, cipő. GYERÜNK!!! – villan a szeme… Parancs, értettem, már mozdulnék is a srác felé, mire újabb útbaigazítást kapok:

- Először is vezess körbe, mutasd, mitek van!

- Gondoltam, ő is jön – bökök a srác felé -  elvégre vőlegény lenne, vagy mi? – próbálnám viccesre venni a figurát, de be sem fejezhetem, a főnökasszony már a helyére is utasítja a srácot szemöldökének egy rezdülésével. Most már biztos vagyok benne, hogy a természet itt és most tényleg elnézte azt az egyetlen kromoszómát a DNS láncban, és egy igazi, nagykönyvbe illő tuskó macsót zárt ebbe a kis karcsú női testbe.

- Szóval a ruhám az a mai trendi fiatalos, abroncs nélküli, szinte koktélruhás, zéró csipke, mert attól okádok, dekoltált, pánt nélküli és TÖRT-FE-HÉÉÉR, érted???!!! – tolja a izomból a hölgy, kicsit az erek is kiugranak a nyakán. -  Nem ekrü, nem kagylóhéj színű, mint az a sok szar, de te honnan is értenéd?! Persze, honnan is? – gondolom, az utóbbi 20 évben nem én élek ruhák közt 0-24-ben, de itt vagy TE, aki a könyvelési osztályon dolgozol, és akihez nyilván sms-ben fordulnak naponta a divatházak, hogy mit merre és meddig, és te éppen ezért  konkrétan elmagyarázod nekem, mi a büfé, amit előre is köszönök.

Észrevétlen átjátszom magam az amazon következő 20-30 évének leendő céltáblája, a vőlegény felé. Kávé kínálást imitálok, mert a nőstény már vonyít, hogy hol vagyok.

Odasúgom a srácnak: - Figyelj, nyitva hagyom az ajtót, menekülj, fuss, hátra se nézz, pár percig biztosan fel tudom tartóztatni, ennél bármi jobb lesz, hagyjál itt mindent, talán még nem késő. Hálás, reményteli szemmel pislant felém. Érzem, ízlelgeti a szabadság lehetőségét, de nem, késő, annyi, ennek lőttek, felharsan: Pistiiiiiiii, ide hozzzám, MOST!

A börtönterror engem is magával ránt, a hívásra már két behúzott nyakú hím járul a domina elé.

- Naszóval, Pisti, akkor most akarsz mellényszettet, vagy nem? Komolyan, most ezt is én döntsem el, ettől én kész vagyok, egyáltalán van olyan, hogy a TE véleményed? - Pistink szája szóra nyílna, de lehet, hogy csak levegőt vesz, de tűl későn -  Különben meg kit érdekel?! Ki fog az esküvőn VELED egyáltalán foglalkozni?! SENKI! Végtére is ez a menyasszonyról szól, vagy nem? – néz rám ellentmondást nem tűrően. Szorgalmasan helyeselek, mernék mást tenni...

Csak legyünk már túl ezen az egészen. Itt nincs választás, ez nem demokrácia, sőt, Kim Dzsong Un összepisálná magát az irigységtől ekkora diktatúra láttán! Zombiként reagálunk. Feladtunk minden visszakérdezést, minden diskurzus reménytelen itten, monológ ez és rábólintás. Úgy érzem, már engem is elvehetne, arra se tudnék nemet mondani… ennyi… a természet egészéből egy újabb hím elveszett…

Azt tudtátok, hogy az imádkozó sáska nősténye a párzást követően leharapja a hím sáska fejét? Na jóóóó, csak úgy mondtaaaam..., biztos tudtátok.

A következő részben adunk azért praktikus tanácsokat is. 

2 Tovább

Gardrób

blogavatar

Felnőtt tartalom, csak igényes és érett férfiaknak! Mindent megtudsz arról, hogy mit tehetsz azért, hogy a nők felfigyeljenek rád, az üzletfeleid elismerjenek, és követendő példának tartsanak, de legfőképpen, hogy te magad rátalálj saját stílusodra.

A Loft Outlet divatszakértőjének Instagram oldala - gerrri74

Instagram

Kövesd a Loft Outletet a Facebook-on

HTML

Címkefelhő

loft outlet (23),ferfi divat (20),öltöny (13),férfi öltöny (9),Loft (9),zako (5),divat (4),mesterházy attila (4),nyakkendő (3),Giorgio Armani (3),Kiszel Tunde (3),Sebestyan Balazs (3),Orbán Viktor (3),férfi ing (3),Roberto Cavalli (3),hamisítás (3),Hermes (2),Louis Vuitton (2),trendszetter (2),Brad Pitt (2),Pinter Attila (2),Benedek Tibor (2),gucci (2),menyasszony (2),Schiffer András (2),Rodeo Drive (2),berki krisztián (2),Los Angeles (2),Instagram (2),Herczeg Zoltan (2),szalagavató (2),slim fit (2),Róma (2),gatsby (2),Vona Gábor (2),férfi cipő (2),Lagzi Lajcsi (2),Friderikusz Sándor (2),smoking (2),stohl andrás (2),magyar futballvalogatott (2),Fodor Gabor (2),esküvő (2),casual (2),messi (2),Schobert Norbert (2),Rubint Réka (2),slim féfri divat (2),Andy Vajna (2),palácsik timea (2),mszp (2),Gyurcsány Ferenc (2),hosszú ujjú ing (1),Eurovíziós dalfesztivál (1),Conchita Wurst (1),Kelemen Anna (1),Rövid ujjú ing (1),Robbie Williams (1),Budapest Sportaréna (1),Thomas Neuwirth (1),tom ford (1),kommunikáció (1),balázs (1),4n4ln (1),trendsetter (1),Beverley Hills (1),Magyar Labdarugo-szovetseg (1),Vajna Tímea (1),Sebestyén Balázs (1),californication (1),Balaton (1),magyar labdarugo valogatott (1),donatella versace (1),Ata (1),V Zolika (1),Budapest Taxi (1),Bango Margit (1),Medveczky Ilona (1),kuki (1),sípálya (1),jagermeister (1),yeti (1),hütte (1),Unicum (1),kiszel tünde (1),Gundel Takacs Gabor (1),Dolhai Attila (1),Pokorny Lia (1),Zámbó Árpád (1),Demokratikus Koalíció (1),Orbán Vikor (1),horvath csaba (1),Deutsch Tamás (1),raszta frizura (1),Bagi-Nacsa (1),Budai Gyula (1),Szecsődi Ráró (1),Szecsődi Károly (1),nünüke (1),pompás nünüke (1),LMP (1),Zsidro Tamas (1),újságírók (1),Gerbeaud-haz (1),meglepetés party (1),szülinap (1),Kun Gergely (1),Vona (1),sajtótájékoztató (1),Gerbeaud (1),red neck (1),Gyurcsán Ferenc (1),kőbányai kínai piac (1),mellény (1),sál (1),átmeneti öltözködés (1),Galeries Lafayette (1),győzike (1),Bál (1),Tallai Andras (1),puskás ferenc (1),Story Gala (1),Harrods (1),GUM (1),Jason_yeats (1),Thomasopdebeeck (1),Alexander.kraft (1),Toth Vera (1),madonna (1),il Bacio di Stile (1),Hex tie (1),Hexenschuß (1),mezőkövesd (1),férfi nadrág (1),Összezárva Friderikusszal (1),Berki (1),Született feleségek (1),férfi karkötő (1),loftoutlet (1),useunused (1),formaruha (1),olimpia (1),Scherer Péter (1),Stohl András (1),sportöltözék (1),citytrail (1),futás (1),Noszály Sándor (1),lopás (1),szomszédok (1),szulejmán (1),Válótársak (1),Keymanstyle (1),Valentino (1),Dandy (1),kockás öltöny (1),Gáspár Győző (1),Emir Kusturica (1),Falus Ferenc (1),Főpolgármesteri Hivatal (1),Schobert Norbi (1),ice bucket (1),önkormányzati választás (1),Hajdú Péter (1),Zimányi Linda (1),focistafeleségek (1),Robben (1),Dress for less (1),tippmix (1),FIFA (1),Puzser Robert (1),selfie (1),futball vilagbajnoksag (1),Norbi Update (1),norbi (1),double monk (1),férfi kiegészítők (1),Ausztrália (1),Andre Goodfriend (1),habony árpád (1),dolce & gabbana (1),Zuckenberg (1),Szalay-Bobrovinczky Kristóf (1),női egyenjogúság (1),Karl Stefanovic (1),John Deere (1),Andre Agassi (1),tőzsde (1),Private banking (1),elegans (1),The Today Show (1),Dardai Pal (1),üzleti dress code (1),Marshalls (1),ruházat (1),Radics Gigi (1),COMET-dijkioszto (1),Comet Gála (1),VIVA COMET-dij (1),Farkashazy Tivadar (1),Vágó István (1),Juszt László (1),Gálvölgyi János (1),Szabó Zsófi (1),Comet Cloth Comedy (1),Csobot Adél (1),esküvői ruha (1),Vőlegény (1),Kállay Saunders András (1),vv béci (1),Loft Out (1),gigi (1),Osvárt Andrea (1),Pampalini (1),Bajnai Gordon (1),Kilián-laktanya (1),Csányi Sándor (1),Balotelli (1),Női és Gyermekruha Nagykereskedelmi Vállalat… (1),ballonkabát (1),megcsalás (1),divat világa (1),outlet (1),Dzsudzsak Balazs (1),világbajnokság (1),Nino Cerutti (1),Szárszói találkozó (1),Szárszó (1),Pep Guardiola (1),guardiola (1),férfi vízilabda-válogatott (1),Barcelona (1),vőlegény ruhája (1),esküvői öltöny (1),pénzmogul (1),üzleti tárgyalás (1),Ferrari (1),zakó (1),trend (1),ing (1),learazas (1),sale (1),szabó (1),Savile Row (1),ford (1),bmw (1),Audi (1),porsche (1),Lionel Messi (1),méret (1),Aranylabda (1),öltözék (1),nadrág (1),fat boys slim (1),Rogán Antal (1),lanvin (1),Fendi (1),Horn Gyula (1),Barack Obama USA elnök (1),menyasszonyi ruha (1),politikusok (1),Louis Vuitton hátizsák (1),Ferragamo (1),metroszexualis (1),Firenze (1),Nápoly (1),Milano (1),Zsolnay Porcelanmanufaktura Zrt. (1),Michelin csillag (1),meleg (1),buzi (1),Vidámpark (1),nyakkendo (1),pataky attila (1),Fásy Ádám (1),Bunyós Pityu (1),Postás Józsi (1),Balazs Pali (1),cakó kinga (1),Sugarbird ruhakollekcio (1),DJ Ötzi (1),Csóré Béla (1),rtl klub (1),Pitt Immagine Uomo (1),Istenes Bence (1),Eder Krisztian (1),VV6 (1),zombi (1),szex (1),ejszakai elet (1),Budapest (1),teli olimpia (1),Szocsi (1),Etyek (1),Liptai Claudia (1),Hajos Andras (1),Árpás László (1),Rokusfalvy Pal (1),Joshi Bharat (1),Fekete Laci (1),nagy duett (1),győr (1),médiabál (1),Szocsi olimpia 2014 (1),Szocsi 2014 (1),ruha (1),h&m (1),Giorgo (1),Ómolnár Miklós (1),Ralph Lauren (1),Alföldi Róbert (1),Caramel (1),rendőrség (1),kannás bor (1),Vácszentlászló (1),Zacher Gabor (1),Dobó Kata (1),tél (1),MÁV-Aszód (1),aszód (1),wellness-hetvege (1),wellness szallodak (1),dresscode (1),mély dekoltázs (1),Kaposvari Egyetem (1),öltözködési tanácsadó (1),öltönyök (1),középosztály (1),gazdagság (1),Steve Siebold (1),siruha (1),sibakancs (1),Tilla (1),Vadon Jani (1),wunderschön (1),Kulka János (1),fasfhionfave (1),Wolfie (1),Carbonfools (1),fehér balázs (1),Leonardo DiCaprio (1),George Clooney (1),teczar szilard (1),szőke nő (1),billiárd (1),éjszaka (1),buli (1),Berki Krisztian labdarugo (1),ingyen buli (1),magna cum laude (1)

Tőlünk kérj öltözködési tanácsot!