Cotton eye Joe

Ki tudja, hány bejegyzéssel korábban már ígéretet tettem arra, hogy megosztom tapasztalataimat, hol és mibe bújik az amerikai átlagpolgár. Akkor az első tengerentúli sokk keményen eltérített a kezdeti szándékomtól, és az írásban a divat helyett a test-, valamint a táplálkozáskultúrát vizsgáltam meg jobban. Azonban nem kívánok Schobert Norbi babérjaira törni, így visszakanyarodok az eredeti koncepciómhoz, a ruhához. Egy írás erejéig megnéztük, hol szerzi be áhított rongyait a gazdag, los angelesi elit, ennek kapcsán virtuális sétát tettünk a Rodeo Driveon, Vladimir Putin, Robert de Niro, és nem utolsó sorban Vajna Timi kedvelt bevásárló utcájában.

A nagyjából 300 millió amerikaiból úgy uszkve 270 milliót nemes egyszerűséggel csak 'red neck'-nek csúfol a kasztjegyei alapján sokkal inkább egy globális upper class stílusú Földlakóhoz hasonlító másik 30 millió amerikai. Az őszinte, szívből jövő embertársi lenézést az sem zavarja meg, hogy a megvetett 270 millió munkája nélkül a jómódú réteg - szó szerint - még szarni se tudna, az evésről, tankolásról meg sok egyebekről nem is beszélve. Na, de mindegy is.

Szóval ez a fajta emberke, aki életvitelénél fogva olyan alkattal rendelkezik (brutális túlsúly), ami lehetetlenné teszi számára az olcsó, amerikai brandek, mint az Abercrombie, a Hollister, a Polo Sport viselését, illetve pénztárcája okán még csak nem is álmodhat a Beverly Hills környéki butikokról, leginkább a Marshall, vagy a jónevű Dress for less áruházláncokban keresgélhet.

Azok, akik még nem jártak az államokban, a könnyebb megértésért képzeljenek el egy Auchan, vagy Tesco méretű hipermarketet, ahol végeláthatatlan sorokban lógnak mindenféle ruhák, kiegészítők, bőröndök, napszemüvegek, akármik. A termékek elhelyezésére körülbelül akkora gondot fordítanak, mint egy salgótarjáni bálabontó turiban, a vevők pedig a nagybani zöldségpiac hatalmas kosaraira emlékeztető kocsikkal szlalomoznak a cuccok között. Nesze neked butikfeeling!

A hely abszolút önkiszolgáló, eladót alig látni, ha mégis, hát abban sincs túl sok köszönet. Információszolgáltatási képességük kimerül az "I call the manager for you!" mantrázásában, majd az extázis pillanatában egy pusztító rohanás következik, melynek során előkerül az egyetlen nem agyhalott humanoid, vélhetően a zombisereg kapitánya, A MENEDZSER...

Tőle se várjunk azonban túl sokat! Az egyikük például 20 percet vett el az életemből azzal, hogy elkezdett kitöltetni velem egy kizárólag amerikaik számára elérhető (helyi TB szám kell hozzá!!!!) kártyára jogosító űrlapot, hogy egy GUESS cipőn még 4 és fél dollárt nyerjek.... Igen, ezek tényleg ennyire homályok, de legalább kedvesen hülyék.

Félreértés ne essék, nem akarom az áruházláncok koncepcióját szapulni, csak jómagam őszintén hiszek a hozzáértő személyzet segítő asszisztálásában. Tudom jól, hogy a Marshallba betérő amerikai vásárló képzeletbeli motivációs listájának élén az olcsó szó áll, és sokadrangú, vagy egyáltalán nem kérdés számára a jól felépített szett. Ezt a fogyasztói szemléletet erősen támogatja, hogy házon belül hosszú métereket kell gyalogolni egy-egy tükörért, s a vásárlók sportolási szokásait figyelembe véve nem igazán hiszem, hogy a termékek ilyen sétákat követően kerülnének a kosárba.

A végeredmény persze ennek megfelelően inkább a "tökmindegy, hogy mi van rajtam, csak takarjon" koncepció mentén szóródik, bár sietnék hozzátenni azt is, hogy a hozott alapanyagot tekintetbe véve komoly kihívás lenne embert faragni a törzsközönség jelentős részéből.

Az utcán szembe jövő amerikai polgárok túlnyomó hányada fentiek ismeretében elképesztően slamposan, igénytelenül, jellegtelenül, saját alkatát abszolút figyelmen kívül hagyva öltözik, ezzel mintegy kimerítve a vizuális pusztítás fogalmát.

De lehet, hogy pont ezért ment Herczeg Zoli a világnak erre a tájékára!?

Ha igen, Zoli, lesz bőven dolgod arrafelé!

Kun Gergely

6 Tovább

Boldog születésnapot meg fél kiló fanszőrt!

15 éves lett a remek, karakteres, egyedi, már már trendsetter JOY Magazin. Ennek, de csakis ennek a ténynek a tiszteletére mi mást is tehet az ember, ha egyszer magazinnak született, minthogy ad egy partyt a népnek.

Akadhat-e jelesebb alkalom trendiségünk kidomborítására, mint egy divatmagazin estje, ahol felvonul a magyar celebvilág színe java Magdi anyustól, VV Anikón át Bódy Sylvyig (ennyi ipszilon!!!) bezárólag.

A Joy magazin 15. születésnapi partyján állítólag Csobot Adél volt a legtrendibben öltözött sztár!

Ízlelgessük a hírt….

Hacsak le nem maradtunk valamiről, és épp nem 30-as évek tematikus partyt tartottak, akkor a szettet sokkal inkább mondanám fáradtnak és koravénnek. Ebben a tekintetben azonban a ruha jellemzői találkoztak viselője tulajdonságaival. Ha ez volt a cél, akkor bravó!

Mint már annyiszor, ha a Pógár fogódzót keres eme cudar világban, egy mérföldkövet, ami segíthet az eligazodásban, egy sziklaszirtet, ami szánalmas kis életünk alapjául szolgálhat, így most is rendelkezésünkre áll VV Béci.

A party korlátozott lehetőségei, továbbá az úriember szerénysége okán most nem a magfizika rejtelmeibe avat be minket, még csak nem is a párválasztás (értsd: felhőtlen gyermeknemzés) rögös útján terelget szavaival. Nem. Ma csupán egy színvonalas éjszakai eseményen való részvétel stílustanácsadójává szegődik. Úgy érzem, nem kellenek ide szavak, a mi Bélánk némán is tanít. Nézzétek hát, és morzsoljatok el egy könnycseppet, amiért úgy rendelte a Teremtő, hogy egy korszakban élhetünk eme géniusszal.

Lapozgassunk hát tovább. Itt van aktuális bimm és bummként Kállay Saunders András, érceshangú giga torok, vmint említésre sem méltó szabadcsapata, amint épp kutyasétáltatásból zuhantak be a party vörös szőnyegére.

Sebaj srácok, örülünk így is, és köszönjük néktek ezt a gesztust. Hála nektek a giga turin cseperedett szerencsétlenek is embernek érezhetik magukat a ruháitok láttán, hisz ennél még nekik is többre futotta volna az otthoni beépítettből…

És végezetül valaki, akit nagyon szeretek, tisztelek, felnézek rá, igazi dzsungel harcos az ízléstelenség erdejében. Herczeg Zoli az, aki valóban említésre méltó tervező, elképzelései vannak a dolgokról, friss, merész, stílusos. Nem kell, hogy mindenkinek bejöjjön, amit csinál, de nem is ez a cél.

Hát Zoli, ezt a mai szettet szerintem, már megbocsáss, de egy picikét elmérted. A ruha teljesen rendben van, adod magad, ahogy kell. Ehhez a darabhoz én felvettem volna egy egyszerű fehér inget! Egyrészt talán még erőteljesebbé tenné a fehér az üvöltős ruhát, másrészt nem elhanyagolható szempont, hogy kb. fél kiló fanszőr látványától kíméled meg ily’ módon a nagyérdeműt.

És a többi szóra sem érdemes….

8 Tovább

Gardrób

blogavatar

Felnőtt tartalom, csak igényes és érett férfiaknak! Mindent megtudsz arról, hogy mit tehetsz azért, hogy a nők felfigyeljenek rád, az üzletfeleid elismerjenek, és követendő példának tartsanak, de legfőképpen, hogy te magad rátalálj saját stílusodra.

A Loft Outlet divatszakértőjének Instagram oldala - gerrri74

Instagram

Kövesd a Loft Outletet a Facebook-on

Legfrissebb bejegyzések

HTML

Címkefelhő

loft outlet (23),ferfi divat (20),öltöny (13),férfi öltöny (9),Loft (9),zako (5),divat (4),mesterházy attila (4),nyakkendő (3),Giorgio Armani (3),Kiszel Tunde (3),Sebestyan Balazs (3),Orbán Viktor (3),férfi ing (3),Roberto Cavalli (3),hamisítás (3),Hermes (2),Louis Vuitton (2),trendszetter (2),Brad Pitt (2),Pinter Attila (2),Benedek Tibor (2),gucci (2),menyasszony (2),Schiffer András (2),Rodeo Drive (2),berki krisztián (2),Los Angeles (2),Instagram (2),Herczeg Zoltan (2),szalagavató (2),slim fit (2),Róma (2),gatsby (2),Vona Gábor (2),férfi cipő (2),Lagzi Lajcsi (2),Friderikusz Sándor (2),smoking (2),stohl andrás (2),magyar futballvalogatott (2),Fodor Gabor (2),esküvő (2),casual (2),messi (2),Schobert Norbert (2),Rubint Réka (2),slim féfri divat (2),Andy Vajna (2),palácsik timea (2),mszp (2),Gyurcsány Ferenc (2),hosszú ujjú ing (1),Eurovíziós dalfesztivál (1),Conchita Wurst (1),Kelemen Anna (1),Rövid ujjú ing (1),Robbie Williams (1),Budapest Sportaréna (1),Thomas Neuwirth (1),tom ford (1),kommunikáció (1),balázs (1),4n4ln (1),trendsetter (1),Beverley Hills (1),Magyar Labdarugo-szovetseg (1),Vajna Tímea (1),Sebestyén Balázs (1),californication (1),Balaton (1),magyar labdarugo valogatott (1),donatella versace (1),Ata (1),V Zolika (1),Budapest Taxi (1),Bango Margit (1),Medveczky Ilona (1),kuki (1),sípálya (1),jagermeister (1),yeti (1),hütte (1),Unicum (1),kiszel tünde (1),Gundel Takacs Gabor (1),Dolhai Attila (1),Pokorny Lia (1),Zámbó Árpád (1),Demokratikus Koalíció (1),Orbán Vikor (1),horvath csaba (1),Deutsch Tamás (1),raszta frizura (1),Bagi-Nacsa (1),Budai Gyula (1),Szecsődi Ráró (1),Szecsődi Károly (1),nünüke (1),pompás nünüke (1),LMP (1),Zsidro Tamas (1),újságírók (1),Gerbeaud-haz (1),meglepetés party (1),szülinap (1),Kun Gergely (1),Vona (1),sajtótájékoztató (1),Gerbeaud (1),red neck (1),Gyurcsán Ferenc (1),kőbányai kínai piac (1),mellény (1),sál (1),átmeneti öltözködés (1),Galeries Lafayette (1),győzike (1),Bál (1),Tallai Andras (1),puskás ferenc (1),Story Gala (1),Harrods (1),GUM (1),Jason_yeats (1),Thomasopdebeeck (1),Alexander.kraft (1),Toth Vera (1),madonna (1),il Bacio di Stile (1),Hex tie (1),Hexenschuß (1),mezőkövesd (1),férfi nadrág (1),Összezárva Friderikusszal (1),Berki (1),Született feleségek (1),férfi karkötő (1),loftoutlet (1),useunused (1),formaruha (1),olimpia (1),Scherer Péter (1),Stohl András (1),sportöltözék (1),citytrail (1),futás (1),Noszály Sándor (1),lopás (1),szomszédok (1),szulejmán (1),Válótársak (1),Keymanstyle (1),Valentino (1),Dandy (1),kockás öltöny (1),Gáspár Győző (1),Emir Kusturica (1),Falus Ferenc (1),Főpolgármesteri Hivatal (1),Schobert Norbi (1),ice bucket (1),önkormányzati választás (1),Hajdú Péter (1),Zimányi Linda (1),focistafeleségek (1),Robben (1),Dress for less (1),tippmix (1),FIFA (1),Puzser Robert (1),selfie (1),futball vilagbajnoksag (1),Norbi Update (1),norbi (1),double monk (1),férfi kiegészítők (1),Ausztrália (1),Andre Goodfriend (1),habony árpád (1),dolce & gabbana (1),Zuckenberg (1),Szalay-Bobrovinczky Kristóf (1),női egyenjogúság (1),Karl Stefanovic (1),John Deere (1),Andre Agassi (1),tőzsde (1),Private banking (1),elegans (1),The Today Show (1),Dardai Pal (1),üzleti dress code (1),Marshalls (1),ruházat (1),Radics Gigi (1),COMET-dijkioszto (1),Comet Gála (1),VIVA COMET-dij (1),Farkashazy Tivadar (1),Vágó István (1),Juszt László (1),Gálvölgyi János (1),Szabó Zsófi (1),Comet Cloth Comedy (1),Csobot Adél (1),esküvői ruha (1),Vőlegény (1),Kállay Saunders András (1),vv béci (1),Loft Out (1),gigi (1),Osvárt Andrea (1),Pampalini (1),Bajnai Gordon (1),Kilián-laktanya (1),Csányi Sándor (1),Balotelli (1),Női és Gyermekruha Nagykereskedelmi Vállalat… (1),ballonkabát (1),megcsalás (1),divat világa (1),outlet (1),Dzsudzsak Balazs (1),világbajnokság (1),Nino Cerutti (1),Szárszói találkozó (1),Szárszó (1),Pep Guardiola (1),guardiola (1),férfi vízilabda-válogatott (1),Barcelona (1),vőlegény ruhája (1),esküvői öltöny (1),pénzmogul (1),üzleti tárgyalás (1),Ferrari (1),zakó (1),trend (1),ing (1),learazas (1),sale (1),szabó (1),Savile Row (1),ford (1),bmw (1),Audi (1),porsche (1),Lionel Messi (1),méret (1),Aranylabda (1),öltözék (1),nadrág (1),fat boys slim (1),Rogán Antal (1),lanvin (1),Fendi (1),Horn Gyula (1),Barack Obama USA elnök (1),menyasszonyi ruha (1),politikusok (1),Louis Vuitton hátizsák (1),Ferragamo (1),metroszexualis (1),Firenze (1),Nápoly (1),Milano (1),Zsolnay Porcelanmanufaktura Zrt. (1),Michelin csillag (1),meleg (1),buzi (1),Vidámpark (1),nyakkendo (1),pataky attila (1),Fásy Ádám (1),Bunyós Pityu (1),Postás Józsi (1),Balazs Pali (1),cakó kinga (1),Sugarbird ruhakollekcio (1),DJ Ötzi (1),Csóré Béla (1),rtl klub (1),Pitt Immagine Uomo (1),Istenes Bence (1),Eder Krisztian (1),VV6 (1),zombi (1),szex (1),ejszakai elet (1),Budapest (1),teli olimpia (1),Szocsi (1),Etyek (1),Liptai Claudia (1),Hajos Andras (1),Árpás László (1),Rokusfalvy Pal (1),Joshi Bharat (1),Fekete Laci (1),nagy duett (1),győr (1),médiabál (1),Szocsi olimpia 2014 (1),Szocsi 2014 (1),ruha (1),h&m (1),Giorgo (1),Ómolnár Miklós (1),Ralph Lauren (1),Alföldi Róbert (1),Caramel (1),rendőrség (1),kannás bor (1),Vácszentlászló (1),Zacher Gabor (1),Dobó Kata (1),tél (1),MÁV-Aszód (1),aszód (1),wellness-hetvege (1),wellness szallodak (1),dresscode (1),mély dekoltázs (1),Kaposvari Egyetem (1),öltözködési tanácsadó (1),öltönyök (1),középosztály (1),gazdagság (1),Steve Siebold (1),siruha (1),sibakancs (1),Tilla (1),Vadon Jani (1),wunderschön (1),Kulka János (1),fasfhionfave (1),Wolfie (1),Carbonfools (1),fehér balázs (1),Leonardo DiCaprio (1),George Clooney (1),teczar szilard (1),szőke nő (1),billiárd (1),éjszaka (1),buli (1),Berki Krisztian labdarugo (1),ingyen buli (1),magna cum laude (1)

Tőlünk kérj öltözködési tanácsot!