Régóta köztudott, hogy a divatban - az élet egyéb területeivel ellentétben - nem a méret a lényeg. Hihetetlen nagy szerepe lehet a teljes szett áthangolásában pár négyzetcentiméternyi nyakkendőnek, egy csipetnyi selyem zsepinek a szivarzsebben, finom nyakkendőtűnek mellmagasságban, borsónyi mandzsettagombnak a kézelőn, kontrasztos tűzésnek a ruha kontúrjain.

férfi karkötőHa ékszerről van szó, sokáig azt a nézetet vallottam, hogy a teremtés koronái ne viseljenek mást, mint egy finom, értékes órát, ami kifejezhet finom eleganciát, mindent elsöprő dinamizmust, sportosságot, vagy akár a bennünk rejtőzködő örök gyereket.

férfi karkötőNekem a nyakra biggyesztett, bőrzsinóron fityegő vaddisznóagyar, a kigyúrt kopaszok tarkóján csillámló, méretes fuksz, az 1980-as évekből itt ragadt fülkarika egyaránt a lehorgasztó kategóriába tartoznak. Éppen ezért magam is csodálkoztam, hogy míg egyre többet időzöm az instagramon, többek közt a márkás órákat bemutató képeknél, már nem csupán az általam kedvelt, svájci manufaktúrák legújabb remekeit nézem, hanem a képeket feldobni hivatott karkötőknél is leragadok.

Felfedeztem a #braclets hashtaget...

férfi karkötő

A puszta szemlélődés nem sokáig elégített ki. Miután ráébredtem, hogy még a legklasszikusabb öltözködés trendsetterei is színes ásványokból csiszolt golyócskákkal dobják fel az amúgy a legtradicionálisabb brit klubok elvárásaihoz igazított szetteket, döntöttem: nálunk is be kell vonni az ajánlatba ezeket a kiegészítőket!

férfi karkötő

Igyekszünk egy minél tágasabb hangulati skálához ajánlani megfelelő csuklóra valókat, így nem csupán a feltűnést kedvelők, de még a letisztult megjelenés hívei is megtalálhatják a testhezálló darabokat.

férfi karkötő

férfi karkötő

férfi karkötő

Színes vagy szénfekete. Csillogó vagy matt. Kötött vagy elasztikus. Ásvány vagy fém. Koponya, Buddha, oroszlán, inka motívum, vagy maori díszek. Ki-ki megtalálhatja a neki tetszőt. Apró, alig észrevehető üzeneteket helyezhetünk el a csuklónkon a napi szettünkkel harmonizálva, az ásványokból csiszolt gömbök végtelen variációs lehetőséget biztosítanak.

férfi karkötő

férfi karkötő

Vigyázat, a kis karkötők nem láthatatlanok! Annyira legalábbis biztosan nem, hogy elkerülhetnék azon polgártársaink figyelmét, akik résen vannak kis, konzerv odujukban lapulva, és bármikor nyitottak egy jóízű buzizásra...

Kun Gergely